- Kód: Vybrat vše
W7 bez instalacniho media lze obnovit pouze za predpokladu, ze se pred tim udela kompletni obraz cele instalace. - Coz ve Win8 uz potreba neni.
raaděj si přečti k čemu to co ty mysliš u W8 slouži,bfu jako ty, co si myslí že to opravdu nahrazuje klasicke zalohovaní budou koukat jako výr až zjisti že to fyzikalní zakony nepopirá.Ja jsem dokonce si myslel cca tak deset minut že viš o čem pišeš.Mala napověda - důvody pro obnovu systemu mohou byt rozlične a nasledna obnova taky.Existuje scenař kdy jsi nucen zapomenout i na winre které leži na sreserved dejme tomu a tentyž postup opakovat bez něj.Hadej proč.Ale na druhe straně lidi co budou chtit tahat data bude o jeden řad vic - přibudou i ti co vio že existuje zalohovaní ale nechapou co je schema a rozdily mezi schematy.Takže i ten zbytek

Proto jsem ti řikal at se terminu BFU vyhybáš.
Jo pokud chceš opravdu zalohu - musiš i ve W8 ručně udělat VHD a to umistit na jiny fyzicky disk - jine fyzicke umistnění - to je šok co?zajimalo by mně jestli tušiš proč.Oni to mimochodem v povidaní ke schematu sami důraznně vysvětlují.
Asi netušiš že history vault to je to o čem mluviš a volume shadow copy - jedinej rozdil je v pojmenovaní a tom že akci kterou system děla občas - na zakladě udalosti,nebo vynuceně ručně udělaji w8 automaticky,ale tak jako se v seven nespolehame jen na VSS ale dělame si vhd ktery posilame do pryč a tomu ŘIKAME zaloha,tak se nikdo se zdravym rozumem nebude spolehat na toto funkci - možna to netušiš ale cela funkce jde lehce down v navaznosti na par věci,namatkou myslim je to tyden jsem tady daval celou sekvenci k oživeni VSS - bez toho jsi total recall v kelu a že nabořeni neni problem.Takže když to shrnu - ano je tam o funkci navic,ktera využiva a jinak pracuje se starým znamym principem vss a diky teto funkci jsem si stoprocentně jist že pokud ji budou presentovat jako doposud forum živě se zaplni lidma jako ty.Funkci Refresh - pravděpodobně mysliš

, pokud o funkci restart taks pobavil dvounasobně.
Refresh přeinstaluje operační systém- zachová uživatelská data- Metro aplikace- jejich nastavení. Systém nabootoje do režimu Windows RE a přeinstaluje jádro OS.
Spise BFU vidim :) Napr. segra si koupila mobil s Androidem. Aplikace vubec nevypina,
pro android pišu nějaky blbůstky - seš si jistej že viš o čem mluviš?
W7 bez instalacniho media lze obnovit pouze za predpokladu, ze se pred tim udela kompletni obraz cele instalace. - Coz ve Win8 uz potreba neni.
Ne není pravda že w7 lze obnovit jen za předpokladu co pišeš ty - tedy s instalačnim mediem,bez instalačniho media a hlavně nutnym vytvořeni zalohy v backup centru,obnoviš a zalohu nemusels dělat - ale viz niže.Zasadni otazka?Viděls je vůbec? Přestože o mechanismech neviš nic budu mit tu trpělivost a vysvětlim ti nějak polopaticky o co jde...
Nebo jinak mrkni na přikazy typu vssadmin list shadows vssadmin list shadowstorage atd a mrkni se co se uchovava,k čemu to slouži a co všechno to použiva.V připadě problemů ktere nejsou fatalní ti stači vss - uplně stejně se budou chovat w8,v připadě fatalnich problémů budeš muset použit zalohu umistněnou fyzicicky jinde než je hardisk na němž maš system nainstalovanej.Uplně stejně jako v připadě seven.A uplně stejně jako u Seven bude jedna varianta a sice backup na sit znemožněna pro 95 procent lidi co si na doma Windows koupi - neprofi edice budou mit jen lokalní backup.
Já mylně myslel že nemusim vysvětlovat co je volume shadow copy a tedy že jeden scenař vůbec není nutno zminovat.
Pokud chceš mit zalohu na niž je spolehnuti tak jedina cesta je nahodit system,system nastavit,nahodit svoje oblibene aplikace - vlezt do backup centra - vytvořit vhd a vhd odeslat do bezpeči.NIc se na teto mantře nezměnilo - ani pismeno.
Jenom na okraj pro většinu lidi je takovy to kam se pišou pismenka strašně složity,nicmeně
wbadmin start backup -backupTarget:f: -allcritical f si zaměn za cil co ti vyhovuje -pismeno oddilu a backup centrum navštivit nemusi ani ten komu dělaji tři kliky problem.