Wordpres najit kod v šabloně

Diskuze na téma implementace, provozování, správy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod krocan11 11. 6. 2015 01:02

Ahoj, bohužel je už pozdě v noci a už to hledám několik hodin a nemužu se dopátrat ke kodu pro upravu menu.... Mám testovací web a na něm šablonu forchildren a chci dostat veškere menu (odkazi) do jedné lainy ale nemužu najit ten kod a upravit si rozsah, mezera mezi tlačítky mi jde ale to pak je nahuštěný moc :/

testovací web http://testjbc.xf.cz
šablona ke stažení https://smthemes.com/forchildren/

červeně označen problém...
Obrázek

Tohle jsem si ašel v pruzkumu prvku
Obrázek

a následně upravil jen v pruzkumnuku abych veděl jak to bude vipadat a je to moje mišlenka a cíl
Obrázek


Tak bych chtěl se zeptat jestli by někdo nebyl tak hodný a neporadil mi kde mužu upravit ty pixeli či jiný zasah do kodu.... Případně rozšířit celou šablonu do šířky... Děkuju moc
krocan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod essack 11. 6. 2015 06:17

Najjednoduchsie je zmenit velkost pisma v menu na 20px a trochu to posunut marginom. Staci zmenit tento kusok CSS.

Povodne:
Kód: Vybrat vše
#mainmenu li a {
   padding:33px 20px 27px;
   font-family: 'patrick_hand_scregular';
   font-size: 29px;
   color:#fff;
   margin:7px 0;
}

Upravene:
Kód: Vybrat vše
#mainmenu li a {
   padding:33px 20px 27px;
   font-family: 'patrick_hand_scregular';
   font-size: 20px;
   color:#fff;
   margin:15px 0;
}
essack
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krocan11 11. 6. 2015 08:24

Dík za odpověd nad tím jsem taky uvažoval jako krajní řešení ale co kdyz budu chtít v budoucnu přidat dalsi menu tak se chci připravit...
krocan11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mardzi 27. 9. 2015 12:47

Mal by som podobny dotaz.Prosim o radu kde je vidiet v akom subore treba kod upravit.Myslim ked dam" preskumat prvok "tak tam vidim html kod,ale neviem aky subor nahrat z FTP a upravit v Notepad ++ Dakujem
mardzi
Junior

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 27. 9. 2015 13:30

Název souboru by měl být v tom pravém okně vedle toho html. Je tam uvedená ta skupina stylů a někde nad tím bude název toho souboru ze kterého to je. Přípona bude css (např. style.css). Ten soubor pak najdeš ve složce s tím konkrétním tématem.
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Gigi 27. 9. 2015 13:54

Uprav si v adresáři tématu soubor style.css. Ještě lepší variantou je vytvořit child theme, ale vzhledem k tomu, že se i tuto triviální věc nedokážeš vygooglovat, tak je to pro tebe asi neuskutečnitelné.
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 27. 9. 2015 15:29

Když najedeš na ten index vedle toho .wklogo, tak by ti to mělo ukázat celou cestu.
FreeMan3109
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků