Lenovo Y580 - Acer Aspire V3

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod Lindros 10. 8. 2012 13:58

Rozhoduji se mezi těmito dvěma NB Acer a Lenovo,který by jste mi prosím doporučili, chci ho pro syna na střední školu a na hraní her jako např. League of Legends. Počítám s cenou cca do 25 000,-Kč. Popřípadě mi doporučíte něco jinýho?
http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-571g- ... 325497.htm
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 332945.htm
Lindros
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 8. 2012 14:17

Ani jeden z nich.

Acer má čtyřjádrový procesor, který je zaprvé zbytečný na dané použití a zadruhé se dost hřeje. No a navíc má notebook lesklé černé plasty v místech, kde by rozhodně být neměly - opěrka zápěstí a nejspíš i celé víko. Bude to věčně opatlané a rychle se to poškrábe.

Co se týká Lenova, tak to má až zbytečně výkonnou grafickou kartu (opět obava o chlazení) a k tomu fullHD rozlišení displeje, které je sice fajn, ale ne každému na tak malé úhlopříčce vyhovuje. Z těch dvou kusů je ale Lenovo lepší.

Ještě bys mohl trochu konkretizovat požadavky na notebook.
Obsah příspěvku

V textu příspěvku/tématu, prosím, uvádějte co nejvíce informací, problém či požadavek maximálně konkretizujte.

Výběr notebooku
  • rozpočet
  • určení notebooku - kancelářské aplikace, hry (jaké), CAD (jaké konkrétní sw, 2D/3D, jak náročné projekty, školní/profi použití...), úprava foto (amatérská/profi úroveň, požadavky na kvalitu LCD...)
  • ergonomie, hl. pokud se bude jednat o prac. ntb (externí LCD, klávesnice, ...)
  • velikost (+ případně požadavek na vyšší rozlišení, matný/lesklý...), hmotnost, ...
  • odolnost - konstrukce, provoz v náročnějším/nestandardním prostředí...
  • výdrž na baterie
  • servisní možnosti (standardní záruky, prodloužené, mezinárodní, servis do dalšího pracovního dne, připojištění proti náhodnému poškození...)
  • konektivita - USB má každý notebook, ale pokud potřebujete něco speciálního, neváhejte to zmínit už v původních požadavcích (USB 3.0, firewire, expresscard, HDMI...)
  • cokoliv dalšího tazatele napadne
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Odpadlík 10. 8. 2012 16:24

Ber Lenovo. Sam mam nejvyssi edici, je super. Vykon nekompromisni, zahrivani v norme (max 80°C CPU v zatezi). Full HD rozliseni je paradni, kvalitni zvuk a na multimedialni NTB dobre zpracovani.
Odpadlík
Junior

Odeslat příspěvekod bling 10. 8. 2012 16:58

Na lolko stačí 540mka ..:)
I PLAY COMPUTER GAMES!!!!!!

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 8. 2012 19:08

Přesně tak. Proto bych radši připlatil za kvalitu těla, než za zbytečně naddimenzovaný hardware. Třeba takové Lenovo E530 s nVidií 630M by mohlo posloužit dobře a alespoň se po roce nošení do školy nerozpadne.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Lindros 10. 8. 2012 19:29

Nejsem žádný odborník, žádné další extra požadavky nemám. Kluk ho bude mít přes týden na intru, bude ho i nosit do školy a hraje hlavně lolko a na víkend ho převeze domů. Nechtěl bych 17" a do budoucna aby se na něm mohly hrát i náročnější hry.
Lindros
Junior

Odeslat příspěvekod bling 10. 8. 2012 21:47

Takhle 540 (630 přeznačená) /640 se dávají i do business /školních noťasů , potom 650,555,560 jsou jenom ve velkých těžkých herbíhc strojích ( 650 snad má pár modelu nad cenu ..) proto myslím že je možnost vít něco s 630 /640 m nebo "nějakého baculíka" ( Y580,G74,V3 ikdyž V3 se dělá i 15,6 s poměrně dobrým tělem a chlazením -na mulťoš) Potom tu je uhloppříčka jako 15,6 mohu (ÁÁÁÁNO zese M3ka) dopručit Acer M3 Skvělé tělo ... ehm synovy spadl ze stolu bez tašky a ani se nevypl :) (OMG Já vím že Thnkpad T má lepší :) ) 640 je celkem dobrá grafárna (v rozlišení NTB 1366x768 dává BF na medium okolo 40-50 FPS , jen se bojím 3ích Crysisek , sle to je jen muj suběktivní názor ) Menší pak E530 s nižším výkonem (nedržel jsem ho v ruce , nemužu srovnat s M3, ale myslím že to bude podobné nebo lepší ) Potom 17 G74 s ceklem slušným tělem (a výkonem něco výš než M3 , ale hclezení je upe jinde) Ps: Jo a když nechceš 17 tak je Y580 celkem pi*ovine ne ????
I PLAY COMPUTER GAMES!!!!!!

Proto

nejsem přítomný
bling
Junior

Odeslat příspěvekod Lindros 11. 8. 2012 09:16

Ale vždyť Y580 s i5 dělají i v 15 " proč by to měla být bl..st ? Viz můj odkaz v dotazu
Lindros
Junior

Odeslat příspěvekod Odpadlík 11. 8. 2012 10:22

Včera večer jsem psal z mobilu, tak jsem byl strohý, tak se rozepíšu.
Jsem vlastníkem tohoto Y570 nejvyšší edice (i7, SSD) => http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 332947.htm
Původně jsem se při pročítání diskuzí bál, dost lidí si stěžovalo na teploty a na vady notebooků. Naštěstí jsem se odhodlala a už bych neměnil.
Notebook vypadá luxusně když někde leží, kartáčovaný kov je super na pohled, otisky na něm moc nejsou vidět. Konstrukce je pevná, nic se neprohýbá, maximálně když jej chytnu za jeden roh, tak se malinko prohne, ale jelikož notebook takhle debilně nenosím, tak to není problém.
Co se týká displaye, tak ten je špičkový, dřív jsem na 15.6" měl rozlišení 1280x800 a teda řeknu ti, že mít najednou 1980x1080 byl šok. Ale zvykl jsem si, dokonce jsem vypnul i to zvětšení na 125% ve Windows a jsem spokojen. Ano je to jemné, ale i s horším zrakem se na to dá dívat bez problémů, ale hlavně je spousta místa.
Co se týká přehřívání, tak to se u mě také nekoná. Při hraní GTA IV na Maximum všechno c ošlo měl ntoebook pro 6 hodinách na CPU 84°C a GPU 75°C, disky měli 55°C (ano je to pro ně limit, ale nějakých 70°C nebo co psali v diskusích se rozhodně nekoná). Bez zatáže je notebook totálně tichý, CPU max 45°C (plánuju ještě koupit podložku a tím to srazit na nějakých 35°C).
Verze s SSD je pekelně rychlá, po nainstalování všech aktualizací a asi 15 programů nastartuje na plochu za cca 15sekund (o tom jsem si mohl se starým notebookem jenom zdát, tam to bylo tak 2 minuty). Toho druhého, "pouze" 5400rpm disku bych se taky nebál, je dostatečně rychlý a brzdit tě nijak zvlášť oproti 7200rpm disku nebude.

Jediný, co mi ale na něm vadí je lesklý černý rámeček okolo displaye, protože je náchylný na poškrábání, což jsem bohužel už zjistil, když jsem si tam nehtem při otírání udělal asi 1cm dlouhou rejhu. Ale když budeš opatrný a nebudeš mít 1cm nehty, tak to bude dobrý. :D
Odpadlík
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor