Notebook do 11 tisíc

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod cubertkita 12. 5. 2012 07:33

Ahoj,
chtěl bych ntb do 11tis. chtěl bych, aby to mělo 4gb ram a neintegrovanou grafickou kartu(nejlépe nVidia ale není to nutnost), procesor je celkem jedno,když to bude nad 1,8Ghz.Pokud možno pište rovnou linky na obchody.
Díky.
Ntb:Acer extensa 5220,1,73Ghz (FSB 530Mhz),2gb ddr 2,HDD 120gb,Windows 7 prof. 32b

Mobil:Nokia E52-02

PC:Nějakej starej Acer ;)
cubertkita
Junior

Odeslat příspěvekod Eketi 12. 5. 2012 20:04

Otevřel jsem alfu a našel tenhle ntb http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001C0K popravdě se moc v ntb nevyznám, ale snažím se :oops: , tak kdyžtak to zkritizujte, děkuji.
Eketi
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 5. 2012 20:16

asi to chces na hry. To nedelas dobre jaromire s tema sirkama... notebook na hry je blbost, za takovejhle mrzkej rozpocet tim tuplem

-- 12. 5. 2012 20:17 --

proc nekomu radis kdyz o tom nic nevis?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ybznek 12. 5. 2012 22:44

na čemkoliv se dají hrát hry, záleží jaké...

jinak, proč chceš nVidiu? co jsem slyšel (alespoň kdysi) tak jejich grafické karty v noteboocích poměrně odcházeli.
ybznek
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 13. 5. 2012 00:53

jop, týkalo se hl. řady 8xxx. U novějších vyloženě o konstrukčním problému samotného čipu zatím nevím, každopádně pořád je GPU jedna z nejvíce poruchových komponent.

Nicméně, toto bych nějak extra neřešil, bude to nové, bude tam záruka,tyhle ntb jsou stavěné na to, aby ji přežily (příp. s nějakou tou reklamací), takže je to fuk.

Tazatele jen zatím odkážu na co nejpřesnější doplnění požadavků.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod cubertkita 13. 5. 2012 05:34

Díky,prostě jsem jen nechtěl integrovanou gk, protože tu tam mám teď a je to na nic.A hry bych na tom chtěl asi jen minecraft a takový nenáročný jako je alien arena.A z toho minecraftu bych možná točil videa
cubertkita
Junior

Odeslat příspěvekod pepahn 18. 5. 2012 13:46

Pozor na to, on je Minecraft docela dost náročný (je v Javě a tak trochu prasácky napsaný).
Je náročný hlavně na procesor. Mě třeba bez modu Optifine nejel úplně plynule ani na Core i5. Na notesu za 11 tis. to asi bude podobné, takže na natáčení videí bych asi zapomenul.
pepahn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bling 18. 5. 2012 14:23

To je mám pracovní notebook(Core i5 ,Geforce 520m) A na Medium mi minecraft dává 25fps bez optifine
I PLAY COMPUTER GAMES!!!!!!

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 5. 2012 14:29

Za 11k je lepší mít integrovanou, výkon dedikované néni o moc větší a navíc ti odpoadnou problémy s ovladači a trošičku lepší výdrž budeš mít ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod bling 18. 5. 2012 14:55

tak třeba 540m není tak slabá (dává se do ntb od 12-13k)

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 5. 2012 14:58

to jo, ale na hry to taky moc néni :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod bling 18. 5. 2012 19:02

Noooo Skyrim na medium (HD Ready somozdřejmě) dává 28 FPS což je myslím si jakš takš hratelné

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 5. 2012 23:23

jde o to co kdo považuje za hratelné že :) A taky nachuťi každého soudruha. Já radši IGP a míň problému s menší spotřebou a na hry PC ;)

Python.p
Moderátor

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor