Vyber medzi Lenovo E530 a HP 4540s

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod delong 15. 8. 2012 21:50

rozhodujem sa medzi lenovom a HP, tak ktory by ste vybrali vy?
poziadavky mozno neni treba pisat lebo sa rozhodujem len medzi tymito dvoma, sedi mi aj ich cena aj celkovo vybava ale mozno by ste poradili nieco lepsie takze:
matny displej, vydrz aspon 5 hodin, 15", i3/i5, na grafike az tak moc nezalezi lebo sa moc nehravam ale obcas si mozno nieco sem tam pustim.

tuna su tie notebooky:
lenovo:
http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... -hp-cerny/
HP:
http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... ab-zalozky
delong
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 15. 8. 2012 21:54

Lenovo.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod delong 15. 8. 2012 22:02

ma nejaku vyhodu lenovo oproti tomu HP? dik
delong
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 15. 8. 2012 22:11

Rozšiřitelná záruka? TrackPoint? Lepší klávesnice? IBM poštěvák?
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod ellhonza 17. 8. 2012 01:22

IBM poštěvák? Co tím myslíš ?
ellhonza
Junior

Odeslat příspěvekod WoCZek 17. 8. 2012 09:00

Ten červený:
Obrázek
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod Baz_CZ 19. 8. 2012 00:28

Přesně mezi těmahle dvěma se rozhoduju taky :-)

Abych to ještě trochu zamotal, Lenovo se dá za malý příplatek sehnat s HD+ rozlišením http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... -hp-cerny/ , takže pokud to rozlišení využiješ, má lenovo velkou výhodu oproti HP

WoCZek: HP má taky rozšíření záruky http://atcomp.cz/zbozi/rozsireni-zaruk/ ... 22:1003:63 , navíc má navrch ve zpracování (lenovo - plast, HP - plast+hliník). Takže bych to nebral tak jednostranně.
Baz_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kacud 19. 8. 2012 08:23

V této cenové kategorii je pro mě těžké vybírat a většinou doporučuji HP probook s jako menší zlo. Je to z toho důvodu, že působí pevnějším a solidnějším dojmem. Lenova se prostě různě prohýbají a nepůsobí tak solidně a pevně. I když E530 je na tom vcelku dobře. Všechny menší Edge jsou na tom tragicky, ale E530 překvapivě ne. Takže jde o to zda je pro vás solidní dojem z konstrukce důležitý či nikoliv. Pro mě je zásadní, proto doporučuji HP. Ve všech ostatních kritériích ale pro mě vyhrává Lenovo Edge. HP je potažený hliníkem a proto studí do ruk a to mě štve. Edge je plastový a tak toto nehrozí. Je příjemný na dotyk. Lenovo má trackpoint, HP ne. Trackpoint se hodí když máte notebook na klíně přiražený k tělu. Pak máte touchpad u těla a ruka se tam blbě vleze a tak používám trackpoint. S tejně tak při psaní, nemusím přehmatávat, trackpoint je součástí klávesnice. Klávesnice u Lenova je podstatně pohodlnější při psaní. Výstup na sluchátka má HP vepředu. To je kravina. Na boku se lépe používá. Jinak výhodou E530 je již zmíněná konfiguraze s 1600x900 displejem. To bych rozhodně bral. Nižší rozlišení u 15,6" je katastrofa.
Kacud
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 8. 2012 10:39

hp je neuveritelne urvany... probirano zde MNOHOkrat
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Baz_CZ 19. 8. 2012 18:06

karlos00x: To jsem slyšel o minulé řadě 4530s, ale tak trochu doufám, že u nové řady si s tím HP poradilo líp - navíc pro 4530s už se dá stáhnout nějaká utilita, která tu hlučnost sníží.
Baz_CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod delong 19. 8. 2012 21:56

a mam brouka v hlave, uz som bol rozhodnuty pre lenovo a sakra nasiel som za fajn cenu to HP, tak fakt neviem co teraz. ty si, ktory vybral?

Kacud píše:V této cenové kategorii je pro mě těžké vybírat a většinou doporučuji HP probook s jako menší zlo. Je to z toho důvodu, že působí pevnějším a solidnějším dojmem. Lenova se prostě různě prohýbají a nepůsobí tak solidně a pevně. I když E530 je na tom vcelku dobře. Všechny menší Edge jsou na tom tragicky, ale E530 překvapivě ne. Takže jde o to zda je pro vás solidní dojem z konstrukce důležitý či nikoliv. Pro mě je zásadní, proto doporučuji HP. Ve všech ostatních kritériích ale pro mě vyhrává Lenovo Edge. HP je potažený hliníkem a proto studí do ruk a to mě štve. Edge je plastový a tak toto nehrozí. Je příjemný na dotyk. Lenovo má trackpoint, HP ne. Trackpoint se hodí když máte notebook na klíně přiražený k tělu. Pak máte touchpad u těla a ruka se tam blbě vleze a tak používám trackpoint. S tejně tak při psaní, nemusím přehmatávat, trackpoint je součástí klávesnice. Klávesnice u Lenova je podstatně pohodlnější při psaní. Výstup na sluchátka má HP vepředu. To je kravina. Na boku se lépe používá. Jinak výhodou E530 je již zmíněná konfiguraze s 1600x900 displejem. To bych rozhodně bral. Nižší rozlišení u 15,6" je katastrofa.

mam podobne poziadavky na notebook ako ty. len si myslim, ze hlinikovy chladivy ucinok a klavesnica nie su na prvom mieste a tento problem sa da velmi lahko vyriesit externou klavesnicou pri pouzivani doma a mimo domu sa da vydrzat s tou vstavanou. horsie je ak by sa notebook prehrieval alebo bol vyrazne hlucny a v neposlednom rade zly po konstrukcnej stranke.
delong
Junior

Odeslat příspěvekod kentus 20. 8. 2012 19:50

WoCZek: Lepší klávesnice? Snažíš se být vtipný? Dále rozšíření záruky umí mimochodem HP taky. A trackpoint byla výhoda před 5ti lety kdy touchpady stály za prd, dnes je to sotva malý bonus.
karlos00x: To se o 6460b říkalo taky a mám 6470b s SSD a při surfování nebo kanceláři je to 100 % tichý notebook s opravdu VYNIKAJÍCÍM chlazením. Spelukovat tady na základě předchůdce je tedy nesmysl.
Osobně bych hlavně kvůli robustnosti volil HP.
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod delong 20. 8. 2012 20:12

chcem sa este opytat jak je to teda s tym hlinikom? prekaza to, ze je chladny pri pouzivani? doteraz som mal len plastovy notebook. ale osobne by som v tom az taky problem nevidel, kedze ako som pisal, vyriesi sa to pripojenim klavesnice a nemusim sa notebooku ani chytit.
delong
Junior

Odeslat příspěvekod Kacud 20. 8. 2012 22:44

Delong: Nakonec jsem vše vyřešil tak, že jsem si z bazaru koupil Thinkpad T510 který je ještě v záruce. Za ty samý peníze co bych dal za probook nebo edge jsem získal notebook o třídu výše. Sice se starším procesorem, ale to mě netankuje. Na office práci, web a filmy to stačí. Hlavně že se mi líbí. Ale příště zkusím dell. Nejsem úplně spokojený. Koupím z bazaru E6520. U svého Lenova jsem spokojený s klávesnicí, trackpointem, povrchovým materiálem a vzhledem. Vadí mi, že stále se některá části prohýbají nebo vržou a štvou mě uttility od lenova, které nejsou moc stabilní a zpomalují systém.
Kacud
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 20. 8. 2012 23:00

Jo, ty plasty jsou pružné a mezi nimi a vnitřní kostrou je (logicky) určitá vůle, tak to občas může vrzat nebo se trochu hýbat, navíc ta kostra je opravdu jen kostra, tzn. není to pod povrchovými plasty úplně všude.
U trackpointu/klávesnice počítej s min. jedním krokem zpět, ale zvykneš si.
Latitude E jsou tak jako tak výborné stroje (akorát za ten oranžovej rámeček kolem klávesnice bych nejradši vylyskal designéra a pak si koupil starší E6510...)
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Další stránka