Stabilita počítače

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Frantisek007 14. 5. 2012 21:54

Ahoj,

řeším problém se stabilitou počítače, tedy vlastně dva a už si nevím moc rady. Doufám, že mi bude někdo z vás schopen poradit.

Mám následující sestavu:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5F010U0V04

První problém je, že občas když vypínám počítač do režimu spánku, tak se neuspí, ale chvíli hučí s vypnutým monitorem a pak se úplně vypne. Předpokládám, že v tu chvíli by byla zobrazená BSOD. Aktuální Minidump jsem nahrál sem: http://www.mediafire.com/?6utcfje2evzajl2

Druhý a závažnější problém je, že se mi párkrát stalo, že obraz najednou zrůžověl a nešlo dělat nic jiného, než vypnout počítač. Předpokládám, že to má souvislost s grafickou kartou. V tu chvíli nebyl nikdy počítač příliš vytížen - koukal jsem na video, nebo poslouchal hudbu z internetu. Ani teploty grafiky nebyly nijak vysoké - kolem 40 °C.

Počítač mám čerstvě přeinstalovaný a nahrané aktuální ovladače. Nastavení grafiky je upravené pomocí MSI Afterburner. Zkoušel jsem i snížit hodnoty, nebo vypnout přetaktování úplně, ale to nepomohlo. Žádné novější ovladače pro grafiku nejsou aktuálně k dispozici.

Předem díky za návrhy řešení.
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 5. 2012 22:26

- Jaky SSD mas nerekls
- Muze, ale nemusi. Kdyz k tomu pridas disk, tak jsi u chipsetu.
- Defaultne a zkus to znovu

Na dump se podivam vecer.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Frantisek007 14. 5. 2012 22:30

SSD mám tento: Intel 120GB 320 series
K chipsetu jsem našel novější verzi, takže jsem ji rovnou nainstaloval
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod holobit 14. 5. 2012 23:39

"Druhý a závažnější problém je, že se mi párkrát stalo, že obraz najednou zrůžověl a nešlo dělat nic jiného, než vypnout počítač."

Nemáš náhodou nainstalovaný ovladače 296.10? Ty na mnoha kartách způsobují artefakty a tenhle pink screen, mel jsem stejny problem, myslel jsem, ze mi umira GPU. Myslim, ze to delaji i beta, ktery vysly nasledne. Aktualni beta drivery by mely byt OK. Ja se vratil k 295.73.

Je toho po netu plno. Nevim jestli je to tvuj pripad, ale ja to pred par dny resil.
holobit
Junior

Odeslat příspěvekod Frantisek007 14. 5. 2012 23:56

Mám přesně tuto verzi ovladače 296.10. Zkusím tedy nejnovější betu a uvidíme jestli to pomůže.
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmjack 15. 5. 2012 04:02

Hmm a ja myslel, ze s ovladaci ma problem jen Amd...(Ati) :)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MiliNess 15. 5. 2012 08:40

Co se týká toho problému při pokusu o uspání, problém bude zřejmě způsobovat paketový filtr avfwim.sys (Avira), který zablokuje IRP paket od správce napájení.
Takže buď aktualizovat, odstavit firewall nebo přejít na alternativní produkt.
Hardwarová nezávislost znamená, že to neběží na žádném počítači.
MiliNess
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Frantisek007 15. 5. 2012 11:08

Podezírat Aviru mě nenapadlo. Podle toho co jsem našel na netu, má s Avirou problém více lidí. Zkusím buď sehnat novější verzi, nebo se vrátím zpět k MSE.
Problém je, že k chybě dochází jen jednou za čas, takže teprve za nějakou dobu zjistím, jestli to pomohlo nebo ne.
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 5. 2012 01:37

TC pouzivas i na boot? S Avirou je to pravda, ale srapnel bych videl prave v te kombinaci.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Frantisek007 16. 5. 2012 10:12

Co myslíš zkratkou TC?
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 5. 2012 14:36

TrueCrypt
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Frantisek007 16. 5. 2012 15:33

Říkal jsem si, že Total Commander to asi nebude. :)
TrueCryptem mám zašifrovaný jeden malý oddíl na externím disku. Na bootování se nijak nepodílí.
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Frantisek007 3. 6. 2012 17:26

Za poslední tři týdny už nedošlo k problémům ani jednou, takže to vypadá, že řešení jsou úspěšné. Shrnu je pro případ, že by se někdo potýkal s tím stejným:

růžovou obrazovku smrti vyřešilo nainstalování beta ovladačů grafické karty
    problém s uspáváním počítače vyřešilo odinstalování Aviry a návrat k MSE

Děkuji všem za rady
Frantisek007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 6. 2012 11:23

Nyni mas ovladace tristovkove rady uz i oficialne. :))
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor