Lenovo E330

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod therage 3. 8. 2012 19:19

Zdravím,
chtěl bych poradit s výběrem notebooku. Ten bude určen převážně na kancelářské aplikace (práce s dokumenty, internet atp.) a občasně i na multimédia. Více níže.

Rozpočet: do 13 tisíc
Určení notebooku: Kancelářské aplikace občasně multimédia jako filmy atp. Notebook bude často přenášen, mobilita je tedy nutností.
Velikost: 13''
Výdrž na baterie: Alespoň 5 hodin v provozu

Do oka mi padl Lenovo E330 v této konfiguraci: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 335399.htm

Bude tento počítač spolehlivý na práci a občasné shlédnutí nějakého toho filmu? Zvládne HD videa? Případně i 1080p?
Naposledy upravil The Shitman dne 3. 8. 2012 20:19, celkově upraveno 3
Důvod: Nové znění dotazu
Pomoci lze každému, záleží jen, jakým způsobem.
therage
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 3. 8. 2012 20:42

ano, ano, ano ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 8. 2012 20:46

Pokud ti neuteklo, že se jedná o notebook bez OS, tak není problém.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod therage 3. 8. 2012 21:16

Toho, že je počítač bez OS jsem si vědom.

Pánové, co říkáte na tento ProBook v této konfiguraci? Zvládne i nějaké ty hry? A co zpracování? http://www.alza.cz/hp-probook-4330s-d344838.htm Který z nich byste zvolili?
Pomoci lze každému, záleží jen, jakým způsobem.
therage
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 8. 2012 22:30

Urcite lenovo. ProBook = hluk. A zpracovani rozhodne neni lepsi, at kdokoliv tvrdi cokoliv.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod Kacud 17. 8. 2012 19:15

Za mě 4330s. To abys neměl jednoduché rozhodování. ;-) Hlučnější je, to je pravda. Ale neřekl bych že nějak významě. Asi na to nejsem dostatečně citlivý. Jinak při kancelářské práci ventilátor často ani neběží a to ani při napájení z trafa. Nastavuje se to v biosu. To kdyby tu opět někdo tvrdil, že ventilátor běží pořád. Nesouhlasím s tím, že zpracování není lepší než u Lenova. Měl jsem v rukách oba notebooky a pocitově je probook mnohem pevnější. Jak víko displeje tak základna. Jako jasně oba jsou to plasťáky, ale ten edge se prohýbá a kroutí jako prase a proto ve mě vzbuzuje nedůvěru, probook je pevnější a proto mu víc věřím. Co je výhodou probooku je software od výrobce. Ne že by ho tam bylo míň a tím pádem by OS nabíhal a fungoval rychleji. Ale alespoň se ten software nehroutí jako u Lenova. Ty jejich utility jsou sice úžasně propracované, ale co s tím když notebook po čisté instalaci nabíhá několik minut a občas něco nezafunguje. U mě třeba často čtečka otisku prstu. U HP mě vždy vše jelo u Lenova ne. Možná náhoda, ale měl jsem v rodině a práci od obojího několik strojů.
Kacud
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 17. 8. 2012 20:40

Co je výhodou probooku je software od výrobce

To tak :-D (máme doma ProBook)
----------------------------------------------

Suma sumárum, Lenovo byla/je lepší volba.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
WoCZek
Junior