Nefunkční USB - Acer

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Luke z Olomoca 15. 7. 2012 23:03

Hezký večer. Mám už přes 2 roky acer 5820TG. Fungoval zcela v pořádku až do té doby, kdy jsem si místo klasického plotnového disku vložil SSD Intel 520. Plotnový disk jsem vložil do rámečku místo mechaniky a zformátoval. Nainstaloval systém se všemi ovladači a vše bylo ok až na USB. Mám celkem 4 porty 2.0 a po nainstalování systému fungovaly pouze 2 porty. Chyba to bude určitě SW. Ovladače mám všechny od výrobce nejnovější. Napětí na USB je, jen se prostě zařízení nezdetekuje. Napadlo mě že se porušily kontakty na desce, ale to si myslim že těžko vzhledem tomu že chyba nastala po výměně disku a znovunainstalování systému.
Nechci tu nějaké odpovědi že Acer je šmejd a podobně. Chci jen vyřešit můj problém. Děkuji moc
Luke z Olomoca
Junior

Odeslat příspěvekod amrtin 15. 7. 2012 23:24

Já bych si nebyl tak jist,že jsou hw v pořádku,acer má ve zvyku jedny usb sloty mít připojeny přes plochý kablík a konektory.Zkus ho rozebrat a zkontrolovat to.Kdyby to byla sw chyba,tak v biosu by byl vidět např.připojený usb disk nebo fleška.
AntecNineHundredTwo,GigabyteEP45EXTREME, W7-64bit,SSD Intel 520 60GB,OCZ4x2GB DDR2PC1066,AsusGTX260OC+AcceleroExtreme, Enermax720W,Q9550(@3400MHz),AsusXonar D2X;NOKIA700;Audio-Technica ATH-ES7.
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod Luke z Olomoca 15. 7. 2012 23:30

No ono je to i možný. Protože ty USB jsou na straně kde je ten rámeček a ten SSD disk. A do jsem si všiml tak nějaké ploché káblíky tam jsou. Ale teda neuvědomuji si že bych o nějaký zavadil nebo něco. Musel jsem v místě pro disk oddělávat gumu, kvůli velikosti SSD které mělo 9,5mm a můj původní disk 9mm. Ale stát se mohlo. Zkusím se na to v týdnu tedy podívat a kdyžtak napíšu.

-- 16. 7. 2012 00:00 --

Tak mi to nedalo a rozdělal jsem ho tak abych se k tomu káblíku dostal a obávám se že je to neopravitelné. Jak jsem odstraňoval gumu tak jsem nejspíš řízl do toho plochého káblíku a cca 4 žíly jsou přerušené. Takový stejný už nejspíše nikde neseženu :(
Luke z Olomoca
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 16. 7. 2012 12:16

Na ebay určitě budou náhradní komponenty pro tyto notebooky.
Diagon Swarm - 206 zrecenzovaných notebooků od února 2007
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 (3,1GHz), 4GB RAM, 300GB SSD, WWAN Gobi2000 + 4,6,9cell baterie + Advanced Mini-Dock + ThinkPad USB UltraNAV keyboard + 2x S-PVA externí monitor
swarm
VIP uživatel