Nelze nainstalovat WLAN na MSI EX620X a W7

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 27. 4. 2012 18:42

ZDravím

dostal jsem do rukou notebook MSI EX620X. Dotyčný tam měl Win XP. Vše fungovalo včetně wifi.

Hodil jsem si tam win7, postahuju ovladače ze stránek MSI. Vše se nainstaluje, akorát jedna položka která se hlásí jako neznáme zařízení.

A je to wifi, které se jako jediné nenainstalovalo. Ke stažení jsou 3 typy ovladačů. Podle štítku zespod jsem si zjistil, že jde o Atheros. Začnu tedy instalovat ovladače, program mě vyzve k vložení adapteru, jenže ten tam je jak fyzicky tak i ve správci. Dotykové ovladání + dioda taky značí, že wifi je zapnuto a svítí dioda včetně dotykového tlačítka. bohužel, ovladač se nenainstaluje. Ani když to chci udělat ručně a dám vybrat umístění, nic nepomáhá. Zkoušel jsem i jiné verze, ale nic se nenainstaluje.

našel jsem podobný problém zde, akorát na xp:
http://www.czc.cz/msi-ex620x-053cz/61179/produkt/crv81btnskivtadfqda15gg6ve/diskuse

umíte tedy někdo poradit kde je chyba? díky

Verze instalovaného WIN je WIN 7 Professional 32-bit
mam auto // mam mobil s GPS // mam notebook // mam počítač a baví mě vařit ;). Proto si myslím, že můžu trochu důstojně operovat ve fórech na: živě,autorevue,mobilmania,navigovat a šéfkuchař. Děkuji ;)
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 27. 4. 2012 19:48

Problem moze byt v dvoch rovinach:
1. Ovladac nieje pre Windows7 (niekedy funguje pre Vista, ale nie vzdy)
2. Ovladac nema podporu pre konkretny model karty urceny hodnotami VEN/DEV (Vendor/Device).
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 30. 4. 2012 13:03

Abych řekl pravdu, instalaci na W7 jsem vzdal. Měl jsem karty vytáhnutou, zkontroloval jsem typ jestli sedí s tím co píše MSI. Měl jsem olvadače jak od MSI, tak přímo od Atherosu. Nic nepomohlo, vše tak jak píše dotyčný na diskuzi o post výše. Nainstluji tedy Win Xp Profi a narazím na stejný problém.

-- 30. 4. 2012 13:35 --

Tak mam win xp, sp3, vše nainstalované a opět wifi ne. Díky tomu že u nás neni oficiální msi servis, začal jsem to řešit s polskou stranou. jsem zvědav co mi napišou.
mam auto // mam mobil s GPS // mam notebook // mam počítač a baví mě vařit ;). Proto si myslím, že můžu trochu důstojně operovat ve fórech na: živě,autorevue,mobilmania,navigovat a šéfkuchař. Děkuji ;)
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 30. 4. 2012 14:06

Poláci si dávají pěkně na čas. Dokonce jsem nainstaloval i MSXML v4 dle
tohoto: http://www.czc.cz/msi-ex620x-053cz/6117 ... 5b2qc7vr57

A ani ťuk. pořád se to hlásí jako USB Device..

ID HW:

USB/Vid_0bf8&Pid_100f&Rev_0300

Dělám tedy něco vyloženě špatně? já myslim že ne :(
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 30. 4. 2012 16:15

Tak menší změna. Podařilo se mi rozjet původní vadný disk, který kvůli vadným sektorům padal do modré smrti. Sice to jede pomalu ale jede. Jsou tam XP. Zajedu tedy do systému, kde je všechno nainstalovano, včetně wifi která funguje. A co mě nejvíc chytne, je název wifi adapteru:

Fujitsu Siemens D1705/1706 driver....

Hned se divám na informace o ovladači, ten je sis163u.sys a unwlsrdv.exe

Hned sys soubor zálohuji na flash, dávám do notebooku nový hdd s novým xp, ale opět ovladač neumí nainstalovat.

Jak tedy ideálně přenést již nainstalovaný ovladač ze starého systému do nových win?
Black_Arrow_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 30. 4. 2012 16:20

1) Ovladač:
.inf
.sys
Jen výjimečně .exe.
=> zřejmě jsi neokopíroval příslušný .inf.

2) Ovladač z OS WXPP/32 můžeš plnohodnotně použít jen v 32-bit OS WNT řady 5, ne v řadě 6.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Black_Arrow_CZE 30. 4. 2012 16:39

tak konečně vyřešeno. Zjistil jsem si výrobce a čip u toho fujitsu a je to sis163u, takže jsem stáhl plnohodnotný ovladač a vše jede. No řeknu vám, tolik nervů jsem dlouho nezažil. Dotyčný který měnil wifi z puvodniho msi (atheros) za fujitsu totiž některé nálepky přelepil na z modulu na modul, takže z vrchu to byl klasický atheros (nálepka ze puvodni wifi) a po vykuchání¨chlazení, sudnání chladiče a vytáhnutí samotné karty byla zespod nálepka D1705/1706 Wlan.. sranda no ;)

Každopádně díky za snahu všem
Black_Arrow_CZE
Junior