VPN nefunkční file share

Diskuze k serverovým edicím Microsoft Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod brade 6. 4. 2011 15:49

Zprovoznil jsem si VPN server na jednom z mých strojů (Windows 2008) a připojuji se na něj z Windows 7. Vše funguje jak má - pingnu si, ip adresy, port 80, 21 atp.

Problém nastane ve chvíli, kdy chci v rámci sítě sdílet soubory. Ani server ani klient na sebe totiž nevidí. Nefunguje ani přímé zadání adresy stylu \\NAZEV\SLOZKA ani \\IP\SLOZKA a ani \\WWWDOMENA\SLOZKA. Netušíte, v čem by mohl být problém?
Naposledy upravil Bari007 dne 6. 4. 2011 15:56, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto z Windows 7
Jsem podnikatel, korupčník a mám protekční RZ! A ty body za rychlost už mám taky umáznutý, teď jen za ty chodce u stadionu
brade
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 6. 4. 2011 15:56

Dostane klient správnou IP adresu? Používáš bránu vzdálené sítě?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vanamond 6. 4. 2011 15:56

Jo, nastavte si na serveru, že se k němu můžete přihlásit nejen z lokální sítě ( to je v politikách ) a konkrétní rozsahy sítí za VPN si také dejte do AD subnets.
vanamond
Junior

Odeslat příspěvekod brade 6. 4. 2011 15:58

Ano, klient má správnou IP - ze serveru a na server si vzájemně pingneme. Jak říkám funguje vše až na file share.

Remote connection je zařízený už dlouho - spravuji ho přes remote desktop. Nebo je to něco jiného?

Co se vzdálené brány týče, tu mám zakázanou. Když ji zapnu, nejde mi už ani ping, ale připojení funguje.
Naposledy upravil brade dne 6. 4. 2011 16:02, celkově upraveno 1
Jsem podnikatel, korupčník a mám protekční RZ! A ty body za rychlost už mám taky umáznutý, teď jen za ty chodce u stadionu
brade
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 6. 4. 2011 16:02

Objevují se nějaké hlášky v bezpečnostním logu na serveru?
Jak je nastavené sdílení na serveru? Nějaké omezení?

Remote Connection je něco zcela jiného.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 4. 2011 16:02

Vždyť už Ti to napsal Vanamond:
nastav si IP rozsahy ve firewallu/politikách pro port TCP/445 i pro VPN, nejen pro lokální subsegment sítě.
RDP pracuje na portu TCP/3389, se sdílením to nemá nic společného.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brade 6. 4. 2011 16:17

A to je důvod, proč se nedostanu ani k jednomu pc z jakékoliv strany? Tzn. z klienta na server a ze serveru na klienta?
brade
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 6. 4. 2011 20:47

Na klienta by ses ani dostávat neměl, pokud to tak vyloženě není nastavené.

Pokud je špatně nastavený firewall, pak to samozřejmě je problém.

Chtělo by to znát bližší informace o nastavení VPN a sdílení. A samozřejmě už výše zmíněné chybové hlášení v bezpečnostním logu serveru.
Bari007
VIP uživatel

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor