Nemohu znova nahrát win7 64

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod m.icr.o 7. 5. 2012 16:18

:?: Mám HP dv1130ec( dual CPU3200, 2.00Ghz, RAM 3.00GB, WD 500GB 7200 ot), měl jsem tam win7-64, provedl jsem formatování disku(vymontování a naformátování s pomocí druhého PC). Namontoval jsem ho do notebooku a už jsem tam win7-64 nenahrál, musel jsem tam nahrát win7-32. Mám originál win7(32 i 64) za odpověď dík
m.icr.o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 7. 5. 2012 16:25

A jaky jsi mel presne problem?

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod jmatus 7. 5. 2012 17:04

To bych chtěl taky vědět, jak se nahrává win. Já ho zatím vždy jenom instaloval.
No fish, no girls, no future.
jmatus
Junior

Odeslat příspěvekod m.icr.o 7. 5. 2012 17:27

Samozřejmě instalovat. Při vložení DVD wim7-64 mi to napíše, že je systém nekompaktibilní.Při spuštěném win. Takto jsem to vždy nainstaloval před tím. Zkoušel jsem to i tak, že restartuji win. ale mi to taky nejde. Nastavenou mám DVD mechaniku, při nastavení BIOSu.
m.icr.o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 7. 5. 2012 18:40

Nesdělil jsi hw sestavu ani verzi BIOSu.
Pokud je to pro Tebe velká neznámá, opiš aspoň typ NB.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.icr.o 7. 5. 2012 20:23

HW je v prvním dotazu, Bios HP F.0C/18/2008
m.icr.o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 7. 5. 2012 20:29

musis pres bootmenu - nastavit boot z dvd, mas ho vapalene jako bootovaci?
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/Corsair Force Series 3 - 120GB/Samsung 500GB F3,1TB F2+Himuro/Sapphire HD7750 silent/HP ZR30w/LG H10N/ASUS 4012A :hmm: WIN7 PRO 64bit
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod m.icr.o 8. 5. 2012 06:48

To nevím, je to originál DVD.
m.icr.o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 8. 5. 2012 07:01

Tohle mi neříká vůbec nic:
m.icr.o píše:Mám HP dv1130ec

1) Zkus to upřesnit.
2) Odpověz na dotaz
Miroslav Pragl píše:A jaky jsi mel presne problem?

proč se pokoušíš instalovat OS znovu na stejný hw. To je zbytečné!
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 5. 2012 08:12

Kód: Vybrat vše
Při vložení DVD wim7-64 mi to napíše, že je systém nekompaktibilní.Při spuštěném win.

Tady je odpověd na tvůj celej problem.Maš spuštěny win 32 bit nějakou neznamou edici,vkladaš tam 64 bit nějakou neznamou edici a nasledně chceš přeinstalovat win..Podle tvyho postui je na 99 procent jisty že jemne rozdily ve vyrazech ti nic neřikají.Jinak jestlis tam už win měl a formatovals a ted to stejně nejde tak formatovat měls i to co zůstalo po předchozich pokusech - přesněji tedy odebrat,vytvořit,sloučit,ten 100 až dvěstě megovej oddil co ti tam straši z minula by mně jit pryč.Ale ne ted a ne pokud - něco dělaš z běžicich win :-)
Ted se divam znovu na pomatenej postup kterejs provedl
Kód: Vybrat vše
měl jsem tam win7-64, provedl jsem formatování disku(vymontování a naformátování s pomocí druhého PC). Namontoval jsem ho do notebooku

tak tudy celkem jistě cesta nevede :-)
nejjednodušši bude když odstarniš všechny oddíly - všechny rovna se všechny a nikoliv pod běžicmi windows.Až budeš mit čisto - tak vytvořiš strukturu kterou oddílů kterou požaduješ a nainstaluješ system.Tvůj postup je špatnej od prvniho po posledni pismeno.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 8. 5. 2012 08:36

Podle vseho mas tenhle HP Pavilion dv5-1130ec.
Jeste bych (pokud si na to troufnes) flashnul BIOS.
Pises, ze tam mas verzi Bios HP F.0C/18/2008, ktera jak ctu, ma akorat podporu pro Vistu.
Posledni je F.21 A, ktery uz ma podporu i pro W7.
Kompatibilita: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7 (32-bit), Microsoft Windows 7 (64-bit), Microsoft Windows Vista (64-bit).
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/prev ... 2&sw_lang=
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 5. 2012 08:38

To bych mu nedoporučoval - jednoznačnej problem je v tom co udělal.na tady ten notas jdou seven v pohodě,s upgrade biosu bych v jeho připadě počkal - skonči katastrofou na 99 procent s jeho znalostma.
Vsadim se že pokud by ted z běžicich win pastl vypis bcdedit /enum all tak by se člověk nestačil divit
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod m.icr.o 9. 5. 2012 19:26

Dík za všechny podněty, určitě nejsem odborník, proto počítač svěřím odborníkům. Jak říká Werich:'' Na odbornou práci, jsou potřeba odborníci''.
m.icr.o
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 9. 5. 2012 19:33

= nejmoudřejší možný závěr - blahopřeji!
Škoda, že se to tady tak málokdy vidí. :-(
Milan
Milanr1
Pokročilý