spořič a heslo

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 17:23

Standardně mám spořič vypnutý a pokud ho chci tak ho spouštím ručně přes zástupce, jde nějak udělat aby po zrušení takového spořiče skočila úvodní obrazovka a chtělo to po mě heslo ? Předem děkuji za reakce
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 17:39

U nastavení spořiče zaškrtni volbu Při obnovení zobrazit přihlašovací obrazovku.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 17:46

To jsem zkoušel, ale to jede jen když je zapnutý spořič v nastavení, ale pokud tam jení spořič zapnutý, tak mě ten ručně zapnutý spořič no nastaveném čase a naskočí přihlašovací obrazovka. Ale já chci mít spořič jen když chci zapnutý zástupcem z plochy.
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 17:52

Jaký ručně zapnutý spořič zástupcem z plochy? Čím ten spořič zapínáš?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 18:00

Dal jsem si zástupce na spouštění stořiče kterého používám na plochu, normálně ta něj poklikám a spořič se spustí.

-- 30. 6. 2012 18:01 --

Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 18:05

Pokud sis tam hodil přímo zástupce na ten soubor v C:\Windows\System32, tak to nepůjde. Protože to je jen soubor.

K čemu to vlastně potřebuješ?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 18:52

Hodil jsem si tam zástupce spořiče, spořič s tim normálně spustím, mě jde jen o to aby při návratu ze spořiče to chtělo heslo, ale pokud ten spořič není spouštěn automaticky, tak toho nemůžu docílit, tak pokud to takhle nejde tak se nedá nic dělat. Šlo o to když někam odcházím, tak hodím spořič a aby pokud někdo ten spořič shodí, tak aby se dál bez hesla nedostal.
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 19:02

A proč nepoužiješ magickou klávesovou zkratku Win+L, která je na takové věci přímo určena?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 19:14

Tím zamknu plochu a nebude přez to spořič. No asi to opravdu nejde jak bych chtěl. Tak že buďto dám spořič a nebo to prostě zamknu bez spořiče. Co se dá dělat.
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 6. 2012 19:24

Spořič - při obnoveni zobrazit přihlašovaci obrazovku
Kde se to nastavuje snad viš - zobrazeni atd.nastaviš spořič a zaškrtneš at ukončeni spořiče vyhodi přihlašovaci obrazovku,tot vše.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 19:41

To mě je jasné, ale to nechci aby mě naskakoval spořič automaticky.
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 19:41

oooooooooo: To jsem mu popisoval už ve svém prvním příspěvku viewtopic.php?p=8937331#p8937331
Jenže to není to, co by chtěl.

Nějak ale nechápu, co přesně chceš. Tak si nastav na spořič nějaký čas, po kterém se spustí. A tam mu můžeš nastavit to zamknutí. A když chceš zamknout hned a odejít, tak použiješ zkratku Win+L.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azorek 30. 6. 2012 19:50

chceš nesmysly, normálně nastav vypnutí monitoru třeba po 20ti minutách, spořič také po 20ti minutách a zaškrtni vyžadování hesla při spořiči.

Spořič obrazovky nespoří absolutně nic, spotřeba energie je stejná jako při zapnutí (spíše vyšší, při náročných a 3D spořičích) a do LCD se obraz stejně nevypaluje.
azorek
Junior

Odeslat příspěvekod Dušan2 30. 6. 2012 20:10

No já používám spořiče dva, buďto hodiny a nebo takovej s fotkama, takže si z plochy zapnu jakej zrovna chci. Tak to asi vyřeším tak že zamknu pluchu ručně, maximálně vypnu monitor zavřením víka. škoda že nemám tlačítko na vypnutí displeje. Já jsem radši když si takové věci dělám když chci a né že se mě to udělá samo po nějaké době.
Dušan2
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 6. 2012 20:11

Kód: Vybrat vše
Standardně mám spořič vypnutý a pokud ho chci tak ho spouštím ručně přes zástupce, jde nějak udělat aby po zrušení takového spořiče skočila úvodní obrazovka a chtělo to po mě heslo ? Předem děkuji za reakce

Přesně to co jsem mu napsal - tak přesně to chce.Nejde o
chceš nesmysly,
jde o to že neměl zaškrtlou volbu aby když se spusti spořič,přijde někdo ke komplu abys prostě nepraskl na enter a vesele nebrouzdal,jde o to aby tě to hodilo na přihlašovaci obrazovku.Držme se tematu, na te přihlašovaci obrazovce na tebe zívá nasledně heslo.Jenže to by si musel umět nastavit zakladni věci v systemu.
No já používám spořiče dva, buďto hodiny a nebo takovej s fotkama, takže si z plochy zapnu jakej zrovna chci.

Doufam že ti nevadi že to si jde nastavit taky tam kde jsem tě odkazoval - cesta k souboru...
Pokud ho maš jak řikaš standartně vypnuty - těžko řict co si pod tim představit :-) jde ho spouštět přikazem...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor