[Android] FTP file upload

Programování pro mobilní telefony, hodinky, Android, iOS, Windows Phone

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 25. 7. 2016 18:55

Zdravím
Když chci přejmenovat soubor na frehostingu tak to dá nesmysl viz příloha na mobilu mám přesný čas a datum odkud se berou časové údaje jak předpokládám kde delám chybu?.Další věc potřeboval bych přenést soubor který předem nevím jak se bude jmenovat zatím to mám pevně nastaveno takto File f = new File("/sdcard/logo.png"); je možná konvence File f = new File("/sdcard/*.png") ? díky
Přílohy
přejmenování souboru.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 7. 2016 19:49

dd-MM-yy hh:mm

Ale dávat dvojtečku do názvu není dobrý nápad. Zvlášť pokud to budeš chtít stahovat do počítače s Windows.

Čemu vadí, že neznáš název dopředu?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 25. 7. 2016 20:06

Já mám aplikaci foťáku který pojmenovává fotky taky časovou značkou a tudiž není jméno souboru dopředu znamé , jde to néjak přiřadit do promené ve tvaru soubor= jménosouboru? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 7. 2016 20:23

V okamžiku uploadu ale to jméno už znáš, ne? Tak ho jenom použij v tom konstruktoru.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 26. 7. 2016 06:56

Ale já nevím jakou metodu ( funkci) použit k získání jména souboru, potřeboval bych zprávnou syntaxi diky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 26. 7. 2016 09:57

Něco jako:
new File("/sdcard/").listFiles()
To by ti mělo vrátit seznam souborů ve složce a mezi nimi už můžeš najít ten co potřebuješ.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 26. 7. 2016 11:35

No dobře ale pořád mi není jasné jak přiřadím to jméno souboru? zatím to mám napevno File f = new File("/sdcard/logo.png"); to znamená že tu fotku kterou chci uploadnout si musím napřed manuálně přejmenovat na logo.png já bych to chtěl aby to bylo automaticky přiřazeno díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 26. 7. 2016 12:04

S javou ani androidem nedělám, ale tohle snad bude fungovat.
Kód: Vybrat vše
File folder = new File("/sdcard");
File[] listOfFiles = folder.listFiles();
for (int i = 0; i < listOfFiles.length; i++) {
  if (listOfFiles[i].isFile() && listOfFiles[i].getName().endsWith(".png")) {
    uploadFile(listOfFiles[i]);
  }
}

To by mělo najít všechny .png soubory ve složce /sdcard a spustit jejich upload.
Ale nevím jestli je to to co chceš. Vlastně tě moc nechápu a jen hádám na co jsi se chtěl zeptat.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 26. 7. 2016 13:37

S tímto názvem chci uploatnout IMG_20160726_132141.jpg jak to mám přiřadit místo File f = new File("/sdcard/logo.png"); díky
Přílohy
IMG_20160726_132141.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 26. 7. 2016 13:47

Počkat, počkat, možná tě už začínám chápat. Ty máš v telefonu soubor "IMG_20160726_132141.jpg" a chceš to nahrát na FTP server a přejmenovat aby se tam jmenoval "logo.png"?
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 26. 7. 2016 16:05

Ne já chci udĕlat nebo se snažím udĕlat aplikaci která bude v časovém intervalu fotit fotky pojmenované časovou značkou a hned to posílat na můj freehosting.díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 26. 7. 2016 16:37

Tak snad když ta aplikace ty fotky vytváří, tak ví, jak se ty soubory jmenují, ne?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 26. 7. 2016 18:04

To ví ale já nevím jak přiřadit ? File f = new File("/sdcard/ IMG_20160726_132141.jpg")
jak získat to jméno do promnné typu string jmenosouboru File f = new File("/sdcard/"+jmenosouboru) díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 26. 7. 2016 18:31

Pokud to ví, tak to jméno má už přece někde uložené.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník