[Android] Kopírovaní souborů mezi adresáři

Programování pro mobilní telefony, hodinky, Android, iOS, Windows Phone

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 29. 7. 2016 15:34

Velíce se omlouvám že zas otravuji je mi trapně ale nemůžu si pomoc
Jak zkopírovat soubor s jednoho adresáře do druhého adresáře tady mám něco ale bohužel je tam potřeba
Kód: Vybrat vše
import java.nio.file.Files;

ale mě ten import tam nejde kde dělám chybu? kde si jsem slyšel že je na to klávesová kombinace v eclipse na importování :-[
Kód: Vybrat vše
private static void copyFileUsingJava7Files(File source, File dest)
                throws IOException {
        Files.copy(source.toPath(), dest.toPath())
source.delete();
}
Přílohy
copyfile.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 29. 7. 2016 16:53

Snažíš se použít něco, co není v Androidu podporováno.
http://stackoverflow.com/questions/9292 ... in-android
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 29. 7. 2016 18:10

Jak se volá ta metoda copy("zdrojovýadresař","cilovýadresář") tak nějak nebo jak ? :-[ díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 29. 7. 2016 18:15

copy(zdrojovýSoubor, cílovýSoubor)
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 30. 7. 2016 15:56

????? :-[ :-[ prostě mi to nejde
Přílohy
copyfile2.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 30. 7. 2016 16:16

Tohle je začátečnická chyba. Jsou to stringy a ty patří do uvozovek. Pak už to buď bude chodit a nebo to bude psát jinou chybu.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 30. 7. 2016 16:56

Na toto jsem se ptal pochopitelně jsem zkoušel první to je tohle " "
Víťa1 píše:Jak se volá ta metoda copy("zdrojovýadresař","cilovýadresář") tak nějak nebo jak ? :-[ díky

Wikan píše:copy(zdrojovýSoubor, cílovýSoubor)
Přílohy
copyfile3.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 30. 7. 2016 19:53

Máš tam předávat objetky typu File a ne cesty k souborům.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 31. 7. 2016 05:57

Ale já potřebuji kopírovat soubory mezi adresáři cožje název mého vlakna .Tk to tedy je? jaká je zprávná syntaxe? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 31. 7. 2016 08:34

Kód: Vybrat vše
public void copy(String srcPath, String dstPath) throws IOException {
    File src = new File(srcPath);
    File dst = new File(dstPath);
    InputStream in = new FileInputStream(src);
    OutputStream out = new FileOutputStream(dst);

    // Transfer bytes from in to out
    byte[] buf = new byte[1024];
    int len;
    while ((len = in.read(buf)) > 0) {
        out.write(buf, 0, len);
    }
    in.close();
    out.close();
}

Teď tam můžeš cpát přímo cesty.

Ale nechceš se na to radši vykašlat? Roky tu řešíš začátečnické dotazy a za tu dobu ses nepohnul ani o píď.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 31. 7. 2016 15:17

Programování mi neberte to je jediná vášeň kterou mám,já vím že nejsem bůh ví jaký "programátor" :-) ale programování na android je pro mně velký oříšek PHP,Delphi a jiné jazyky s kterými koketuji tak jich zdaleka víc pochopím než výše zmiňovaní javu pro android. A za ten příklad děkuji věřím že v budoucnu se můžu na kolektiv zde přítomný zase obrátit díky
ale já si nemohu pomoc zas je tam chyba viz příloha dávám to do správného místa programu nemá ta deklarace metody vidíte už jsem chtěl napsat funkce vypadat nějak jinak ?
Přílohy
copyfile4.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 31. 7. 2016 16:01

Vždyť ti to tam píše - Unhandled exception type IOException.
http://stackoverflow.com/questions/2305 ... oexception
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 31. 7. 2016 16:36

Možná se už ztrapním úplně dal jsem to do google překladače a tam mi vyšlo Neošetřené typ výjimky IOException.ale co to je? jsem lama lama bohužel tady není smajlík který by to vystihl jak se cítím díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 31. 7. 2016 16:43

Co takhle kliknout na ten link, který jsem tam dal?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 31. 7. 2016 17:01

Bohužel mě to nic bohužel nic neříká je to anglicky když to dám do google překladače tak s toho taky nejsem moudrý :-[
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník