Ahoj, mám stejný problém... (Mám také Lenovo Y580 s HDD 1TB a mSata 32GB pro zrychlení systému a chci to upgradnout na samotný SSD)
Zkoušel jsem několik možností, ale nepovedlo se mi.
Zkoušel jsem Intel Data Migration Software Acronis pro klonování disku (mám Intel SSD 520 240GB, připojený přes USB-SATA kabel), ve Winu to úspěšně rozpoznalo nový SSD, ale po rebootu, kdy má dojít k samotnému klonování, psalo "Error, disk is not found".
Dále podobně software Clonezilla - taky nešlo...
Dále jsem zkoušel zálohovat System Image Restore (obnovení přes bitovou kopii), který je k dispozici ve Win7, takto:
Vyndal jsem HDD i mSata 32GB, nasadil SSD, bootoval přes Win7 Recovery Disc, který jsem vytvořil, aby obnovil bitovou kopii na nový SSD. V posledním kroku program oznámil, že "Cannot find disc to restore system image" - tedy podobně jako u toho Acronisu.
Možnost přeinstalace Win7 jsem nezkoušel, ale někdo tady říkal, že mu to šlo. Osobně bych tuhle variantu nechal až na konec.
Prosím o pomoc a radu, jak to naklonovat. Předem děkuji.
PS.: Něco mě napadlo. Není to náhodou něco s tím RAID připojením disků nebo něco takového? Protože mám pocit, že ty dva disky 1TB HDD a mSata 32GB, co původně byly v notebooku, nějak nechtějí pracovat odděleně