Acer TravelMate 7740G zamrzání+modrá smrt

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lodka 29. 1. 2012 04:26

Zdravím.
Jsem majitel notebooku Acet TravelMate 7740G s konfigurací http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400000000001267 akorát tam mám grafiku Ati Radeon HD 5660. Šlape na systému Windows 7 Home Premium Service Pack 1.

1.Sem tam si zahraju nějakou hru. Při běžné práci jde v pohodě. Při hraní her ovšem občas zamrzne a musím ho restartovat a dokonce několikrát vyhodil tzv. modrou smrt.
Nějak jsem to extra neřešil. Teď jsem se však konečně dozvěděl, kam se informace ukládají.
Tady je odkaz na kritické chyby (předpokládám modrou smrt) :
http://www.ulozto.cz/12916096/kernel-evtx
Tady je odkaz na chyby:
http://www.ulozto.cz/12916094/chyby-evtx
Heslo je na oba soubory stejné: zive

2.Dále se mi jedná o vyčistění ventilátoru.
Notebook je něco málo přes půl roku starý a ještě jsem ho nečistil. V současnosti se na dotek zdá teplejší a možná je přehřívání příčina výše popsaných problémů. Odšruboval jsem zadní kryt a zjistil jsem, že se jen tak k větráku nedostanu. Nejsem ani schopen přesně určit kudy vůbec nasává vzduch. Nějaké tipy, kdo má s tímhle modelem zkušenosti? Nechci to posílat na vyčištění do servisu Aceru a čekat nějaké tři týdny než to provedou. Pokud vůbec. Případně můžu notebook s odšroubovaným zadním krytem vyfotit.

Jestli tomu někdo rozumí a má čas, prosím o jakékoliv info. Předem díky.
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 01:36

Po delší době mi ntb začal opět padat a házet modré smrti.

přikládám výpis z dumpu

http://www.ulozto.cz/x6enE2d/df-txt

a screen z crystaldiskinfo

Obrázek
Jen blbec si nenechá poradit, když sám neví.
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 09:16

stáhni tento program
http://www.resplendence.com/download/wh ... dSetup.exe
nainstaluj a spusť zmačkní analyze a vepiš sem výsledek
Dum spiro spero
Když jsem narodil a prosil jsem o lehký a hezký život  bůh řekl buď rad ,že nejsi kůň. Když mě viděl ďábel   řekl a sakra konkurence !!
žena je ten nejsložitější předmět na světě ,ale většina ho musí mít
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 12:00

--------------------------------------------------------------------------------
System Information (local)
--------------------------------------------------------------------------------

computer name: C03--105B
windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
windows dir: C:\Windows
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz Intel586, level: 6
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 4148674560 total
VM: 2147352576, free: 1879089152

Crash Dump Analysis

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Wed 9.5.2012 23:58:58 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\051012-37159-01.dmp
This was probably caused by the following module: watchdog.sys (watchdog+0x122F)
Bugcheck code: 0x119 (0x1, 0x80808080, 0x1B, 0x1B)
Error: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\watchdog.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Watchdog Driver
Bug check description: This indicates that the video scheduler has detected a fatal violation.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

On Wed 9.5.2012 23:58:58 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x403C)
Bugcheck code: 0x119 (0x1, 0x80808080, 0x1B, 0x1B)
Error: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys
product: AMD driver
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: AMD multi-vendor Miniport Driver
Bug check description: This indicates that the video scheduler has detected a fatal violation.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: atikmpag.sys Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR

Conclusion

2 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.)

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.

Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.

Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 13:45

odkud máš ovladače ?
Dum spiro spero
Když jsem narodil a prosil jsem o lehký a hezký život  bůh řekl buď rad ,že nejsi kůň. Když mě viděl ďábel   řekl a sakra konkurence !!
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 14:02

Obrázek

přes aktualizovat ovladač, manuálně jsem už raději nic nestahoval, posledně když jsem aktualizoval ovladače, tak jsem pak musel přeinstalovat celý windows (minulý ntb)

jestli jsi teda myslel grafické karty (předpokládám podle výsledku analýzy)
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 15:42

jsou ovladače na grafiku z webu aceru nebo z webu amd
Dum spiro spero
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 5. 2012 15:46

pokud od AMD, instaluj ty od Aceru ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 15:54

http://support.acer.com/product/default.aspx?modelId=2457

zajímavé, že před chvíli tam nebyl žádný ovladač a teď už tam něco je :-D

nejnovější verzi pro amd jsem tam našel 8.711.3.0000, podle správce zařízení mám momentálně verzi 8.712.0.0

aha tak jsem slepý, je tam i 8.713.3.3000 zkusím přeinstalovat
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 16:05

Dum spiro spero
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 16:18

Obrázek
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 16:32

co máš za os 32bit nebo 64bit ?
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 17:00

64 bit
lodka
Junior

Odeslat příspěvekod Kasper 11. 5. 2012 17:46

Dum spiro spero
Kasper
Junior

Odeslat příspěvekod lodka 11. 5. 2012 19:37

nainstalováno, díky
kdyby to zase lehlo, dám vědět
lodka
Junior

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor