Reklamacie roznych znaciek

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Martynko 24. 4. 2012 11:10

Zdravim,

zaujimalo by ma, ako funguju reklamacie roznych znaciek. A ake mate s nimi skusenosti.
Napr. ASUS ... vyplni sa formular na stranke, pride kurier na ich naklady, zoberie notebook a o par dni je spat.
Funguje to takto pri vsetkych znackach? Alebo niektore znacky treba doniest osobne do servisneho strediska? Zaujimaju ma hlavne zakladne reklamacie a nie reklamacie, pri ktorych bola dokupovana nejaka extra zaruka. Ako to ma poriesene napr. Lenovo, Fujitsu, HP?

Vdaka za odpoved.
Martynko
Junior

Odeslat příspěvekod wardo 24. 4. 2012 14:57

Ahoj,

ja mam zkusenosti s Acerem, podelalo se mi tam skoro vsechno, tak jsem to reklamoval. Servis maji v Brne, takze si pro to prijel na jejich naklady kuryr. Jinak podle zakona to muzes reklamovat i v miste koupe. Oni to pak poslou taky na servis, takze je to v podstate stejny, zalezi co ti vyhovuje.

Jinak ted mam Lenovo Thinkpad s NBD onsite zarukou+TP protection, prasknul mi palmrest a druhy den mi domu prijel technik s novym a spravil to. Samozrejme takovahle zaruka je za priplatek. Jinak se rika ze DELL ma nejlepsi zaruky, ale nemam s tim zadne zkusenosti.

Ale ty lepsi zaruky maji spise business notebooky, klasicky multimedialy maji jen tu nejosekanejsi zaruku danou zakonem.
Jinak jaky mas prava pri reklamaci si vyhledej (napr.http://www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy). Pokud ti reklamaci uznaj tak mas pravo na nahradu nakladu spojenych s reklamaci(klasicky postovny)
wardo
Junior

Odeslat příspěvekod soban 25. 4. 2012 01:50

Já reklamoval HP a protože na účtu byla napsaná pouze 1 roční záruka, ovšem jako zákazník mám 2 roky (soukromá osoba) tak jsem to zanes do obchodu kde jsem ho koupil - tam mi řekly že jsem si ho mohl zanést sám do opravny HP, řekly kde, ovšem skrz účet si to nakonec vyřešily samy a odnesly ho do opravy přímo oni.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor