a mam brouka v hlave, uz som bol rozhodnuty pre lenovo a sakra nasiel som za fajn cenu to HP, tak fakt neviem co teraz. ty si, ktory vybral?
Kacud píše:V této cenové kategorii je pro mě těžké vybírat a většinou doporučuji HP probook s jako menší zlo. Je to z toho důvodu, že působí pevnějším a solidnějším dojmem. Lenova se prostě různě prohýbají a nepůsobí tak solidně a pevně. I když E530 je na tom vcelku dobře. Všechny menší Edge jsou na tom tragicky, ale E530 překvapivě ne. Takže jde o to zda je pro vás solidní dojem z konstrukce důležitý či nikoliv. Pro mě je zásadní, proto doporučuji HP. Ve všech ostatních kritériích ale pro mě vyhrává Lenovo Edge. HP je potažený hliníkem a proto studí do ruk a to mě štve. Edge je plastový a tak toto nehrozí. Je příjemný na dotyk. Lenovo má trackpoint, HP ne. Trackpoint se hodí když máte notebook na klíně přiražený k tělu. Pak máte touchpad u těla a ruka se tam blbě vleze a tak používám trackpoint. S tejně tak při psaní, nemusím přehmatávat, trackpoint je součástí klávesnice. Klávesnice u Lenova je podstatně pohodlnější při psaní. Výstup na sluchátka má HP vepředu. To je kravina. Na boku se lépe používá. Jinak výhodou E530 je již zmíněná konfiguraze s 1600x900 displejem. To bych rozhodně bral. Nižší rozlišení u 15,6" je katastrofa.
mam podobne poziadavky na notebook ako ty. len si myslim, ze hlinikovy chladivy ucinok a klavesnica nie su na prvom mieste a tento problem sa da velmi lahko vyriesit externou klavesnicou pri pouzivani doma a mimo domu sa da vydrzat s tou vstavanou. horsie je ak by sa notebook prehrieval alebo bol vyrazne hlucny a v neposlednom rade zly po konstrukcnej stranke.