"Holčičí" (funkčně, ne vzhledově) notebook ~ 8 000 Kč

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 3. 6. 2012 14:47

Ahoj,

sestra si chce koupit notebook. Její cenový limit je 8 000 Kč, ale raději by platila méně, což vzheldem k tomu, k čemu počítač hodlá používat (viz níže), nemusí být dle mě nemožné (navíc hodlá nakupovat v Mironetu, kde lze na ISIC kupovat za velkoobchodní ceny).

Parametry:
*obrazovka klasicky 15 palců
*klávesnice i s numerickou částí
*výdrž ~ minimálně 3 a půl hodiny
*váha ~ okolo 2,5 kg
*činnost: internet, mail, office, správa fotek z digitálu + simultánně poslouchání nějaké stupidní muziky k tomu (obecně relativně nenáročná činnost)
*vestavěná kamera a mikrofon
*integrovaná CD/DVD mechanika
*min. 2 USB zdířky (3.0 netřeba)
*čtečka na kartu (hlavně SD)
*holčičí design a barvy, řekl bych, netřeba (bílou by nepohrdla)
[*ideálně bez OS - chce tam XPčka, tzn. asi aby drivery byly kompatibilní s WIN XP. Doposud měla netbook se sedmičkama kam XP nešla nahodit.]
[*bude se kupovat v Mironetu (na ISIC lze totiž bez DPH)]

Zajímavě vypadal Lenovo G575, ale podle videorecenze z netu je hodně pomalý (CPU ~ 1.3) - s novým pevným diskem trvalo, dle slov recenzenta, 15 sekund než se zapnul na sedmičkách prohlížeč.

Any idea?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 6. 2012 15:48

Lenovo E520? http://www.mironet.cz/lenovo-thinkpad-e ... +dp166603/

Asi to není moc holčičí, ale pokud překousne design, získá jednu z nejlepších mašin v té ceně... Je fakt, že i bez té daně je za 8800Kč, ale...
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 3. 6. 2012 16:49

Děkuji, funkčne vypadá hodně dobře (možná až zbytečně?). Videorecenze zmiňuje relativní tloušťku, což by ona zřejmě neocenila. Navíc, těch 8 000 Kč je spíše hraničních.

Celkem mě zarazila, že lenova levnější o pár stovek jsou VÝRAZNĚ horší :hm Zároveň přemýšlím, jestli by ten propad na řadu Ideapad nebyl moc bolavý? Acer/Asus nekvalitní?

Okolo těch 8,8k je i tahle rozbalená Toshiba?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 3. 6. 2012 17:08

Já navrhuji tenhle:

http://www.mironet.cz/fujitsu-lifebook- ... +dp162877/

Červené víko, jedinou vadou na kráse jsou Windows 7 v ceně a horší reproduktory.
Jsem propiskovej magor:-) Snažím se být seriózní:-) Sestavy od Dočkaláčka nemívají téměř háčka.

Fantastic Four - já, Shitman, KineCZek a soap mactravish:-)

Mám Eurocase 350W a nestydím se za to!:-) Chceš mít mysl veselou? Snídej housku s nutellou!
dockalacek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod em.tom 3. 6. 2012 17:17

15" notebook za osmičku se jí, s největší pravděpodobností, rozpadne pod rukama, jenom skončí záruka. Ale to je asi jedno. Jenom podotýkám, že na ISIC v žádném případě nejde nekupovat na Mironetu bez DPH. Můj počítač, který stál více než trojnásobek, dostal slevu (a fakt nekecám) 70 CZK.
HP Elitebook 8440p + Intel 320 80 GB = Silent power in the package made of magnesium and aluminium :-)
em.tom
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 3. 6. 2012 17:22

lifebook ani E520 se nerozpadnou samy od sebe :)

Pak už jedině Lenovo B570, ale má horší servis a lesklý displej.
Pevnostně za ty prachy ale ok.

Nj, "velkoobchodní ceny" jak sv*ně :D
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 6. 2012 17:26

Tloušťka je opodstatněná - relativně pevné tělo a lepší chlazení, díky kterému je notebook tichý.

V těchhle laciných noteboocích ti příplatek několika stovek může udělat opravdu velký rozdíl. Důležitou věcí je, jestli se notebook bude přenášet, nebo se bude povalovat doma na stole. V prvním případě bych na levné multimediály kašlal, protože jsou většinou jak z papíru a vážně jí lámal na tu E520.

Fujitsu - Lesklé opěrky pro předloktí a notebook celkově... Nepraktické, náchylné k poškrábání, prach a otisky prstů všude... Za sklem to bude vypadat hezky, ale na praktické použití bych to nebral. (soudím podle fotek)

Toshiba až na lesklý display nevypadá špatně. V ruce jsem ale měl jen některý ze starších modelů.

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod swarm 3. 6. 2012 18:40

E520 neni o nic tlustější než ty ostatní 15,6" noteboooky v této ceně.

Radši bych připlatil za E520, protože je to podle mě aspoň nějaká rozumná kvalita, aby to chvíli vydrželo a mělo použitelný servis.
Diagon Swarm - 206 zrecenzovaných notebooků od února 2007
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 (3,1GHz), 4GB RAM, 300GB SSD, WWAN Gobi2000 + 4,6,9cell baterie + Advanced Mini-Dock + ThinkPad USB UltraNAV keyboard + 2x S-PVA externí monitor
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wardo 3. 6. 2012 19:00

Pridavam se a urcite E520, tech par stovek za tu zaruku urcite stoji!
Jinak kdyz ne tak misto plastaku za 8k bych radsi sel do pouzityho T61 nebo T400, ktery i po tech letech budou kvalitativne prevysovat ty low-end multimedialy. I kdyz nebudou vypadat tak "holcici":)
wardo
Junior

Odeslat příspěvekod kaapoo 3. 6. 2012 19:02

ak je fakt hranicna ta cena 8000kc, tak sa da http://www.alza.cz/hp-630-d286596.htm - ale asi by som siel radsej do toho lenova e520.

toto HP som kupoval jednej znamej ako pisaci stroj a nehucal, ale vetracik sa tocil stale (casom zacne). tuhost materialov a konstrukcie inak nebolo najhorsia (oproti asus/acer/msi v cene do tych 12000czk urcite nie).

EDIT: preco tam chce XPcka? nechal by som tam windows 7, predsa len je to novsi system - bud si za tyzden tie zmeny tam oblubi (co predpokladam), navyse, napr. taskbar sa da nastavit aby vyzeral ako na xp, tj ikona aj text, etc, quicklaunch a ked nie, tak urcite sa da ten system komplet nastavit tak, aby vyzeral ako XP.
Zdroj: Foobar / WASAPI / FLAC

Amarok DAC (~ ZERO DAC) > Audio-Technica ATH AD500 + Sennheiser HD 600 (DIY cable) / Denon D-M38DAB + Wharfedale 10.1

Na cestach: Creative ZEN + Jays a-Jays One
kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 3. 6. 2012 22:45

S tím cena bez DPH =/= velkoobchodní cena jste měli pravdu, takto E520 určitě neprojde :(. Něco levnějšího? Mironet tedy padá... (kouknu se ještě na ty studentské slevy, ale moc velké iluze si už nedělám), takže je jedno odkud.

alfah4ns: Ten B570 v éčkové verzi je narozdíl od obyč B570 dual core, bez lesklého monitoru, místo jednoho tři USB, čtečka. Rozdíl +300 Kč :hm. Výdrž oba ale pouze 3 hodiny (v recenzi borec píše o 4 hod, tak těžko říci). Zatím ale asi nejsilnější kandidát.

wardo: t61 i t400 je podle všeho 14,1''. Navíc takhle použitý by u ní neprošel.

kaapoo: XP proto, že méně zasírají a užírají. To je spíše můj rozmar. U toho HP není samostatně numerická část.
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 3. 6. 2012 22:57

Teď trochu nechápu, o jakém B570 s jedním USB mluvíš?
3h je málo, od toho HW bych očekával tak 4-5.

XP vs win7
Nevim, no, mi přijdou sedmy stabilnější (ntb nevypínám, jen upsávám, XP si čas od času vynutily restart, sedmy drží lépe), lépe pracují s RAM (XP naprosto nesmyslně štetří, takže i když máš pak velkou ram, furt hrabou na HDD a vyprazdňují ji, čímž tě to zdržuje při multitaskingu u paměťově náročnějších programů), a upřímně jsem si zvykl na win search. Navíc umí defaultně pracovat nativně s USB a nepotřebují milion ovladačů na to, aby ti všechno jelo.
Ano, je pravda že zaberou více GB na HDD a že plno těch featur se dá do Xp dostat taky (otázkou je, jestli pak po veškerých SP a úpravách budou XP pořád ten "jednoduchý a nenáročný OS".
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod kaapoo 3. 6. 2012 23:03

ja by som tiez siel do win 7. hlavne ked tam budu 4GB ram. aky ma vyznam to tam mat, ked nakoniec skoncis v tom, ze vyuzitelne bude 3,25GB na winXP a ako odznelo - win 7 ma lepsiu spravu pamati.

ak je jedina prekazka toho HP ze mu chyba numericka klavesnica, da sa dokupit do USB.

8000 czk je pomerne malo na tie poziadavky, co si dal a nikto ti tu neodporuci daco, co sa rozpadne o tri mesiace.

Amarok DAC (~ ZERO DAC) > Audio-Technica ATH AD500 + Sennheiser HD 600 (DIY cable) / Denon D-M38DAB + Wharfedale 10.1

kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 3. 6. 2012 23:18

S těmi B570 jsem to nějak popletl. Ale v tom jednom éčku, na který jsem odkázal, není lesklý monitor atp.

Ok, ještě bych se zeptal - stačí 2 Gb ram na sedmičky s multičinností? Na 64bit by to mělo být asi minimum - ten by ale pak asi neměl smysl, takže leda s 32bit, co?
Externě numerika do USB ne :-) Ten HP vypadá dobře, ale ty čísla dělají hodně - na netbooku, co jsem měl tu čest, je to hrůza to ťukat přes horní řádek.
Naposledy upravil anonymní až na IP dne 3. 6. 2012 23:25, celkově upraveno 1
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod kaapoo 3. 6. 2012 23:23

pri dnesnych cennach DDR3 ram pri som rozhodne dokupil 2GB na 4GB (ak je 64bit system a mozno aj na 32bit). na win7 je citit, ze sa "tesi" ked ma viac ramky.

kaapoo
Junior

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor