ASUS padfone nebo ntb

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod ......... 24. 9. 2012 14:55

Dobrý den,
zvažuji koupi notebooku, ale líbí se mi i asus padfone co byste mi doporučili Vy? Nechci mít ntb na nějaké náročnější hry, na to mám PS3, ale hlavně do školy na poznámky a na prohlížení internetu.
Předem děkuji.
.........
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 9. 2012 15:22

Notebook.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Karel Benáček 24. 9. 2012 15:25

Počkej si na Microsoft Surface.
Karel Benáček
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 9. 2012 15:32

To je taky řešení. Taky na něj netrpělivě čekám :)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod satai 24. 9. 2012 15:32

Pokud si vystacis s webovymi aplikacemi a na poznamky s Evernote, tak ber Asus Infinity.
Pokud pocitas s tim, ze budes muset pouzivat soubory z MS platformy, tak notebook.
Na Surface necekej. Osmy zatim nemaji ani pouzitelny emailovy klient.
Understanding is a three edged sword. Your side, their side, and the truth.
satai
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 9. 2012 15:48

E-mailový klient na Windows 8 je asi tak o pět úrovní výš než klient na Androidu.
Surface bude první použitelný tablet. Současné tablety jsou jen na zábavu - mobilní hry, filmy, konzumace webového obsahu. Proto bych žádný ze současných tabletů nedoporučil a doporučil bych když už počkat na Surface.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod satai 24. 9. 2012 16:09

http://arstechnica.com/information-tech ... ir-phones/

Tablet s Androidem bych na praci nedoporucil. Ale ani Surface. Ve Win 8 je par zdravych myslenek, ale zatim jsou syrove asi jako Android 1.5.

-- 24. 9. 2012 16:10 --

Mmmchdm: co prinasi Surface pro praci, pokud neni napojeny na externi klavesnici a monitor, co nemaji soucasne tablety?
satai
Junior

Odeslat příspěvekod pepekXXX 24. 9. 2012 16:33

Já osobně beru surface jako nepovedenej vtip... tedy ta papírová klávesnice a ten odklápěcí plast aby to stálo... v praxi podle mě téměř nepoužitelný.... mnohem víc se mě líbí koncepat ala transformer... a vypadá to že i výrobcům hardwaru... bylo představeno mnoho tabletů s W8 ve stylu transformeru... takže když už tak bych se spíš poohlížel po něčem takovém a ne po surface... ale je to jen můj osobní názor a věřím že někomu se třeba surface může líbít...
pepekXXX
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 9. 2012 16:50

Na práci má Surface hlavně Office 2013 a výborné napojení na podnikové funkce ;) Ty nepovedené parodie na kancelářské balíky na Androidu jsou spíš pro zasmání.

A právě ten Smart Cover (který je opravdu Smart na rozdíl od toho Stupid Cover u Apple) je právě tou další výhodou. Je to ochrana displeje a současně klávesnice. Protože než si kupovat například ASUS Transformer, tak si vezmu raději utrabook, který není o nic moc větší ani těžší, ale je to plnohodnotný stroj pro práci na cestách, což Android rozhodně není.

Jedinou nevýhodou pro Surface je to, že je ve Store zatím málo aplikací. Ale to je jen otázkou času, kdy se to naplní. Důležité věci jsou dostupné hned - Office 2013, mailový klient, Internet Explorer 10.

BTW kdyby byl Surface takový propadák, tak by se do Microsoftu neopřelo mnoho výrobců HW v čele s Acerem. Evidentně vidí povedený produkt a tudíž velkou konkurenční hrozbu.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod satai 24. 9. 2012 17:03

Ano, na Androidu neni poradna Office. S tim plne souhlasim
Office 2013 neni pouzitelna na dotykovych obrazovkach (komickych videii je plne YT) a na Armech chybi hodne vlastnosti a neni tam Outlook.

Transformer je rozhodne mene vhodny na praci, nez UltraBook (coz je koncept sam o sobe pro praci dost nestastny). Ale jako spolecnik pro web, vyrizeni emailu, zabavu, mapy... je vytecny. Odenda se klavesnice a je na svete prima mapa, herni deska...

O pouzitelnosti vestaveneho klienta ve Win 8 uz jsem tu psal.

(Btw: ten dulezity IE10 je dnes k dispozici vcetne zero day exploitu)
satai
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 9. 2012 17:20

S dotykem a Office zcela souhlasím. Ale právě tady je ta výhoda klávesnice, kterou má člověk stále u sebe, protože nic nezabírá a je to současně ochrana displeje. V tom vidím právě tu obrovskou výhodu oproti Transformeru, protože tam by se mi běžně asi nechtělo klávesnici tahat, jelikož přece jen něco váží a měří a už tím dost degraduje výhody přenositelnosti tabletu.

Outlook tam není, to je škoda, to je pravda. Ale vestavěný mail na běžné vyřízení pošty stačí, navíc před finálním vydáním Windows 8 do prodeje mají všechny vestavěné aplikace dostat nové verze, tak třeba dojde k nějakému znatelnějšímu vylepšení. Já v tom mailu mám ale svůj takový odpadový mail a dá se to používat.

Jakou zranitelnost IE10 máš na mysli? Pokud mluvíš o té hodně mluvené chybě z posledních dní, tak ta už od pátku má aktualizaci ve WU a navíc se vůbec IE10 netýkala, ale jen IE9 a níž.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hnedahlava 25. 9. 2012 10:08

Ve skole se uci a neserfuje :-P
Jinak zadny tablet Ti nenabidne pohodlne serfovani jako normalni notebook.
Android proste z nekterych serveru neumi ani stahovat.
hnedahlava
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor