Slušný low endový kancelářský notes (10-12000Kč)

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 3. 2012 23:16

Dnes jsem mluvil s tetou a ptala se mě jak jsou na tom HPéčka. Vlastní staré HP nx6125 a pak ještě podobně starý Acer. Prý viděla někde HPéčko zlevněné z 14 na asi 10k CZK. V podstatě má notesy na klasickou kancelářskou práci, na jednom má dokonce Linux (takovej ten se zeleným chameleonem... SuSe ?). Vlastní zrcadlovku, takže občas dělá něco s fotkama (ne na profi úrovni) včetně experimentů s RAW. Měli byste nějaký typ na slušnější kancelářský notes za těch cca 10-13Kč maximálně ? Možná by mohl být i bez OS, když je na Linux zvyklá. Na H-P jsem slyšel v poslední době spíš negativní reakce.

Co určitě nepotřebuje:

Hrát hry.
Často notebook přenášet. (Jezdí autem).
Více méně Windows...

Co by se hodilo ?

Slušný CPU
Výkon na RAW.
Dobrá konstrukce.
Prodloužená záruka.

Bylo by něco zajímavého od Dellu nebo Lenova ???

Našel jsem toto: http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 11/produkt

Byla by to dobrá volba ? Prý se snad dá i připlatit i za nějakou doplňkovou záruku.... Našel jsem i verzi s AMDéčkem ale mám pocit že u nich moc mobilní procáky pořád ještě neumí, nebo už ano ?

Nebo tohleto: http://www.czc.cz/search?q-fulltext=thinkpad+e525 - quad core (ale dle jiných recenzí na úrovni i3 od Intelu, ovšem i s woknama... )
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 19. 3. 2012 08:29

E520 je slusny notebook ano da se dokoupit zaruka jak NBD tak Protection a to az na celkovou dobu 5let. ja bych rozhodne doporucil Intel je proste vykonejsi a min topi. a s pouzitm tpfancontrol se muze stat nejhlucnejsi casti disk.

ad Linux: thikpady obecne pomerne dobre funguji s Linuxem jen je tam horsi sprava napajeni ( nevydrzi tak dlouho na baterku a vice se hreji)

ale nevím jestli tě tohle uspokojí.... :hm
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 3. 2012 10:53

A bude to stačit na ten RAW ?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 19. 3. 2012 12:29

Proc by nemelo? Ted to "sudli" na jednojadrovem Sempronu nebo Turionu a nema stacit dvoujadrove Pentium 2,2GHz (Sandy Bridge)?
SE Xperia X1, Lenovo Thinkpad X220 (12,5" IPS, i5-2410, 6GB RAM)
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 3. 2012 12:30

Našel jsem ještě tohle:
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 12/produkt

to už má i3, ta je o něco lepší nežli Penťák ne?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 3. 2012 13:13

Pokud to úplně zjednoduším, sandy bridge pentium = core i3 bez hyperthreadingu. (jsou tam další věci jako podpora některých instrukcí, VT-X, ale ty tě předpokládám nezajímají, tohle je hl. výkonový rozdíl).

Btw. snad počítáš s tím, že na ntb s tragickým 6bit TN je kravina se vůbec RAWem zabývat, bez ext. LCD (což ale nemusí stt moc, na ty domácí hrátky stačí i IPS od LG za 4k)
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 3. 2012 13:59

Ty notesy co má teta dosud nebudou mít taky nějaký extra displej. Externí IPSko není špatný nápad!
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 10. 7. 2012 23:00

Hele ted jsem narazil na T420si a okamzite dal tete avizo, neni ted za spatnou cenu,ba naopak, to asi neni zly notebook co ?
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 10. 7. 2012 23:27

Postby PoliceCollector on March 18th, 2012, 5:16 pm
...
Postby PoliceCollector on July 10th, 2012, 5:00 pm

Tomu rikam navrat pres kolena ke korenum.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 10. 7. 2012 23:31

To nechápu... Některé věci nelze ovlivnit, že.
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2012 05:11

vidím limit 12 000kč.... já měl za to že teta už čtvrt roku pracuje...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor