IBM T60- Nefunkční síťová karta???

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PataGe 14. 5. 2012 13:01

Ahoj, od včerejška mi nefunguje internet. Ntb mě po zapnutí dost dlouhou dobu vítá, pak obrazovka tak na 2 minuty zčerná a když naběhne hlásí chybu Windowsu "Nelze se připojit ke službě Služba oznamování události systému. Tento problém brání standardním uživatelům v přihlášení do systému. Jako uživatel s oprávněními správy můžete v protokolu událostí systému zjisti, proč služba nereaguje." A pak hlásí chybu 10093 u Avastu a chybu 0x8007042c u Firewallu (brána windows firewall nemůže změnit některá nastavení).
Když ale vlezu do protokolu událostí, vyběhne okno, které hlásí, že protokol událostí není k dispozici.
Co s tím? Kde je chyba?
Díky!
PataGe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2012 13:06

PataGe píše: protokol událostí není k dispozici.

Napadený OS exploity => ochočený bezpečnostní subsystém.
Nefunkční síťová karta

se zjišťuje ve Správci zařízení:
devmgmt.msc
ne v logu.
Jak to vypadá v nouzovém režimu?

Btw:
vždy uváděj základní info:
viewtopic.php?f=956&t=1095450
už v úvodním dotazu!
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PataGe 14. 5. 2012 18:49

Děkuji za odpověd.
OS je Windows7
V nouzovém režimu naprosto stejné chování.
Ve spravci zařízení jsou u ovladačů siťové karty všude vykřičníky-nepodařilo se načíst ovladače.
Počítač vůbec nereaguje na sítový kabel.(ovladače jsou staženy už nové a žádná odezva)
PataGe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2012 18:56

Díky za info! Příště to napiš do úvodního dotazu.
Lze se v Nouzovém režimu bez sítě dostat
PataGe píše: do protokolu událostí

:?:
Můžeš otestovat offline stav OS pomocí záchranného antivirového CD/DVD/USB/...?
Viz např. DVD Computeru apod.
Především ohledně rootkitů včetně mbr.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PataGe 14. 5. 2012 19:09

Zachranné antivirove cd ani dvd nevlastnim.
Služba protokolování událostí neni k dispozici.Přesvěčte se ,že je služba spustena.
V nouzovém režimu se tedy nejde dostat.
V nouzovém režimu ve správci zařízení žádný problém s ovladači sítove karty neni.

-- 14. 5. 2012 19:16 --

Z počítače už jsou všechna data zálohována.Nebyl by pro mě nejjednodušší reinstal windows?
PataGe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 5. 2012 19:24

Ale včetně opravy mbr.
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PataGe 14. 5. 2012 19:35

A to pro mě znamená co presne?Jsem docela laik tak bych potreboval podrobnejsi info.
Jeste bych se chtel zeptat ,kdyz se pustim do instalace win xp misto win7(nemam disketovku) jestli je potreba v biosu změnit „SATA Native Mode“ z hodnoty Enabled na Disabled?Vim,že jsem toto pri instalaci xp na xp vzdy prepinal,ale ted to v biosu nejak nemohu najit.dekuji
PataGe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2012 19:42

Jako laik bys neměl instalovat OS.
Co s tím?
Svěř to odborníkovi, např. dodavateli/servisu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 5. 2012 20:05

- Backup -> (DvD, USB HDD, ...)
- Access IBM -> Run diagnostic
- Access IBM -> Recover to factory contents
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PataGe 15. 5. 2012 20:23

Tak dnes proběhla instalace windows xp a v konzoli pro zotaveni oprava MBR prikazem FIXMBR...počítač fungoval správně s připojenim k internetu do prvniho restartu a nyní ten samý problem jako na win7.Máte někdo nějakou radu?děkuji
PataGe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 16. 5. 2012 10:25

Jsi si jist, že jsi použil originální instalační CD?
Jsi si naprosto jist, že jsi před připojením do internetu zabezpečil OS proti napadení?
Nezapomeň, že daný počítač byl už jednou hacknut, další hack je tím značně usnadněn, protože hacker zná parametry počítače, NIC (MAC-adresu) i sítě (původní a pravděpodobně stejnou novou IP adresu).
Navíc OS WXPP/32 už dávno není bezpečný v základním nastavení politik (pokud vůbec někdy byl). Když sis nechal hacknout řádově bezpečnější OS W7, nelze se divit hacku v případě dětského OS WXPP/32.
Co s tím?
1) Prostuduj si z čistého OS:
viewtopic.php?f=927&t=1114416
viewtopic.php?f=927&t=1114417&p=7519434#p7519434
2) Zařiď se dle návodu.
Milan
Milanr1
Pokročilý