Takže, aby sme naplnili pravidla FAQu, pome na to postupne:Jaká je cenová relace, kolik jste za notebook ochotní dát?
1100,-€, nejakych 28 000,-Kč(?).
Máte zvláštní požadavky na kvalitu konstrukce - bude se často přenášet?
Prenášať sa každopádne často bude, v ruke, v dopravných prostriedkoch, v batohoch, v taskach. Mám rad (=poteší, ale nemusi byt) hliníkové či inak neplastove sasi.
V jakém prostředí budete notebook používat?
Kancelárie, škola, dopravné prostriedky, doma - "mestské prostredie."
Potřebujete dlouhou výdrž na baterii (= nad 4 hodiny), nebo máte kolem sebe vždy dostatek zásuvek?
Áno, potrebujem, na cesty, okolo 5-6 hodín by potešilo.
Jaké hlavní činnosti budete s notebookem provádět - internet, hudba, filmy/seriály, kvalitní HD filmy, střih videa, programování, navrhování v CADu, počítačové hry? Které jste schopní oželet, které jsou nutné?
Internet (ale "kompletne," nie že internet=facebook), hudba, filmy, kancelária, sem-tam strih videa, Photoshop (povedzme "semi-pro" úroveň, externé riešenie je samo len doma a tu a tam treba niečo urobit aj mimo). Netreba mi hry.
Vzhľadom k mobilite by mal mat do 13" s tým, že ten displej by mal byt kvalitný - som zvyknutý na iPad a z tých "štandardných" notebookovych displejov mám doslova nervy.
Ďakujem za všetky návrhy - nie som nijak zatazeny na konkrétnu značku či oblasť záujmu, v tomto máte úplne voľné ruky.