od wardo 17. 6. 2012 21:27
Na jakou VS jdes?(Technicka nebo ostatni)
Zalezi co na tom chces delat, pokud jdes na CVUT je dost mozny ze budes delat v CADu ci podobnych programech tak by podle toho bylo potreba uzpusobit HW pozadavky (CPU,grafika atd.), ale pokud jdes v podstate na jakoukoli jinou VS kde budes pouzivat jen Office, tak ti staci v podstate jakykoli dnesni i-core.
Byt tebou tak si na VS nekupuju plastovej, 15ti palcovej, 2,5 kila vazici herni notebook, ale spis neco na cem budes moct neco poradnyho do skoly delat a taky ho do ty skoly nosit:) a taky neco co vydrzi dyl nez jeden semestr.
Taky jsem kdysi udelal podobnou chybu a koupil si notebook i na hry, ale ver mi neni to moc dobry napad:)
Byt tebou tak si koupim 13,3"- 14" notebook do 2kg a domu nejaky externi monitor pripadne.
Dobry jsou Thinkpady Edge E3X0/E4X0 ktery se daji sehnat i s diskretni grafikou, pokud bys trval na tech hrach:) (E4X0 ma DVD drive).
Dobrou recenzi jsem cetl i na Asus U36SD. Vsechny ale maji pouze klasicky HD rozliseni.
Pokud bys opravdu trval na 15" tak bych bral TP Edge E5X0 tam bys ale musel volit mezi displayem s nizsim rozlisenim a lepsi GPU u E520 a lepsim displayem s horsi gpu u E530.
Ale byt tebou tak si koupim T420i/T520i a ozelim novy hry a dostanu kvalitni stroj co vydrzi klidne cely studium na VS. Popripade pokud na to uplne nespechas, tak se pomalu obchody plni Thinkpad T430 a T530 s Intel 4000 na ktery by sis uz mel neco zahrat (samozrejme na rozumny detaily).
Volba je na tobe, ale byt tebou tak si herni plastak nekupuju, protoze jsou to, podle me, vyhozeny penize. Kup si poradny notebook a kdyz zjistis ze u VS mas cas na hry tak si kup stolni PC:)