[Android]Záznam internetového radia

Programování pro mobilní telefony, hodinky, Android, iOS, Windows Phone

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 6. 7. 2017 15:28

Obracím se na toto fórum v nejkrajnějším případě ale už nevím si rady potřeboval bych udělat aplikaci pro android která by mě zaznamenala úsek délku dvou hodin od 23 hodin a to s tohoto streamu http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3 v příloze mám něco co mi poradil jeden típek s kontaktu ze skype tento odkaz https://stackoverflow.com/questions/538 ... 61#5384161 který jsem chtěl vlomit do mého projektu v Eclipse ale pořád někde dělám chybu otázka kde ? díky za pomoc
Přílohy
Stream.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 6. 7. 2017 16:14

No minimálně ti tam chybí importy. Třeba pro URL je to java.net.URL.
Další si můžeš najít tady: https://developer.android.com/reference/classes.html
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 7. 2017 16:56

Mas to jako ukol nebo proste to potrebujes zaznamenat? Abys nevymyslel kolo..
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 6. 7. 2017 18:21

Wikan píše:No minimálně ti tam chybí importy. Třeba pro URL je to java.net.URL.

No dobře ale proč to není na uvedeném odkazu uvedeno , ze kterého jsem použil ten příklad teda jestli je to míněno jako příklad ? to je už upraveno
Ale pořád narážím na další chyby
jestli je potřebné vytvořit lokální proměnou "fileOutputStream" tam by to taky mělo být uvedeno ne?
Přílohy
Stream.gif
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod D1rty 6. 7. 2017 18:56

Víťa1 ako tak pozeram nemas moc skusenosti s programovanim.. vybral si si trochu tazky ciel ako zaciatocnik...
Bud nech to to tvoj kamarat ajtak nakodi, alebo si to nechaj niekym nakodit, za nejake drobne... Alebo sa s tym trap :)

Btw este otazka? musi to byt Android aplikacia? Neviem ako ty ale ja som kodil Android aplikacie v android studiu.. Ked to kodis v eclipse nebolo by jednoduchsie si spravit aplikaciu na pc?? + dokodit nech sa po 2 hodinach PC vypne?
D1rty
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 6. 7. 2017 19:06

Víťa1 píše:proč to není na uvedeném odkazu uvedeno

Protože ten odkaz je pro lidi, kteří mají alespoň elementární znalosti o programování v Javě.
Víťa1 píše:jestli je potřebné vytvořit lokální proměnou "fileOutputStream" tam by to taky mělo být uvedeno ne?

To si právě i začátečník dokáže snadno sám opravit. Ona ta proměnná byla nejspíše deklarována výše, než je daná ukázka.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 6. 7. 2017 19:24

Jsem zjistil že na té stránce je chyba tam má být
Kód: Vybrat vše
FileOutputStream fileOutputStream = new FileOutputStream(outputSource);
než
jak je uvedeno
Kód: Vybrat vše
fileOutputStream = new FileOutputStream(outputSource);

a ten kontakt mi mimo jiné instaloval ovládač pro tablet abych ti vyvíjené aplikace jsem mohl odlaďovat na fyzickém zařízení ,já ho mám jako za znalého
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 6. 7. 2017 19:30

Nemusí to být chyba. Jak už jsem psal: "Ona ta proměnná byla nejspíše deklarována výše, než je daná ukázka."
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod D1rty 6. 7. 2017 20:05

Ten kod na stackoverflow je plne funkcny.. 40 minut a mam java aplikaciu, ktoru si pozadoval, akurat to nie je android aplikacia... mam tam aj nastavenie zaciatku nahravania aj ukonenia nahravania... uklada to pekne do mp3.

Aj ked si zaciatocnik viac ako 2 hodinky to kodit nemozes.
D1rty
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 7. 7. 2017 15:29

Co dělám špatně ]:-< ???
Přílohy
Stream1.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 7. 7. 2017 15:55

Špatně děláš matematiku.
2 otevírací závorky, ale jen jedna zavírací závorka. Je jasný že to řve že tomu ta druhá chybí.
viz: https://ctrlv.cz/ZWlY

Ale taky si myslím že jsi si vzal příliš velké sousto. Vše co tady popisuješ vlastně nejsou chyby, to ti jen vývojové prostředí říká že jsi na něco zapomněl a máš to opravit. Často ti i napíše jak. Tohle by měl zvládnout "opravit" i amatér programátor, který se daným prostředím seznamuje.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 7. 7. 2017 16:38

S tĕmi závorkami jsem to zkoušel všelijak a nic, schálnĕ ve kterém místĕ chybí uzavírací závorka ? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 7. 7. 2017 17:31

Řádek 41. Fakt si nechceš najít jiný koníček?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Krakatoa 7. 7. 2017 17:33

Nejdřív to řešíš pro webhosting a php:
http://pc.poradna.net/q/view/1726401-za ... adia-v-php
tam jsem ti radil:
Kód: Vybrat vše
file_put_contents('radio.mp3', file_get_contents('http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3', NULL, NULL, 0, 10 * 60 * 16 * 1024));

teď to zas řešíš pro android a zas na to jdeš totálně složitě.
Proč na to nejdeš jednoduše? Android nemám, ale i na něj je php, i na něj jsou prográmky jako curl nebo ffmpeg.
Příkaz pro ffmpeg:
Kód: Vybrat vše
ffmpeg -y -i "http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3" -acodec copy radio.mp3

Příkaz pro curl:
Kód: Vybrat vše
curl --output radio.mp3 "http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3"

... a pak už je to jen otázka to po dvou hodínách zavřít nebo nastavit dvouhodinové nahrávání (např. u curl je to parametr --max-time <seconds>).
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 7. 7. 2017 17:51

Wikan píše:Řádek 41. Fakt si nechceš najít jiný koníček?

V mém případĕ je to velký kůň :-D ale já si nemohu pomoc to je už v mém případĕ "diagnóza"

-- 7. 7. 2017 17:55 --

Krakatoa píše:Nejdřív to řešíš pro webhosting a php:
http://pc.poradna.net/q/view/1726401-za ... adia-v-php
tam jsem ti radil:
Kód: Vybrat vše
file_put_contents('radio.mp3', file_get_contents('http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3', NULL, NULL, 0, 10 * 60 * 16 * 1024));

teď to zas řešíš pro android a zas na to jdeš totálně složitě.
Proč na to nejdeš jednoduše? Android nemám, ale i na něj je php, i na něj jsou prográmky jako curl nebo ffmpeg.
Příkaz pro ffmpeg:
Kód: Vybrat vše
ffmpeg -y -i "http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3" -acodec copy radio.mp3

Příkaz pro curl:
Kód: Vybrat vše
curl --output radio.mp3 "http://icecast2.play.cz/croregion128.mp3"

... a pak už je to jen otázka to po dvou hodínách zavřít nebo nastavit dvouhodinové nahrávání (např. u curl je to parametr --max-time <seconds>).

Co to je curl? :oops:
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník