Jaky Lenovo Edge E320?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 6. 2012 11:47

Jen vymenis a jedes. AHCI je tam automaticky.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod ddubnicka 6. 6. 2012 19:47

Takze uz pisu z nej:) Je to fatk parada ten notas, ve vsech smerech. A o SSD se ani nebavim:) Snad nebude E330 o moc lepsi. Puvodne jsem chtel pockat na ni, ale musel sem nutne ted koupit notas. Skoda jen, ze nema USB3.0

Jenom k tomu SSD, je vse ok (viz. screeny)?

Diky moc za rady a pomoc!
Přílohy
ssdlife.jpg
as_ssd_benchmark.jpg
as_ssd_benchmark.jpg (92.7 ) Zobrazeno 1564 krát
ddubnicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 6. 2012 15:18

Health 100%
msahci - OK
103424 K - OK

-> 100% OK ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 6. 2012 15:34

I rychlosti jsou OK ... :)) At slouzi ke spokojenosti...
KineCZek

Odeslat příspěvekod ddubnicka 12. 6. 2012 15:42

Diky za odpoved. Jeste bych mel, prosim vas, jeden dotaz. Lze nastavit, aby notas po zapnuti nastartoval s integrovanou grafarnou?

Ted to funguje tak (jak asi vite), ze po zapnuti jede na tu ATInu a je nutne na tu INTELackou manualne prepnout. Chtel bych, aby to bylo presne opacne.

Diky.
ddubnicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 6. 2012 16:39

Ja nevim, jak to delate. Skype si stezoval, ze mu to startuje s Radeonem, a ze se mu grafika prepina podle toho, jestli jede ze site, nebo z baterky.

Ted prijdes Ty, resis to same. A pritom ja E320 mam, mam nastaveno MANUALNE intel a startuje to s intelem. :hm
KineCZek

Odeslat příspěvekod ddubnicka 12. 6. 2012 17:44

Jo, Kine, mne se prave zda, ze jste to tady tak mesic zpet spolu se Skypem resili. Ale vim, ze to nebylo vlakno tykajici se tohoto notasu (tusim vlakno ohledne nejake sestavy), takze bych to asi jednoduse nedohledal, proto jsem se zeptal takhle znovu.

Kazdopadne delalo mi to presne jak pises - nastavim Intel, vypnu/restartuju a OS nabehne s ATI. Tedka sem zkusil hodit system do cleanbootu (pres msconfig) a vypada to, ze je to OK - nastaveni Intel grafiky se udrzi i po restartu. Takze nejaka 3rd party aplikace spoustejici se po startu OS.

Ja jich tam mam cca 15. Na prvni pohled zadne sracky, nic takoveho neinstaluju a davam si bacha. Sou tam veci prevazne od AMD, Intel, Lenovo... Vecer zkusim zjistit, ktera konkretni aplikace to zpusobuje, tedka ale letim na fotbal:) Dam vedet...

-- 12. 6. 2012 17:51 --

Takze dela to AMD External Events Utility (vyrobce AMD). Staci ji v msconfigu zakazat a slape to vpohode.

NEMA to vliv na prepinani mezi grafikami v systemu!
ddubnicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 6. 2012 18:37

Taky uz nevim, co to bylo za vlakno. Jen mam v pameti, ze jsme to resili. A jak to tehdy vyresil ... zkus mu napsat SZ, ja uz to v pameti nenosim.

Kazdopadne ja si instaloval system sam, mam VSE anglicky (protoze jsem tak zvykly) a tu grafiku mi stacilo pouze nastavit a zustala nastavena. Rikal jsem to Skypovi a rikam to i Tobe, zadnou black magic jsem nad tim neprovozoval. :))

- - -

Takze mas vyreseno. No vida, to reseni bych si mel asi zapamatovat, hadam. :))
KineCZek

Odeslat příspěvekod Josef Staša 12. 6. 2012 20:08

Jo, vyreseno:) Vyresil se i ten problem, ze kdyz jsem jel na baterku (grafika Intel) a pripojil notas k napajeni, tak se grafika prepla na ATI.

Jinak ja jsem mel taky cistou intalacai OS, ale v cestine. A instalace vsech driveru pomoci Thinkpad Update toolu...
Prodam (skoro nepouzivany) Lenovo TP Edge E320 s i3 a ATI 6630M. Zajemci kdyz tak napiste SZ.
Josef Staša
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 6. 2012 20:15

Ja to same, jen anglicky. A problem NIKDY NENASTAL ... zjevne jde o problem CZ verze Cataylstu, protoze anglicka tu chybu nema.

A dokonce si myslim, ze Skypeho reseni bylo prave v instalaci english driveru. Nejsem si jisty, ale myslim, ze ano.
KineCZek

Odeslat příspěvekod Orendas 12. 6. 2012 20:48

Orendas
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 6. 2012 08:45

Psal jsem si se Skypem a je to tak, jak jsem rikal. Jde o bug CZ verze driveru, anglicka nic takoveho nedela. Skype to testoval. Je to tudiz i duvodem, proc ja se s timto bugem nikdy nesetkal.
KineCZek

Odeslat příspěvekod ddubnicka 15. 6. 2012 11:56

Zkusil jsem teda preinstalovat cesky Catalyst na anglicky, ale nedari se mi. Kdyz stahnu driver z oficialniho webu, pri instalaci vyberu anglictinu, tak se stejne nainstaluje cesky. Kdyz udelam update pres TP System Update, tak taky nainstaluje Catalyst v cestine.

Podotykam, ze pred temito kroky jsem vsechny drivery ke karte odinstaloval. Skypovi jsem psal, jak to vyresil, ale neodepisuje uz nekolik dnu... :/

Napada vas neco?
ddubnicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JVIC 15. 6. 2012 12:19

Jsem majitelem E320 ale jen s intel grafikou, takže na otázku neodpovím. Ale chtěl bych všechny současné (budoucí) majitele upozornit, že přidáním druhého modulu RAM, podstatně zvýší rychlost pamětí. A nemusí to být ani originální lenovo modul.

Obrázek
Obrázek

Stačilo přidat nejlevnější DDR 3 1333Mhz modul z Alzy.
JVIC
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 6. 2012 13:33

Rozdil realneho vykonu te pameti je stejne nula od nuly. AD ty drivery ... ja mam komplet Win v anglictine. Kazdopadne muzes zakazat spousteni te komponenty ccc, ktera chybu vyvolava. A mas po problemu.
KineCZek

Předchozí stránkaDalší stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor