Proč se Windows 8 nikomu nelíbí?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod karlos00x 13. 5. 2012 21:17

lenovo a hp za to nemuzou, negramotnost a nechut se ucit za to muze. to muzou mit disk naporcovanej jak chteji kdyz si to natlaci na plochu
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ToKro 20. 5. 2012 17:07

Ahoj, Windows 8 mám nainstalované jako primární systém, a jsem s nimi plně spokojen. Sice je ovládání trochu nezvyk, ale na to si zvyknu. Jediné co mi trochu vadí je že se mi nedaří rozjet Minecraft :-[ . Vím, je to blbost, ale přecijenom jsem na něm relativně závislý :love: . Problém je v neaktuálním OpenGL. Nicméně mám provizorně pouze vestavěnou grafiku intel hd family a na webu intelu nelze stáhnout aktuálnější driver protože ten web není schopen rozpoznat mlj systém, resp píše že není podporován. Pokud by někdo věděl jak na to tak ocením radu.

-- 25. 5. 2012 15:44 --

Funkci editovat příspěvek jsem nenašel tak to zaspamuju pod to, už sem to vyřešil resp. vyřešila to NVIDIA karta místo té vestavěné...

-- 25. 5. 2012 15:44 --

Ahaa, tak takto to funguje ;)
Win8 64bit, 16Gb RAM, Intel Core i5
ToKro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DNSTUFF 14. 6. 2012 11:40

kde najdu ve W8 malovani?
DNSTUFF
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 14. 6. 2012 11:53

%windir%\system32\mspaint.exe
Nejsnadněji je ale přístupný samozřejmě přes vyhledávání, takže v metru stačí napsat Paint a už je tam.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 14. 6. 2012 11:54

napiš paint
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kachni.pero 15. 6. 2012 22:44

oooooo: děkuji ti za vysvětlení vetšiny způsobu zálohování :-D aspoň sem to nemusel hledat ...
kachni.pero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anysek1 21. 7. 2012 13:52

Ahoj, v brzké době si chci kupovat notebook (resp. ultrabook) a chci se zeptat, jestli má cenu čekat na ofic. vydání W8? Trochu jsem se na to "dívala" a W8 se mi opravdu moc nelíbí (ukamenujte mne, nebo ne :) )... Takže (radši) koupit ntb i teď?
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 7. 2012 13:54

cekat? na co? neprinese to nic bez ceho by se clovek s klidem neobesel.

ja treba cekal az bude 2TB HDD za 1500,- no a dopadl jsem jak sedlaci u chlumce.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 22. 7. 2012 11:32

Anysek:
já tě nechápu, ptáš se, jestli máš čekat na w8, ale přitom se ti nelíbí.. tak proč bys na ně čekal? :hm

Jinak kupuj tehdy, jak potřebuješ, ono i ty win8 tady nebudou ze dne na den, takže stačí eventuelně sledovat, jak se to vyvíjí na trhu. A ivy bridge s hd4000 vypadá slibně, jen se ještě tak úplně neprosadilo na trhu.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Anysek1 22. 7. 2012 13:14

karlos00x: Díky, taky si myslím :)

alfah4ns: Já jen, kdyby mi něco "zásadního" uniklo.. Zatím sice kupovat úplně nepotřebuji, čekám, jestli vyjdou ještě nějaké nové modely s vyšším rozlišením (a nové Samsungy).. Ale díky ;)
Anysek1
Junior

Odeslat příspěvekod akira.uzai 22. 7. 2012 13:37

Johnnny64 píše:Problem s tym maju mozno ludia, ktori za Windows platia. Realny prinos tam oprati "sedmicke" nie je ziadny a kvoli tlacitku este musim pouzivat cudzie aplikacie.

Navíc přibyla chyba jménem ribbon i do systému, kdežto v sedmičkách je jen v MS Ofice, které si instalovat nemusíte. Kdežto v osmičkách ji najdete v exploreru (průzkumník), mspaintu (malování) a kdo ví kde všude.
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 29. 7. 2012 18:01

v sedmičkách je ribbon i v malování, ale tam je mi to fakt šumák. Navíc mi tam přijde dost zbytečnej, když má jen 2 karty
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod Paulos 2. 8. 2012 10:09

Nezapomeňte na Wordpad přátelé, tam se ribbon dostal taky. Je tam už od sedmiček. A s klidným svědomím můžu říct, že mi to nějak nevadí. ;-)
Paulos
Junior

Odeslat příspěvekod Muertus 12. 8. 2012 18:40

Tak co jsem to tu tak nejak procital, tak vylozene nejaky zapor jsem tady nenasel, proc si tento system nekoupit do noveho PC a vzit radeji "starsi" 7cky. Ano upgrade se asi nevyplati, ale kdyz uz beru new PC tak proc si tam nedat windows 8?

Zapory:
Metro? (da se vypnout pri instalaci, pokud jsem to dobre pochopil)
Neprinasi zadne extra novinky.
Horsi podpora pro starší HW?
Nekompatibilita se starsim SW?
Neprehledne UI?
..

Plus:
System, by mel byt rychlejší, jak boot tak prace v systemu, lepsi podpora noveho hw (ssd..)
______

Na co system pouzivat?
Použítí pro domácí multimediální PC.
CPU: Intel Core i7-3930K|MB: Asus Rampage IV Formula - Intel X79 |RAM: Corsair Vengeance LP Black 4x4GB DDR3 1600 CL8 1.5V|VGA: ATI HD 5970 (OC) + COOLER Arctic Accelero Xtreme 5970|SSD: Intel 520 - 240GB|HDD: RAID 0-2x WD1001FALS 1TB|Case: Corsair 600TM
Muertus
Junior

Odeslat příspěvekod kubis 12. 8. 2012 19:40

Pořád ti převažují zápory :)
Intel Core i5-2500K @3.30 GHz | CM HYPER 212+ | Gigabyte GA-P67A-UD3P-B3 | Gigabyte GTX560 Ti 1GB | | WD 1.5TB | Samsung SH-S223C | Arctic Cooling Fusion 550 550W | BenQ G2420HDBL 24"
kubis
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka