router

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Sebor 14. 7. 2012 09:32

Ahoj, chci si koupit netbook Asus na chalupu, kamenne zdi asi 80 cm silne, klenba cihlova, rozmer chalupy asi 12x12 m. Vyhled k vysilaci cisty, asi 250 m. Chtel bych pouzivat PC i v podkrovi. Muzete mi, prosim, doporucit nejaky router?
Jeste jeden dotaz: Zde, v miste trv. bydliste mam Macmini, mesicne platim necele tri stovky, ta sama spolecnost ma vysilac i na vsi, kde mam chalupu. Nevite, jestli budu platit jeste jednou?
Dekuje a zdravi Sebor!
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod ub40 14. 7. 2012 11:01

Akou technológiou resp. spoločnosťou si pripojený?
ub40
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 12:14

jak mame vedet jestli budes platit jeste jendou? to se snad zeptej firmy.

jestli to chapu spravne tak nemas jeste na chalupe zadne pripojeni. v takovem pripade si nejdriv nech od ISP pripojit a pak teprve tam nacpes AP.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sebor 14. 7. 2012 13:24

ub40: ve vsi je pristupovy bod, pripojeni je bezdratove.

karlos: proste jsem si myslel, ze s tim ma nekdo zkusenost. Jeste, to ty ale nevis, jsem naprosty laik, takze veskere zkratky jsou pro mne spanelska vesnice:)
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 13:36

- tohle neni o zkusenostech ale o konkretnim ISP.
- zkratky? neni nic jednodussiho nez to hodit do google
- ten AP ve vsi je verejny nebo to ma nejaky ISP? vidis na nej z nejakyho mista na chalupe?

ve zkratce - nejdriv si nech od ISP dotahnout net do chalupy. pak se muzes pripojit kablem + koupit AP abys mel vlastni wifi na chalupe. pokud o tom nic nevis, sver to profikum.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sebor 14. 7. 2012 14:27

Diky za radu, uz ty zkratky znam:). V pondeli zajdu do ISP a poptam se na to! AP ve vsi je verejny pod spravou ISP. Ze strechy mam na nej primy pohled.

Mam takovy plan - prijmovou antenu, takovou tu placatou (cca. 10x30x5?) mam, pripevnim ji na stozarek a pak si pozvu jejich technika, ktery mi doporuci, nebo provede dalsi postup.
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 15:03

idealni postup. podstatne je ze potrebujes dve zarizeni:
1) "prijimac" + smerovou antenu
2) "vysilac" na pokryti domu
tu prvni vec res s technikem, tu druhou nejaky AP
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sebor 14. 7. 2012 16:01

Moc diky za rady! Az uvedu vse do provozu (tak do mesice), sdelim vysledek:)!
Zdravi Te Sebor
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 16. 7. 2012 12:22

Sebor píše:prijmovou antenu, takovou tu placatou (cca. 10x30x5?)
Je to anténa, nebo celý přijímač (klient, wisp)? Z toho se bude odvíjet nákup a konfigurace dalších zařízení.

Určitě má nějaké typové označení, pokud ho sem napíšeš, tak ti někdo poradí.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Sebor 16. 7. 2012 14:22

Jeste jsem ji nevidel, sin mi ji da v patek. Jde pry z ni kabel s nejakou koncovkou, dl. asi 3 m
Pak sem budu moct neco napsat:)
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 7. 2012 15:50

Šmárja. Doufám, že tím slovem SIN máš na mysli goniometrickou funkci. Jinak bych se opravdu zděsil - http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=100#nadpis2

K tématu - to vypadá asi opravdu jen na anténu. Pak sem dej přesné označení nebo fotku (včetně té koncovky na kabelu).
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sebor 18. 7. 2012 15:41

Ted jsem prijel z chalupy a vidim, jakou silenost jsem napsal:), to se rovna tomu, co mi nedavno v mailu napsal muj vnuk, ze jeho segra jeste spy:))). No, hanebnej preklep se vloudil:)! Sorry!

Zitra mi prijde do ruky ta antena, tak napisu parametry! S.
Sebor
Junior

Odeslat příspěvekod Sebor 18. 7. 2012 17:00

Bari007 píše:Šmárja. Doufám, že tím slovem SIN máš na mysli goniometrickou funkci. Jinak bych se opravdu zděsil - http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=100#nadpis2

K tématu - to vypadá asi opravdu jen na anténu. Pak sem dej přesné označení nebo fotku (včetně té koncovky na kabelu).

Az ted jsem se dostal k odkazu. Taky neco posilam:http://www.zbozi.cz/vyrobek/pravidla-slusneho-chovani/
Sebor
Junior