Výběr notebooku do 25tisíc na multimédia kromě her

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod michal71n 30. 6. 2012 18:06

Prosím o radu, hledám nový vhodný notebook z velké míry na multimédia - domácí použití a na cesty

Jako náhrada za můj notebook acer travelmate 5730g (věk cca. 4roky, neustále se přehřívá a sám se často vypíná) výkonostně asi kromě velikosti HDD mi doposud postačuje)

Využití nového notebooku (případně utrabooku, tabletu) :
z velké míry = často :-)) bude napojen na velké LCD (tak jako je stávající acer, přes hdmi), sem tam ho vezmu večer do postele :-)) když si budu chtít přečíst třeba ebook, nebo nějaký jiný text (to u stávajícího aceru, nejde jelikož se přehřívá a je těžký atd..)

- nehraji hry, rád se dívám na filmy, sem tam pracuji s grafikou ve photoshopu (fotografie), často jsem na internetu- přehrávám videa ve vysokém rozlišení atd..
- ať má kvalitní chlazení
- co nejnižší hlučnost
- váha pod 2kg!
- USB 3
- ideálně kovový design (žádné laciné plasty)
- bez OS
- diplej asi IPS (kvůli těm ebookům)

Zvažuji i tablet s OS tak abych bez problémů-jednoduš otevřel většinu souborů co jsou pro windows (office, nějaké dwg atd..) hlavní je dokovací stanice, do které by šlo napojit přes USB vše od klávesnice po myš, pak i ten monitor, kabel na síť internet..
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karel-d 30. 6. 2012 18:58

Co třeba ThinkPad X? Nebo trochu přihodit na Zenbook Prime.
Mobil - iPhone 4S 32GB

PC - Gigabyte GA-X58A-UD3R, Intel core i7 950, Nvidia GeForce GTX 460 1 GB, 8GB RAM, HDD 2x 500GB + 250 GB + 160GB + 80 GB, Windows 7 Pro 64 bit, Ubuntu 11.10 64 bit

NTB - Lenovo ThinkPad T510i + Windows 7 Pro 64 bit
karel-d
Junior

Odeslat příspěvekod michal71n 30. 6. 2012 19:06

jak jsem psal - výkonostně nepotřebuji nic silnějšího než ten starý acer.. mašina za 30tis by byla pro mne asi zbytečnost..
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 19:44

Tady ale nejde o výkon, nýbrž o to, že máš oproti tomu starému Aceru výrazně vyšší požadavky - USB3.0, hmotnost do 2 kg, IPS displej, žádné laciné plasty. Předpokládám, že nic z toho ten Acer nesplňoval ;) Proto musíš počítat, že i cena toho vysněného notebooku bude výrazně vyšší než cena toho předchozího.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal71n 30. 6. 2012 20:17

u notebooku jsem zatím nenašel, co bych chtěl s cenou pod 25000,- tak se dívám po tabletech

objevil jsem ASUS Transformer Pad TF300TG-1A09

má vše podle mých požadavků (mimo usb3), nejsem si ale jistý jestli dokáže nahradit notebook ten můj acer..

má micro HDMI takže přes redukci by to mělo jít napojit na LCD

má 1 USB, tak snad doukoupit nějaký konektor pro připojení USB klávesnice a myši.. nevím.. co vybrat, poraďte prosím
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 7. 2012 09:04

A víš určitě, že Android je ten správný operační systém pro tvoji plnohodnotnou práci? Protože je to pořád jen větší mobil. Takže žádné plnohodnotné Office, žádný Photoshop, žádné připojení přes kabel. Navíc pokud se nepletu, tak možnosti toho USB portu jsou hooooooodně omezené - žádné externí zařízení do toho nepřipojíš (myš, klávesnice, tiskárna, ...), vezme to myslím jen flash disk a to je vše.
Tyhle tablety jsou pořád jenom hračky pro zábavu a konzumaci obsahu.

V tomhle případě bych viděl jako ideální řešení počkat na Microsoft Surface, což je sice tablet, ale s plnohodnotným operačním systémem Windows 8, který je tedy vhodný i pro běžnou plnohodnotnou práci jako náhradu ultrabooku.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal71n 1. 7. 2012 09:14

aha tak to je nanic, myslel jsem že to usb naněj napojím třeba myš

a co nějaý jiný tablet s nějakou dokovací stanicí, kde by bylo plnohodnotné USB pro připojení myši např. a klávesnice + HDMI to by mi asi postačovalo..
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 1. 7. 2012 09:21

Tam nejde o ten hardware tabletu, oni tam můžou nacpat třeba 10 USB portů a dát tomu na web super reklamu, že má 10 USB. Tam jde o to, že ten MOBILNÍ operační systém s tím neumí pracovat.

iOS od Applu v iPadech je mobilní operační systém k iPhonu, který jen nacpali do většího telefonu, který neumí telefonovat.
Android od Google je mobilní operační systém, který opět nacpali do větších telefonů, které neumí telefonovat.
Pořád jsou to jen ty operační systémy z mobilních telefonů, které narvali do větších zařízení. Máš pocit, že bys svůj mobil mohl používat jako plnohodnotnou náhradu počítače pro veškerou práci?

Tabletová revoluce nastane až na podzim, kdy Microsoft začne prodávat své tablety Surface. Jsou to první tablety (neberu v potaz dřívější nepoužitelné experimenty), které budou mít plnohodnotný operační systém a budou tedy vhodné jako plnohodnotná náhrada přenosných počítačů.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal71n 1. 7. 2012 09:34

OK, rozumím tak v tom případě kašlu na tablety.. objevil jsem notebook jenž by mi mohl vcelku vyhovovat Sony VAIO SE2F1E/S
http://notebooky.heureka.cz/sony-vaio-s ... ecifikace/

jde ale o hluk, u těch sony je to prej problém například oproti asus zen prime..
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 1. 7. 2012 10:53

HP Probook 6470b, nemůžu si ho vynachválit. Displej je sice TNko, ale nechápu, proč bys na ty ebooky potřeboval IPS? Jen hmotnost je 2,03 kg, tak nevím jestli to je ještě v toleranci :D
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod Presler 1. 7. 2012 11:53

Sony Vaio jedině pokud Vám nevadí opravdu hlučný ventilátor chlazení.
Presler
Junior

Odeslat příspěvekod bling 1. 7. 2012 12:48

No .. IPS a TN se celkem velký rozdíl proto myslímn že je zbytečné navrhovat booky z TNkem.

To Sony Vaio je dobrá volba , pokud ti nevadí hlučnější chlazení . ;-)
I PLAY COMPUTER GAMES!!!!!!

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod michal71n 1. 7. 2012 12:53

vadí, to je jedno z priorit co by měla mít nová mašina, už jsem to zdůrazňoval - ať se hlavně něpřehřívá a není hlučná
michal71n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bling 1. 7. 2012 15:08

V tom případě nemůžu to Sony doporučit .... chlazení je opravdu hlučnější ..
I PLAY COMPUTER GAMES!!!!!!

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 2. 7. 2012 00:27

VAIO je hlučné jen v zátěži. Při kancelářské práci je naopak příkladně tiché (vyzkoušeny tři kusy, jeden mám dlouhodobě doma).
Diagon Swarm - 206 zrecenzovaných notebooků od února 2007
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 (3,1GHz), 4GB RAM, 300GB SSD, WWAN Gobi2000 + 4,6,9cell baterie + Advanced Mini-Dock + ThinkPad USB UltraNAV keyboard + 2x S-PVA externí monitor
swarm
VIP uživatel

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor