Revize banlistu?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TFSi 14. 4. 2012 14:29

Před pár dny jsem byl mimo dostah WiFi, tak jsem fórum na telefonu prohlížel přes internet od VF. Když jsem ale chtěl reagovat na nějaký článek tak na mě vybafla hláška že moje IP je trvale zabanovaná.
Chápu že je potřeba se nějak bránit proti bezmozkům kteří degradují úroveň fóra a asi bych to řešil taky tak, ale nebylo by možné provést nějakou revizi seznamu zabanovaných IP adres a vyházet z nich aspoň ty které jsou sdílené (třebas ta sdílená IP pro VF internet)? Je mi jasné ban IP je nejjednodušší způsob jak se zbavit exotů, ale zároveň to znemožní spoustě dalších lidí požádat o radu, případně někomu pokusit pomoc.

Mockrát díky,
T.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 14. 4. 2012 15:12

Zkus požádat o vyjímku vázanou na přezdívku. Já takto můžu i ze zahraničí přispívat do poradny, kde jsou standardně všechny zahraniční IP-adresy blokované.

Žádal jsem u pana Lutonského

EDIT: odstraněna emailová adresa pana Lutonského, evidentně již není potřeba
Naposledy upravil vladimir dne 14. 4. 2012 21:41, celkově upraveno 1
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 14. 4. 2012 20:28

Neprohlížel jste web přes Operu Mini? V tomto případě jde provoz přes její servery, na jejichž IP adresy máme opravdu nastavenou blokaci. Uvědomujeme si, že se to může dotknout slušných lidí, ale neslušní jsou bohužel tak výkonní, že to i tak má smysl. Přímo Vodafone neblokujeme.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod TFSi 14. 4. 2012 20:43

Ano, používám Operu Mobile ale v tom problém nebude. Ty jejich “Opera turbo“ a “Opera link“ mám vypnuté, takže by to přes jejich servery jít nemělo - právě z Opery píšu, ale protože jsem připojeny na WiFi tak mě fórum nebanuje, proto jsem si myslel že je blokována některá z IP které VF přiřazuje zákazníkům.
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 16. 4. 2012 09:59

I tak to podle mě jde přes servery Opery. Zkuste to prosím ještě jednou a pokud vás Poradna nepustí dál, napište, jakou IP adresu vám hlásí http://www.whatismyip.com/.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor