Odpojování klávesnice a myši na GA-PH67A-D3-B3

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 9. 4. 2012 20:35

Tazatel téma řeší na několika fórech, to jsem zvědav, jestli to tady dotáhne do konce.
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
Moderátor

Odeslat příspěvekod MrPierc 9. 4. 2012 20:51

kejki3: Nic jiného mi nezbývá.

Zkusím tedy zítra zazálohovat data ze systémového HDD. Sloučím ho, zformátuji a nainstaluji na něj znovu čistý systém.
Materialismus je největší zlo!
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 4. 2012 21:11

Kód: Vybrat vše
Zkusím tedy zítra zazálohovat data ze systémového HDD. Sloučím ho, zformátuji a nainstaluji na něj znovu čistý systém.

Hlavně nezapomen na system reserved,jinak opět budeš překvapen že se ti tam objevil zbytek stareho systemu,nebo co to bylo,viz ten thread kdes to řešil a nikomu to nebylo divný co řikaš...v obraceným připadě totiž je to ztrata času.
Když už mimochodem na to pujdeš zgruntu nezapomen že maš disky 3,kontrolu konzistence - povrch+filesystem bys měl provest u všech třech.Po proběhle instalaci neudělej zasadni chybu že tam začneš ladovat pro bůhvíco drivery.Protože už teds mněl velkej problem tak to neuspěchej,whql driver pro grafarnu a tim by to mělo zhasnout,dva dny zkušebni provoz s tim co to udělá.Jakykoliv krok zavažnějši bys měl mit časový odstup,když si nejseš uplně jistej se spravou systemu - ne že jich člověk uděla 5 najednou a potom absolutně neví odkud se odpichnout.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MrPierc 9. 4. 2012 21:35

oooooooooo = system reserved - myslíš těch 100 mb "REZERVOVÁNO SYSTÉMEM". Ten tedy také smazat a pak sloučit a nanovo nainstalovat že? OK provedu tak a ninstaluji jen čistou verzi a nebudu instalovat nic jiného. Zatím děkuji, ozvu se.
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 4. 2012 21:49

Odstranit všechny - takže i
myslíš těch 100 mb "REZERVOVÁNO SYSTÉMEM".
jinak jsi totiž mirně řečeno v kelu, nasledně vytvořit rozloženi jake preferuji.A poté instalovat s tim že nepovoliš volbu nechat rozhodnuti na systemu - ale dostaneš se k volbě kdy se system ptá KAM,nasledně je na zvážení ale to na dalku nejde řict jestli povolit šahnuti na wupdate během instalace - osobně to vždycky povolim ale řekněme že dělam ještě jeden hodně nestandandartni mezikrok,takže jak řikam je to na zvaženou,každej musi vědět nejlip co ma před sebou za stroj.Každopadně je to lepši volba než nasledny stahovani drivrů po instalaci z pochybnych zdrojů,popřipadě přes uplně šilene agenty který zajima jediný - jestli existuje od něčeho novějši verze.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MrPierc 10. 4. 2012 12:17

Kompletně smazán systémový HDD (včetně 100 MB rezervováno systémem ), sloučeno, zformátováno a nainstalován čistý systém. Nyní budu jen testovat čistou verzi Win. Poté se ozvu. Zatím děkuji.
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod MrPierc 28. 5. 2012 22:42

Dobrý den, po měsíci zkusím sepsat všechny pokusy:

1) koupil jsem zcela nový HDD, odpojil ostatní HDD a nainstaloval čistý systém = pc stále zamrzá
2) provedl jsem memtest RAM, vyndal jsem dokonce 1 pár a prostřídal je = pc stále zamrzá
3) výměna zdroje z jiného pc = pc stále zamrzá
4) výměna myši i klávesnice = pc stále zamrzá

Včera jsem si myslel, že jsem zvítězil, protože po několika dnech klidu vše běhalo jak mělo. Dnes ráno jsem zapnul pc a ono se každé 2s restartovalo stále dokola. Zkoušel jsem vyndavat komponenty ale nic nepomohlo. Nakonec jsem vyměnil to poslední = zdroj. To pomohlo, ale napsalo to, že chybí bootmgr.exe. Odpojil jsem tedy ostatní HDD a nechal jen nový hlavní HDD a vložil instalační DVD Win7. Windows se vzpamatoval a najel. myslel jsem si, že jsem tedy odhalil, že to je zdrojem a jel na starém spolehlivém zdroji. A ejhle, po 2 hodinách mi to nyní opět zamrzlo. Vyplo se podsvícení klávesnice i myší, ale monitor svítil = vše zamrzlo.

Nyní mne to tedy dostává k otázkám. Mohou být komponenty nekompatibilní? Protože mi skládali pc v CZC, nemohli někde nějak zastrčit špatně nějaký kabel? Třeba to je prkotina, ale jak mám k čertu zjistit jaká. Už se to táhne tak dlouho, že mám chuť to pc vyhodit z okna. Možná se mi tu mixují 2 vady dohromady ( například HDD a napětí ). Má cen uto vzít a poslat do CZC ať si to překontrolují nebo stejně nic nenajdou, protože se ta chyba zamrznutí stane jen jednou za čas a ne pravidelně?
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 29. 5. 2012 11:07

Memtest běžel jak dlouho? Ukázal nějaké chyby?

Výměna zdroje nemůže mít vliv na bootování systému. Musel jsi tedy změnit ještě něco nebo je problém ještě někde jinde.

Pokud je počítač v záruce, pak je nejjednodušší ho reklamovat. Nejlépe uděláš, když to zamrznutí nějak zdokumentuješ (třeba jednoduché video) a pošleš jim tom s počítačem na reklamaci.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 5. 2012 12:12

S největší pravděpodobností bude chyba základní desce (nebo procesoru). Sám to ale těžko odhalíš.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod MrPierc 29. 5. 2012 18:39

Bari007: memtest běžel 2 hodiny a bez chyby. Může se stát , že test bude OK, ale přesto RAMky budou špatné nebo že by nebyly kompatibilní?

The Shitman: takže to mám zdokumentovat a poslat celé pc? Bojím se, ale že jako na potvoru se jim u nich nic nestane. Jediné co jsem opravdu neměnil je CPU a RAM. Základní desku mi vyměnili ( jak už jsem psal v předešlých příspěvcích ).
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 29. 5. 2012 18:50

Může se to stát. 2 hodiny navíc nejsou nijak extra velká doba (doporučuje se kolem 10 hodin). Ještě můžeš zkusit udělat test přes GoldMemory.

Pokud je na počítač záruka jako na celek (tj. byl kupovaný a stavěný jako celek firmou a další opravy byly v rámci záruky), tak bych problém zdokumentoval a poslal počítač na reklamaci.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MrPierc 29. 5. 2012 19:02

Komponenty jsem si vybral sám a CZC mi to smontovalo dohromady ( měli akci, že to je zdarma ). Teoreticky mám na jejich práci zárku ne?
MrPierc
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 5. 2012 19:15

Bari007 píše:Může se to stát. 2 hodiny navíc nejsou nijak extra velká doba (doporučuje se kolem 10 hodin). Ještě můžeš zkusit udělat test přes GoldMemory.

Memtest86(+) opravdu moc důvěryhodný není. Odhalí jen hrubé chyby. GoldMemory je výborné, ale pro otestování 4GB RAM a více je potřeba placená verze.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 29. 5. 2012 19:24

Nakonec jsem vyměnil to poslední = zdroj. To pomohlo, ale napsalo to, že chybí bootmgr.exe.

Velmi podivne chovani,fakt divny a řešeni jak to řešiš neni prostě standarni takže dokud tvoje řešeni nebudou standartni,mrkneš do eventlogu na hlašeni kolem systemovych chyb,chyb hardware - lze aniž by win najely!,potom se pokusiš standartni procedurou pomoci winre najet,zjistiš ano-ne a potom teprve zkousiš hokusy ala viz dole tak pravděpodobně sam zavadu neodhališ - strašně si to komplikuješ.mimochodem kvůli te hlašce to chtělo v okamžiku kdys to nějak zpytlikoval spustit bcdedit protože bcdedit /set {bootmgr},bcdedit /enum ukaže aspon ten zaklad cesty - nemusi byt nutně defaultni,to odpojovani disku a nasledně funkčnost - nefunkčnost možna něco naznačuje.
Odpojil jsem tedy ostatní HDD a nechal jen nový hlavní HDD a vložil instalační DVD Win7. Windows se vzpamatoval a najel. myslel jsem si, že jsem tedy odhalil, že to je zdrojem a jel na starém spolehlivém zdroji. A ejhle, po 2 hodinách mi to nyní opět zamrzlo. Vyplo se podsvícení klávesnice i myší, ale monitor svítil = vše zamrzlo.

Neni zadny problem aby system kolaboval kvuli nikoliv systemaku ale i kvuli datovymu disku,problem je že timto stylem to nikdy nezjistiš.
Jde i o to že bootmgr.exe může byt umistněn netvrdim ovšem že nutně, různě...
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MrPierc 29. 5. 2012 20:12

r34ktor píše:
Bari007 píše:Může se to stát. 2 hodiny navíc nejsou nijak extra velká doba (doporučuje se kolem 10 hodin). Ještě můžeš zkusit udělat test přes GoldMemory.

Memtest86(+) opravdu moc důvěryhodný není. Odhalí jen hrubé chyby. GoldMemory je výborné, ale pro otestování 4GB RAM a více je potřeba placená verze.

Zkusím zítra nechat na cca 10 hodin jet Goldmemory Pro. Jen doufám, že během testu pc nezamrzne :-)

Co potom, když to bude bez chyby, poslat do CZC komplet na reklamaci?
MrPierc
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka