Recovery přístup

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 10:21

Zdravím

Měl bych další otázku. Recovery na skrytém oddílu samosebou dneska standartem a vždy byla, ale jde do ní přistoupit tak že bych ji mohl otevřít a pomocí "nějakého SW" upravil? či mohl smazat a dát tam svojí aktuální, ale aby nezpůsobila nějakou nekompatibilitu tích jejích vestavěných recovery instalátorů? určitě asi u každého výrobce je to dělané jinak ale tak zeptám se určitě někdo v tom bude mít zkušenost.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2012 11:11

Ano jde, ja si dělam jak svoje winre - svoje tim myslim svoje,tak epracuji se svojim vhd - tedy pro změnu zalohou,oboji může a nemusi ležet v oddile ktery byvy nazyvan recovery.Mount,přidani zalohy do multibootu,aktualizace že třeba do ni hodim pouze nove zaplaty aniž bych ji mountl nebo dělal rozdilovky,vytaženi a vlženi něčeho jineho atd.Software se v obou připadech jmenuje powershell,neboli prace v shellu - maš ho v systemu pokud maš seven pokud ne a maš visty nebo XP, můžeš si ho přidat.Začal bych od uplneho začatku v tvým připadě - co je recovery oddil a jake můžou byt rozdily v připadě jednotlivych edic windows a vyrobců,co je winre,co je vhd,jak se s tim zachazi a kde může by co umistněno a jak zkombinovano.pokračoval bych tim pokud to maš v sekci notebooky - jak položit dotaz-co kdyby pul procenta - měls jinej system než win.Upřimně řečeno dal než k mount se nedostaneš,potom už jsou to celkem pokročile věci.
Otazka opravdu hodna tvojeho podpisu :-)
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 11:47

Tak samozřejmně děkuji za info, sice nevím co to má společného s podpisem já se chtěl informovat co třeba výrobce nebo "ti vyrobci" používají za SW k dělaní recovery jako obecně komplet a chtěl jsem nějakou alternativu. V podpisu si myslím že je to zcela v pořádku kdyby tam měl "expert na recovery" tak byhc reagoval jinak a dotaz bych jistě nepokládal, IT je široký obor a každý má specializaci na něco jiného.
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2012 12:43

Alternativou je samotny system - zaklad je popsat co maš za system.Předpokladejme windows,notebooky s jinym systemem obsahujici to co ty nazyvaš recovery oddilem jsou velmi vzacné.Ale kdo neumi položit dotaz tak je většinou jasno...
Alternativou pro osoby použivajici dejme tomu windows 7,windows vista je tvorba vhd kterou umožnuje už samotny system - vždycky umi vic a lip než zabudovane alternativy od vyrobců ktere bud pouze licencuji a upravuji zname komerční řešeni a hažou ho pod jinym kabatkem - ořezanym,zmrzačenym,mnohdy konfliktnim se systemovým - takže ala Acronis tam jede jako motor,viděl jsem i obšlehlyho licencovanyho Nortona,nebo dokonce pouze defakto volaji systemovou věc ve win.
Takže
Kód: Vybrat vše
ale jde do ní přistoupit tak že bych ji mohl otevřít a pomocí "nějakého SW" upravil? či mohl smazat a dát tam svojí aktuální, ale aby nezpůsobila nějakou nekompatibilitu tích jejích vestavěných recovery instalátorů?

Za A recovery oddil ma svoje ID ,abys mohl přistupovat na oddil s iD ktere řika hidden nebo třeba DE ,musiš použit tedy bud diskpart,nebo nějaky rozumny diskeditor.Potom ale už nasleduje celkem vyšši divči kterou nema šanci pochopit člověk co položi takovy dotaz.To je prostě realita.Takže se ptam co ti brani si udělat svoji recovery s funkčnosti tisicktrat uplně jinde než je ta tovarní?Proč toužiš přistupovat na tovarní oddíl - protože o tom se baviš,když netušiš co vše v tovarnim oddilu může byt a co to vlastně je?Pokud ses chtěl informovat obecně co použivaji - tak viz vyše a alternativou je backup centrum v systemu,popřipadě přikaz wbadmin s parametrem allcritical když by tě obtěžovalo se pohybovat v obrazkach.Nasledně vystup ve tvaru vhd jde ohnout do možnych i nemožnych kombinaci,poslat na možna i nemožna mista.skryt zviditelnit,upravovat,strčit do multibootu,bootovat ze sitě,aktualizovat,frknout do skrytyho oddilu - obnovovat přes backup centrum,obnovovat přes winre když tomu pomůžeš,obnovovat přes PE,obnovovat přes komerčni řešeni ala Acronis když tomu pomůžeš atd.Stačí?
Sorry ale to je zakladni škola,nikoliv středni škola ovladani systemu.proto jsem považoval podpis za legračni když vím že na win jedeš.
Obecně - od dob XP se řešeni vyrobců prakticky vyznamněji nezměnilo - kdo nema XP nema důvod použivat jejich řešeni pokud aspon minimalně prozkouma jak na backup centrum,protože řešeni vyrobců se sice nezměnilo ale system celkem celkm dramaticky v tomto ohledu.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 13:01

Ano to se omlouvám že jsem to dodatečně nepopsal samosebou WIn 7 x64 Home premium. Taková odpověď co jsi teďka napsal má 100% informaci co jsem potřeboval naprosto v pořádku a naprosto jsem spokojenej.
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2012 13:19

V tom připadě neni důvod zasahovat do tovarniho oddilu.zalohu ve tvaru VHD pošli na bezpečne misto - za bezpečne misto považuji jine fyzicke umistněni,kdo chce opravdu jistotu samozřejmě zalohu pošle na dvě zcela odlišne fyzicke umistněni,vytvoř v backup centru bootovaci zachrane medium a to je vše.pokud se budu bavit o zakladnim postupu bez uprav ktere měni zakladni funkčnost backup centra.Zcela dostačujici a bezpečne.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 13:21

Dobře udělám to tak radši abych se pak nějak v něčem zbytečně nehrabal a nic nepokazil děkuju za čas a omlouvám se za ze začáteční nedostatečné info
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2012 13:29

Jo v poho,zasah do tovarniho oddilu u notasů totiž znamena většinou velky trable pokud tam dotyčnej nejde cileně a přesně nevi co dělá,absolutni vychytavka jsou ovšem vyrobci kterejm stači k znefunkčněni jejich vlastnich ůžasnych obnovovacich zmetků jenom pohnout s puvodni tabulkou oddílů,přičemž člověk na tovarni oddil nemusi ani šahnout.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 13:36

To ano a já právě nechci vrtat do nečeho v čem nemám zkušenosti a udělám to radši takhle lehčeji někam jinam navíc má to i své výhody kdyby se něco stalo s HDD co mam NTB tak vyndam externí rámeček vyndám z něho sata HDD a pojedu slavně dál.
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2012 13:52

Zakladni volba backup centra na ktere lidi hoři je nechat rozhodnout mně...Nikoliv tedy nastavit nechat rozhodnout windows,pokud chci mit kontrolu tak musim povolit nechat rozhodnout mne+mit zaškrtle bitova kopie...To je zaklad,časem jde zjistit i jine varianty a triky,to už ale se jede mimo backup centrum,nejde to naklikat.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 25. 6. 2012 13:58

jasné no já jsem právě pídil tak nějak po internetu čim výrobci dělají ten oddil + ten jejich celkový instalátor že to vše samo nainstaluje atd, tak jsem to chtěl podle toho zkusit ale lepší to bude udělat standartně lehce a efektivně.
Pavel_Kadlec
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor