Zdravím,
mám doma starší notebook Compaq nc6000, dlho fungoval super ale v poslednom čase dosť blbne zapínanie. Keď stlačím napájacie tlačidlo, tak niekedy sa naštartuje, alebo niekedy na chvíľku zapne napájanie ventilátora chladiča procesora, a po cca 15 sec. sa vypne, pričom obrazovka vôbec nenabehne.
Dlho som to riešil tak, že pri zatlačení na konkrétne miesto na šasi notebooku pri zapínaní sa zapol a v pohode bežal až do korektného vypnutia (málokedy sa vypol nekorektne).
Teraz už však tento spôsob zapínania veľmi nefunguje. Po rozobratí notebooku som zistil, že zatlačiť treba na chladič procesora (viď obrázok), a však notebook nabehne len 1 krát z 5 pokusov, a po pustení daného miesta sa buď hneď vypne alebo dokonca dokáže načítať aj windows ale pri akomkoľvek pohnutí obrazovkou alebo celým notebookom sa vypne a zostane svietiť jedine dióda spustenia.
Procesor som vybral dal novú teplovodivú pastu. Nepomohlo. Tiež som skúsil dať medzi držiak chladiča a chladič pliešok aby na to permanentne tlačil, a však notebook sa nezapol a naviac v cca 5 sec. intervaloch svietili diódy (NUM./ CAPSLOCK / SL). Iné riešenie ma nenapadlo, takže budem vďačný sa všetky dobré rady.