Vše, co chcete vědět o Windows 8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Abox 18. 8. 2012 18:48

Hele, jak poznam, jakou mam zaplou klavesnici..?
Mam ceske prostredi, ale (je to zvyk), pouzivam jako defaultni klavesnici anglickou. A koukam, ze stejne v te liste vpravo je udaj CES.
Ze se tam zobrazuje udaj o prostredi (a ne o klavesnici), je celkem na bzum.
Obrázek
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nnet 18. 8. 2012 19:11

CHtěl bych se zeptat s jakou velikostí diskového oddílu si vystačím. Pro Win XP stačilo 30GB, Windows 7 50GB.
Kolik bude potřeba pro win 8, kolik zaberou po instalaci?
Větší aplikace a hry instaluji na jiný disk.
Nnet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 18. 8. 2012 19:15

No ja ho mam tedkom na 20GB partisne, a 11.1 GB je volnych (jenom W8 bez jakychkoliv aplikaci).
Hibernaci mam vyplou.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kalich. 18. 8. 2012 19:23

Chtěl bych se zeptat jak si přidám do aplikace kalendář v metru google kalendáře které mám na googlu?
Dell XPS M1530, Windows Seven 64Bit
iPhone 4S 64GB iOS 5.0.1 JB
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 19:33

SoVcz píše:Je možné Win8 instalovat, aktivovat a používat bez nějaké formy MS účtu (Windows Live ID, Live.com account)?

Ano je. Tak, že při instalaci se nepřihlásíte přes MS účet, ale vytvoříte si účet lokální.

http://extrawindows.cnews.cz/sites/default/files/styles/xwin-galerie-original/public/pictures/clanky/xwin/2012/07cervenec/lokalni-ucet-versus-microsoft-account/lokalni-ucet-versus-microsoft-account_01.png

V části instalace, co je na obrázku, zvolíte Sign in without a Microsoft account.

obrázek z:
http://extrawindows.cnews.cz/clanky/pru ... ft-account
Naposledy upravil Ne0n dne 18. 8. 2012 19:53, celkově upraveno 1
Ne0n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalich. 18. 8. 2012 19:42

A když už mám systém dávno nainstalovaný, tak si vytvořit třeba dalšího uživatele....?
Dell XPS M1530, Windows Seven 64Bit
iPhone 4S 64GB iOS 5.0.1 JB
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 19:50

Stačí jít do nastavení počítače (Přes charmbar - Change PC settings)
Do záložky Users a tady zvolit Switch to a local account.
Ne0n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eddward 18. 8. 2012 20:48

Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?
Potrebujem to hlavne pre gadget tweetz (twitter). Adekvatnu nahradu nepoznam, takze ak to uz nie je mozne, bude to mat Win 8 u mna tazke...
CPU:Core i5 3570K@4.5Ghz+Coolink Corator DS RAM:2x4GB Kingston DDR3 1866Mhz MB:MSI Z77A-GD55
VGA:MSI GTX670 PE 1.3/7.0Ghz HDD:Samsung F3 1TB SSD:Crucial M4 128GB PSU:SF-650P14XE 650W
LCD:LG W2261V 22" CASE:Fractal Design Define R4 Black Pearl
Eddward
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SoVcz 18. 8. 2012 21:01

Ne0n > Díky.

Přiznám se, že nechápu, proč bych se měl v budoucnosti ke svému domácímu systému logovat přes online account na serverech kdesi za kopečky/oceánem. To je snad dobrý jen pro velkýho bratra.
SoVcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalli 18. 8. 2012 22:19

Poltergeist píše:Michall: jj ale když jsem to zkoušel před 3 lety, tak jsem samozřejmě zkoušel Ultimate, od Visty nemám nic jiného :) prostě se mi šiklo že to byla nová věc, a že to jde ,,zálohovat" přetažením 1 souboru do flash, nakonec W7 na našich pc v rodině nebylo ani 1 třeba reinstalovat za poslední roky

nezlob se ale ty jsi asi fakt teoretik. myslíš že ten systém co ti z toho systému zrovna běží můžeš za chodu překopírovat? zálohovat ten VHD můžeš jen offline. asi jsi nedomyslel všechny klady a zápory ...

Poltergeist píše:jinak je chyba že tam neni nový souborový systém, něco jako RaiseFS, prostě některý vlastnosti by se hodily

vlastnosti ReiserFS má i NTFS... ty pořád mluvíš o tom že MS nic nenabízí ale neříkáš co konkrétního by měl umět. jde ti o stoupající číslo verze? řekl bych že ano...

-- 18. 8. 2012 22:22 --

Eddward píše:Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?
Potrebujem to hlavne pre gadget tweetz (twitter). Adekvatnu nahradu nepoznam, takze ak to uz nie je mozne, bude to mat Win 8 u mna tazke...

ne gadgety vůbec nejsou ve windows 8. neboj i ty za rok (nebo později) budeš mít osmičky tak jako všichni ostatní :D
michalli
Junior

Odeslat příspěvekod Poltergeist 18. 8. 2012 22:23

mrpajer.CZ: nedělej machra, tenhle Celeron neni mezi podporovanejma cpu, nemá virtualizační technologie, v žovotě si to tam nainstalovat nemoh

gaddety: instalovat samozřejmě lze, ale musí se to oklikou

na základní aplikace+ systém + hibernace + swap mi stačilo 15 GB, na ntb mám 10,5 GB partition a šlo to tam nainstalovat
Naposledy upravil Poltergeist dne 18. 8. 2012 22:33, celkově upraveno 1
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod rolls_royce 18. 8. 2012 22:33

Používá někdo W8 dobrovolně? Pokud ano, prosím o výčet poruch, jimiž trpí.
rolls_royce
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 18. 8. 2012 22:35

používám ho dobrovolně, nic jsem nenašel, snad jen že má bohužel zase NTFS a nový souborový systém v nedohlednu, takže zase budeš muset provádět defregmentaci, se Start8 nadstavbou mi to spadlo párkrát, pokud odsinstaluju a nechám normálně nabíhat do Metra tak v pohodě, u RC verze se mi akorát stávalo že se ntb asi po 30 minutách kousnul
Poltergeist
Junior

Odeslat příspěvekod rolls_royce 18. 8. 2012 22:48

A teď mi, prosím, ještě napiš, kterými poruchami trpíš.
rolls_royce
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ne0n 18. 8. 2012 22:49

Eddward píše:Daju sa nainstalovat miniaplikacie - gadgety?

Ve Win 8 nahrazují gadgety živé dlaždice. Na Twitter existují různý metro aplikace s živou dlaždicí.

Nebo jak píše Poltergeist, tak gadgety jdou nainstalovat oklikou.

-- 18. 8. 2012 23:11 --

rolls_royce píše:A teď mi, prosím, ještě napiš, kterými poruchami trpíš.

Řekl bych ,že žádnými. A stejně i já se cítím být v pořádku. Skoro po roce na mě Win 8 nezanechal žádné psychické újmy.
Ne0n
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka