Milanr1 píše:Omyl:
VGA je pro GIS/CAD/CAM zásadní.
Ostatní uvedené parametry samozřejmě také.
Špatně jsi mne pochopil. Myslel jsem to tak, že je nutné se přizpůsobit tomu CADu, protože ty GISy na grafiku prakticky žádné specifické požadavky nemají - sám s mnohými pracuju. A protože s CADy nepracuju, tak v tomto ohledu nebudu ani nic doporučovat.
GIS mi jede celkem uspokojivě i na Dellu s i3 a intel grafikou.
Nicméně bych řekl, že s ohledem na finanční limit, bych se poohlédl po nějakém Dell/Lenovo s dedikovanou grafikou. V rámci limitu by mohl stát za to třeba tenhle:
Lenovo ThinkPad Edge E530Vaše cena: 19 908 Kč (v
CZC)
Firemní notebook pro každodenní použití nejen v kanceláři, ale i na cestách za pomoci prodloužené výdrže při práci na baterii. Dvoujádrový procesor Intel Core i5-2520M (2.5GHz, TB až 3.2GHz); 4GB RAM (DDR3); 500GB HDD (5400RPM); DVD±RW/RAM mechanika; 15.6" HD (1366x768 bodů) matný displej; grafika NVIDIA GeForce 610M (1GB); rozhraní: Wi-Fi, Bluetooth, 3x USB (3.0), 1x USB, kamera, TrackPoint, čtečka otisků prstů, numerická klávesnice; operační systém Windows 7 Professional x64. prej vydrží až 6 hodin na baterku a kdyby bylo potřeba, tak se dá koupit 9ti článková.
EDIT: koukám, že lama 123 už navrhnul ten samej
Jinak k té 17ce - do toho bych nešel ani náhodou - jsou to neforemné těžké krámy vhodné tak akorát na občasné přenesení, ale celkově hrozně nepraktické.