Lenovo t430 - vůle 9 článkové baterie

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Mirek Maier 21. 7. 2012 13:59

Dobrý den,
na několika serverech jsem četl, že u současných ThinkPadů je oproti předchozím generacím problém s uchycením 9 článkové baterie ("viklá se"). Nemáte s tím někdo osobní zkušenost, nebo ještě lépe nemohl by někdo pořídit video ohledně celkové kvality konstrukce (prohýbání, ohýbání, vůle) nebo alespoň foto s tou baterií? Předem moc děkuji.
Mirek Maier
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czatlantis 21. 7. 2012 16:53

No mně se trochu vikala baterka u x220i tablet, tak jsem na ni dal dvě vrstvy lepicí pásky (tam vevnitř kde dolíhá v notebooku takže zvrnku není nic vidět) a už sedí úplně natěsno...takže žádnej neřešitelnej problém
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 21. 7. 2012 20:09

Může se stát, hold tolerance u plastových odlitků/výlisků se moc neřeší :)

ale tam kde nepomůže izolepa, pomůže papírek ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod czatlantis 21. 7. 2012 20:55

Ono je to asi i prakticky nemožný vyrobit přesně, protože to není uchycený nijak pořádně. Kdyby ta baterka byla na šroubky, tak by se to dotáhlo, jenže když to drží jen dvě packy, tak tam nějaká vůle být musí. Navíc když je to uživatelsky vyměnitelný - vemte si, jak v sobě drží plasty celýho notebooku když jej rozebíráte - většinou to je nějak zacvaknutý natěsno. Tohle u oddělávatelné baterky ani být nesmí.
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 21. 7. 2012 21:47

Kolega už má T430 a stěžoval si právě na vyklání baterky. Prý je to teď horší než u minulých generací.
Diagon Swarm - 206 zrecenzovaných notebooků od února 2007
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 (3,1GHz), 4GB RAM, 300GB SSD, WWAN Gobi2000 + 4,6,9cell baterie + Advanced Mini-Dock + ThinkPad USB UltraNAV keyboard + 2x S-PVA externí monitor
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 7. 2012 09:58

Musim rict, ze se vcelku naprijemne vikla i 6cell v X230. Skoro bych to videl na "novou vlastnost" nove rady TP.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod Mirek Maier 22. 7. 2012 10:38

Právě že jsem slyšel, že oproti minulé generaci, kde mírná vůle byla, je to teď již poměrně závažné. Bohužel v showroomech mají vystavené pouze modely s 6 článkovou baterií, proto se obracím na nějakého (ne)šťastného majitele.
Mirek Maier
Kolemjdoucí