W 7 Starter a spuštěbí DOS programu

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod stani 5. 5. 2012 15:31

Jeden starý skladový DOSovský program nelze spustit v plném okně. V Zástupci - Vlastnosti - Obrazovka, mám samozřejmě nastaveno "Celá obrazovka".

Při spuštění programu vyskočí tabulka:

16bit MS-DOS Subsystem
This system does not support fullscreen mode. Choose "Close" to terminate the application.

Když dám Ignorovat, program se rozeběhne, ovšem jen v malém okně.

Nějaké řešení?
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 7. 5. 2012 16:42

Tak jsem našel řešení sám: DOSbox. Funguje výtečně, ale bohužel si neporadí s emulovaným tiskem...
stani
Junior

Odeslat příspěvekod petrfilipi 12. 5. 2012 23:50

Co myslite emulovanym tiskem?
petrfilipi
Junior

Odeslat příspěvekod stani 13. 5. 2012 08:12

Ten DOSovský program samozřejmě neumí USB tiskárnu. A protože nové notebooky a netbooky(který mám a kde je W 7 Starter) už nemají LPT port, musí se použít pouze USB tiskárna. A k tomu lze použít pouze emulovaný tisk, např. přes MRP tiskový manažer. Ten funguje s tímto DOSovským programem skvěle, ale už ne přes zmíněný DOSbox...
stani
Junior

Odeslat příspěvekod harrym 13. 5. 2012 08:19

Dosbox je hodně komplexní a dlouhodobě vyvíjený software pro DOS emulaci. Zcela jistě se v rámci jeho využívání také řešil tisk z DOSovských programů skrzevá moderní tiskárny. Takže je potřeba zkrátka googlit, studovat diskuse, atd.
i3-530@22x150MHz/0,9-1,15V; MSI H55M-ED55; Kingston HX 12GB DDRII1600/1,5V; Sapphire HD4830@800SP (2D/160/250/1,00V - 3D/625/1075/1,08V); SSD OCZ V2 60GB, WD WD20EARS 2TB; DVDRW Samsung SH-S223C, SS-350ET activePFC, Spotřeba: Win7 idle=55W, Furmark=154W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 5. 2012 08:25

Nasdílej tiskárnu v siti. Virtual a Host only network nebo Bridged.
Virtuální PC - podporova programu a klienta sítě Microsoft. Takže MS DOS /Microsoft Network Client Version 3.0 for MS-DOS
Namapovat tiskarnu,tisknout.Určitě existuje i řešeni pro dosbox ale toto funguje určitě.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 13. 5. 2012 08:38

Asi neumíš číst, vždyť jasně píšu, že "Ten funguje s tímto DOSovským programem skvěle"... Tak na co bych měl "tiskárnu nasdílet v síti".
Já přes "MRP tiskový manažer" s tímto programem normálně tisknu, jen potřebuji u toho DOS programu aby byl na celou obrazovku(neb jen v okně na malém netbooku, je to opravdu malé), a tady přes DOSbox nejde tisk.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 5. 2012 08:44

Kód: Vybrat vše
A protože nové notebooky a netbooky(který mám a kde je W 7 Starter) už nemají LPT port, musí se použít pouze USB tiskárna.

V poho reaguji na toto - takže vlastně nemaš žadnej problem...Pokud se nemylim tak použivaš dosbox pod dejme tomu seven.A nejde ti maximalizovat okno dosoveho programu ,při použiti dosboxu nejde zase tisk,ja se bavim o použiti virtualniho PC v němž poběži pouze dos s volbou fullscreen - jak se bude aplikace chovat potom.Samozřejmě bez Network Client Version 3.0 for MS-DOS - nijak.Ted jsem se dival že než jsem editoval nechal jsem tam misto dos - dosbox :-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor