Přehřívání grafiky u notebooku

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod soli1 11. 5. 2012 23:54

Dobrý večer,
Jak už z nadpisu plyne, silně se mi zahřívá GK ATI mobility RADEON X1600 v notebooku acer. Vyjmul jsem celý chladič, profoukl kompresorem, vyměnil teplovodivé pasty za mx-4...Bohužel stále bez výsledku. Pokud notebook dám do režimu "maximální úspora energie" tak se větrák moc netočí, v případě reřimu "maximální výkon" se grafika tak přehřívá, že se až celý NB vypne. CPU se nazahřívá- má max. 70st. Teplotu grafiky nemůžu ověřit - není tam asi senzor, ale ruku na ní neudržím. Mám podezření na špatnou funkci heatsinku, protože část potrubí u GK je rozpálená, ale o 8-10cm dále (u chladiče) je to už vlahé, takže ven fouká jen studený vzduch...Děkuji za rady.
soli1
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 5. 2012 23:56

pokud je začátak heatpipe horký a konec studený, opravdu to vadnou HP být může.

co máš přesně za typ ntb?
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod soli1 12. 5. 2012 00:03

acer aspire 5670, už nevím co s tím...až dnes jsem přišel na to že heatpipe má dost rozdílnou teplotu. Ve výstupu fouká jen vlažný vzduch, takže předpokládám, že efekt chlazení je malý.
POPISEK.jpg
soli1
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 12. 5. 2012 00:12

Mno a opravdu je tam dobrý kontakt mezi chladičem a čipem?
Jinak mě nenapadá už nic jiného, než:
http://www.ebay.com/itm/Acer-Aspire-567 ... 20c4cf92af
s poštou cca 25 USD.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod soli1 12. 5. 2012 00:16

No zkusím to ještě přepastovat celý..Na ebay jsem už taky koukal, asi to tak dopadne. Jen by mě zajímalo, k čemu tam je ta černá folie (mezi větrákem a heatpipe).
soli1
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 5. 2012 06:34

má to podle mě co dělat se Stephan-Boltzmanovým zákonem upraveným pro šedé těleso... Jinak mě fakt nic nenapadá
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod soli1 12. 5. 2012 09:52

Teď ještě přemýšlím, jestli to znova přepastovat, ale někde se zase uvádí, že doba největší účinnosti pasty nastává až za několik hodin provozu. Pastoval jsem to včera...
soli1
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 12. 5. 2012 09:54

největší účinnosti možná, ale ty teď čekáš na vůbec nějakou účinnost (píšeš, že se teploty vůbec nepohly), takže by to čekání bylo marný...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008