Zhroutil se system, instalace se nenajede

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod inosh 5. 8. 2012 18:07

Zdravim vsechny! Nikde jsem nenasel reseni meho problemu, tak se obacim s prosbou na vas.
Zhroutil se mi system tak, ze uz pocitac z HDD nenabootoval ani system. Nasel jsem instalacni DVD, v BIOSU vybral primarne boot z DVD a DVD mechaniku posunul pri bootovani na prvni misto (...).
Kdyz zapnu PC, disk se roztaci, win nabiha (v pripade, ze neudelam nic i kdyz vyvolam rekuperaci systemu), ale skonci to vzdy stejne. Najede obrazek plochy (erarni win, ne muj) kursor (se kterym muzu pohybovat) a pak se vterinku objevi neco jako DOS okno (ne pres celou obrazovku, jen jako by win okno s DOSem), nasledne se zavre, prestane se tocit dvd a mne zustava plocha s kursorem, ale bez nabidky start, listy a ikon.
Otazka je, jak vyvolat instalaci (ted mam pocit, ze dvd jen pomaha postavit se na nohy systemu na hdd, ale nedari se) a neformatovat disk. Bohuzel se jedna o ntb, jeste pujceny a mam na nem ulozena data, o ktera nechci prijit. Disky rozdelene bohuzel nejsou. Doted mi pri bootu pocitac instalaci ani jednou nenabidl. Diky moc vsem, uz jsem zoufalej.
inosh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 5. 8. 2012 18:35

Mi to pripomina, jako bys spoustel nejakeho Windows PE klienta..?
http://www.windows7library.com/blog/wp- ... client.JPG
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inosh 5. 8. 2012 18:43

quote="Abox"]Mi to pripomina, jako bys spoustel nejakeho Windows PE klienta..?
http://www.windows7library.com/blog/wp- ... client.JPG[/quote]
Ano, myslim, ze tohle okno mi najede a po vterine zmizi a zustane plocha (presne s tim pozadim, co je na obr).
Co s tim?
Diky moc.
inosh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 5. 8. 2012 18:52

Vzhledem k Tvému románovému popisu bez jediné smysluplné technické informace Ti doporučuji svěřit opravu PC + OS odbornému servisu.
Pokud bys opravdu chtěl pokoušet štěstí sám:
1) Prostuduj si:
viewtopic.php?f=1864&t=1095449
2) Dodej základní info, především verzi OS + SP, verzi orig. inst. DVD (včetně SP) a chybové hlášky v admin logu.
3) Bootuje PC do nouzového režimu a|nebo do WRE?
4) Vytvořil sis v okamžiku bezvadné funkce OS zálohu a záchranný DVD?
5) Testoval jsi stav hw, min. RAM + HDD?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inosh 5. 8. 2012 19:12

Ja myslim, ze kdo chtel pochopit, pochopil.
Nicmene... Diky predchozimu pisateli (abox) jsem zjistil nemilou vec. Znovu jsem prozkoumal DVd, ktere jsem mel za instalacni a ejhle. Ten disk, ktery jsem k ntb mel, je rekuperacni dvd. Ztraceno v prekladu, da se rict. Ziju ve Sp, DVD je span, takze kdyz jsem videl logo Win7, nenapadlo me, ze by to nemela byt instalacka.
Pro Milana: Diky za radu, ale do servisu rozhodne ne. Od sve prvni 286 jsem si vzdy poradil sam. Az ted, diky chybe prekladu, jsem musel vyhledat pomoc na foru.
inosh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 5. 8. 2012 20:00

Nějak nechápu kde je problém, vložím DVD svého OS a při spuštění PC, NT vyberu boot z DVD mechaniky. ( U tohoto postupu je jedno jaký OS instaluji)

Takže buď v biosu přepnu botování na DVD mechaniku jako první a nebo při startu třeba zmáčknout nějakou klávesu pro výběr botovacího zařízení - záleží na verzi biosu. A pokud máš v mechanice botovatelné DVD tak se z něho nabotuje a musíš se řídit pokyny pro jednotlivé OS které instaluješ.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor