ThinkPad X220- dostupnost?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 10. 7. 2012 19:40

Dobrý den,
po dvou letech a osmi dnech mi "odešel" můj ThinkPad SL510. Tedy fyzicky je naprosto v pořádku, ale BIOS nebere heslo supervisora a notebook vždy při startu háže chybu a nic víc.Servisy to řeší tím, že vymění celou základní desku, což by v mém případě stálo přes 9500Kč. Na to jim dlabu.

Díval jsem se po noteboocích ThinkPad, protože se mi za ty 2 roky osvědčil. A to co se stalo je sice smutné, ale prostě se to stává. Asi jsem si vybral ThinkPad X220i (No jo student :roll: ). Na Alze ho mají za super cenu (promiňte mi tu reklamu :( ) http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x220 ... .htm#popis . A chtěl bych si ho koupit. Nevíte jak dlouho může být tento model ještě dostupný? Má smysl čekat? Jak dlouho je možné počkat, než mi to uteče mezi prsty?

Díky moc :).
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod hrombaba 10. 7. 2012 19:45

Jak dlouho ještě může být dostupný sice nevím, ale doporučím ti se ještě podívat po T420si, která je také lehounká, zlevněná z 28k na 20k a hlavně má HD+ rozlišení :-) Sám sem jí tento týden kupoval a jsem z ní nadšený! Je to krásně lehký notes 14" tak akorát na přenášení a práci
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 10. 7. 2012 19:54

T420si pro mne není vhodná volba. Dejme tomu, že o tu velikost tak nejde. Přecijen jsem každý den tahal SL510 tedy 15,6" palců ntb. Ale je tam NVidia Optimus a to je por nás Linuxáky problém. Může mi to dělat problémy s výdrží, kterou má mimochodem X220i větší. Ale ta dostupnost je pro mne důležitá, jestli ještě můžu chvíli počkat a šetřit, nebo je nutné ty peníze dát rychle dohromady...
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod hrombaba 10. 7. 2012 20:05

V linuxech se nevyznám, ale to je takový problém grafiku nvidii vypnout a používat jen HD 3000? I tak je sice výdrž menší, ale za to HD+ rozlišení to stojí ;-)
Jinak sice je to 14", ale váží skoro stejně jako X220i
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 10. 7. 2012 20:10

Optimus a Linux je obrovský problém :D... Nehledě na to, že T420si je ještě o tisíc korun dražší :). Jak je to s RollCage nevíš? I na víku i na těle?
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod hrombaba 10. 7. 2012 20:13

Tady je podrobnější info ;-)
http://www.lenovoblog.cz/2012/01/thinkp ... -zive.html
Já jsem vybíral notebook pro programování do 20-21k a zrovna sem narazil na T420si ve slevě na 19k + na alze byla akce 5% na celý nákup, takže mě T420si vyšla na 19k.

PS: Odinstaluj ovladače o Nvidie a nech systém používat jenom hd 3000 a máš po problémech :D
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 10. 7. 2012 20:15

Kuknu na to :). Ale uvidím, stejně mně láká to mobilita :D... Kdyby to šlo jen tak a měl bych jistotu :D...

Poprosím ještě nějakého zkušenějšího uživatele, aby odpověděl na tu dostupnost X220 na trhu. Díky :).
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 10. 7. 2012 21:25

Čekat se nevyplácí a pochybuji, že tu má někdo kouzelnou věšteckou kouli :D
Máš na něj peníze? Využiješ ho? Tak ho kup a nespekuluj.
Jestli ještě vydržíš, tak můžeš počkat na novější modely.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 10. 7. 2012 22:02

Nové modely by mně asi nepotěšili ani cenou ani klávesnicí :D...
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 10. 7. 2012 22:34

Podivej se jeste na T420s bez nVidia.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2012 05:14

u nás jen v konfigu s SSD diskem za něco kolo 28k a pak 36k tuším....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod zivan 11. 7. 2012 10:51

Nejsem si 100% jisty, ale myslim, ze na Thinkpadech s Optimusem jsou digitalni vystupy napojene jen na nVidii. Pokud bude pripojovat externi monitor, tak musi fungovat optimus nebo v BIOSe nastavit provoz jen na nVidii. To zase snizi vydrz a pro lepsi vydrz i vyuziti dig. vystupu by musel porad v BIOSu prepinat grafiky.

Jestli externi monitor nepouzivas, tak je to fuk :)

O 1000Kc drazsi je taky X220i Tablet s IPS displejem, ale tam by to chtelo osobne se podivat, jak moc vadi dotykova vrstva.
SE Xperia X1, Lenovo Thinkpad X220 (12,5" IPS, i5-2410, 6GB RAM)
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 7. 2012 11:02

[OT]
nerikala ta robka na fuckoff videu s Linusem, ze to pak vyresila nejakym komunitnim programem ke spokojenosti? a nvidia v odpovedi taky rikala: vsak vam to nakonec funguje s opensource aplikaci...
[/OT]
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomtomas99911 11. 7. 2012 12:05

zivan píše:Nejsem si 100% jisty, ale myslim, ze na Thinkpadech s Optimusem jsou digitalni vystupy napojene jen na nVidii...

Jestli externi monitor nepouzivas, tak je to fuk :)

O 1000Kc drazsi je taky X220i Tablet s IPS displejem...

Přesně ty problémy s Nvidií mám na mysli. Externí monitor je pro mne důležitá věc, jinak bych nemohl jít do tak malého notebooku :). A chci mít jistotu, že mi Optimus nesníží výdrž a ne se spoléhat na něco co není na 100% jisté... Když budu mít jen integrovanou grafiku tak mám jistotu, mys Linuxáci stejně moc grafického výkonu nepotřebujeme a HD videa to přehraje tak v tom není problém.

Nad tablet verzí taky trochu uvažuji, ale baterka tam čouhá o dost více ven. Také výlisek na 3G tam čouká kus ven a hrana notebooků není zaoblená. Tak nevím jestli to pro mne má smysl...
tomtomas99911
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2012 14:28

když jsem na monitoru tak ten musí být v eletrice ne ?

tak proč řešíš to že při běhu na nVidii budeš mít menší výdrž ? :hm

Zivan: ano je to tak
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor