Včera večer jsem psal z mobilu, tak jsem byl strohý, tak se rozepíšu.
Jsem vlastníkem tohoto Y570 nejvyšší edice (i7, SSD) =>
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 332947.htmPůvodně jsem se při pročítání diskuzí bál, dost lidí si stěžovalo na teploty a na vady notebooků. Naštěstí jsem se odhodlala a už bych neměnil.
Notebook vypadá luxusně když někde leží, kartáčovaný kov je super na pohled, otisky na něm moc nejsou vidět. Konstrukce je pevná, nic se neprohýbá, maximálně když jej chytnu za jeden roh, tak se malinko prohne, ale jelikož notebook takhle debilně nenosím, tak to není problém.
Co se týká displaye, tak ten je špičkový, dřív jsem na 15.6" měl rozlišení 1280x800 a teda řeknu ti, že mít najednou 1980x1080 byl šok. Ale zvykl jsem si, dokonce jsem vypnul i to zvětšení na 125% ve Windows a jsem spokojen. Ano je to jemné, ale i s horším zrakem se na to dá dívat bez problémů, ale hlavně je spousta místa.
Co se týká přehřívání, tak to se u mě také nekoná. Při hraní GTA IV na Maximum všechno c ošlo měl ntoebook pro 6 hodinách na CPU 84°C a GPU 75°C, disky měli 55°C (ano je to pro ně limit, ale nějakých 70°C nebo co psali v diskusích se rozhodně nekoná). Bez zatáže je notebook totálně tichý, CPU max 45°C (plánuju ještě koupit podložku a tím to srazit na nějakých 35°C).
Verze s SSD je pekelně rychlá, po nainstalování všech aktualizací a asi 15 programů nastartuje na plochu za cca 15sekund (o tom jsem si mohl se starým notebookem jenom zdát, tam to bylo tak 2 minuty). Toho druhého, "pouze" 5400rpm disku bych se taky nebál, je dostatečně rychlý a brzdit tě nijak zvlášť oproti 7200rpm disku nebude.
Jediný, co mi ale na něm vadí je lesklý černý rámeček okolo displaye, protože je náchylný na poškrábání, což jsem bohužel už zjistil, když jsem si tam nehtem při otírání udělal asi 1cm dlouhou rejhu. Ale když budeš opatrný a nebudeš mít 1cm nehty, tak to bude dobrý.