Politý notebook

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Player99 25. 7. 2012 18:45

Zdravím, nedávno jsem si lehce polil Notebook HP Compaq 6910p vodou, vysušil jsem ho, a notebook chodí. Ze začátku se sice nechtěl občas spustit, ale nyní běhá v pořádku.

Problém je ale s baterií. Po odpojení napájení zčerná obrazovka a notebook se vypne. Na baterii ho spustím a dostanu se do biosu i do nouzové režimu Windows 7, tam jde na baterii dobře. Při normální spustění Windows se zase notebook vypne.

WIndows normálně jinak baterii vidí i nabíjí.
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czatlantis 25. 7. 2012 19:32

no jo šikula. Co ti máme poradit?
Když ten notebook polils, tak se tam něco podělalo a postupně to navíc oxiduje. Pokud bych vyloučil čistě SW problém, kterej se náhodou vyskytnul zrovna v tu chvíli, tak bych to tipoval že logika napájení předává windows nějaký špatný data (jak je v tom nalitej sajrajt/něco uhnilýho atd..) a ty to nějak nezvládnou. Zkus zakázat baterku ve správci - notebook si bude myslet, že jede na síť, nevýhodou je, že neuvidíš stav baterky.
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 26. 7. 2012 09:07

Bylo by vhodne ten ntb poradne vycistit, at nezacne oxidovat, jestli uz neni pozde. Jinak viz kolega.

Tema jsem presunul do prislusne sekce.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Player99 26. 7. 2012 17:47

to dopadá tak když z hospody zamířím k noťasu a vedle si postavím vodu :-|

baterii jsem zakázal ve správci, ale nepomohlo.. zkusil jsem taky Ubuntu a pořád stejný problém, jen když odpojím napájení při spuštěněm Linuxu tak cca 30s notebook běží

čím to vyčistím a jak poznám zoxidovaný místo?
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 26. 7. 2012 18:16

Servis. IMHO šance na vyčištění = tím menší, čím delší doba od havárie uplynula.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Player99 26. 7. 2012 18:18

už je to asi týden.. a na kolik by vyšel takový servis? Notebook jsem kupoval před rokem za 5k jako repasovaný
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pierun2 26. 7. 2012 18:37

Chtělo by to vykoupat v isopylpropylalkohoulu, ale pokud to nejsi schopen zvládnou svépomoci ať už tvojí či už ti to za láhev udělá zdatnější kamarád tak, určitě začni uvažovat o novém kousku. :D . V normálním servisu to levné nebude a za to už budeš mít minimálně 1/4 nového kousku a ne nějaký zality a za pomoci nějakého šamanství zprovozněný krám :-)
Pierun2
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 27. 7. 2012 20:16

Zkus se poptat na http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... forum&f=25 Ale rozumný člověk zná rizika otevření "zatím funkčního" NTB a nějak se do toho nepohrne.
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
Moderátor

Odeslat příspěvekod Player99 29. 7. 2012 15:59

zatím to nechám být, běží to alespoň na napájení tak to nebudu ještě víc ničit.. až odejde tak odejde
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 29. 7. 2012 16:02

Jo, ono to chvíli pojede, tedy než se začne projevovat vliv solí ve vodě, začnou korodovat spoje na desce, pak už jí nepomůže ani svěcená.

Jinak to, že ze začátku nestartoval, později ano, svědčí o tom, že jsi ho nevysušil tehdy pořádně.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod WoCZek 29. 7. 2012 17:02

Polité věci, ať už notebooky nebo mobilní telefony, by se měly v TEN DEN přenést do servisu, aby odstranili vznikající korozi. Neměl by se ani zapínat, doporučuje se vyndat akumulátor a .... vůbec by se neměl zapínat.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod Player99 29. 7. 2012 17:27

tak pokud korodují spoje na desce tak proč nejde baterie?
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WoCZek 29. 7. 2012 17:37

Laicky řečeno, něco se tam podělalo. Víc ti řeknou v servise.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod Player99 30. 7. 2012 00:09

notebook má bez baterie cenu takový 3k, to se ho radši zbavím na aukru než chodit de servisu ;-)
Player99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Player99 1. 8. 2012 19:54

tak včera se poprvé rozjel na baterii a vydržel v pohodě 3 hodiny i v zátěži.. dneska se sice taky spustí ale běží chvíli cca 15 minut

nevím jak bych to mohl opravit nebo vyčistit, vnitřek notebooku se mně zdá v pohodě, žádnou oxidaci nevidím

-- 2. 8. 2012 17:26 --

nemůže to být napětím baterie? má mít 10,8V a má přes 12V
Player99
Kolemjdoucí

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor