OC Amd Athlon 64 3200+

Ladíme výkon počítače, postupy, zkušenosti, benchmarky, přetaktování

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kosan123 10. 6. 2012 10:33

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat kam až bych se dokázal dostat při OC na
procesor - Amd Athlon 64 3200+
MB - ASUSTek Computer INC. model A8V-E DELUXE

jsem v OC celkem začátečník tak jsem zatim dal v BIOSu jenom atomatickej OC od ASUSu -> na 8%+ -> při 10%+ už system (Windows XP HP) strácí dech a občas i spadne :-|
kosan123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 6. 2012 10:38

Tahle stara sestava je tak na ucetnictvi a internet. Hrat se na tom smysluplne nedalo uz pred peti lety. Proc tedy chces pocitac na stara kolena tyrat?

Ten procesor ma zaklad 1800MHz. Je to jednojadro, stary socket. Beztak bude mit nedostatecnou RAM, slabouckou grafickou kartu. Vysledkem bude, ze si pomuzes od nuly k nule, vykon z toho zadny nevyzdimes. Neni co zdimat.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod kosan123 10. 6. 2012 10:43

ok :) jinak základ má 2001MHz dostal sem se s automatickým OC na 2156,8MHz
jinak RAMku mám 2GB (4x 512MB) a Grafiku GeForce 6600GT (128MB)
a něco málo se na tom hrát dá např CoD4 na tom rozjedu s klidem :) mě jde spíš o to zkusit co by vydržel stejnak používám hlavně ntb s linuxem takže tady jde o to zkusit co vydrží...
kosan123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 6. 2012 11:00

Pokud chceš zkoušet, co vydrží (a po těch letech provozu to může skončit smrtí procesoru nebo desky), tak nepoužívej automatické OC. Něco si přečti o architektuře procesoru a o základech taktování na tom socketu. Pak to půjde líp.

Jinak souhlasím s Kinem. Pro dlouhodobý provoz je to na prd, protože stejně získáš takový (ne)výkon navíc, že to nepoznáš. Akorát riskuješ poškození/zničení komponent. Přetaktování v tomhle případě nemá smysl.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod kosan123 10. 6. 2012 11:04

fajn díky za rady :)
kosan123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luban.Grazl 10. 6. 2012 11:14

V dobách, kdy Athlon 64 (s.939) byla novinka, jsem měl desku Asus A8V DELUXE a to automatické přetaktování úplně zbytečně zvyšovalo napětí CPU, při "manuálním" taktování jsem se dostal na mnohem vyšší frekvence i bez zvyšování napětí CPU. Ale jak už bylo řečeno, dnes už to nemá žádný smysl
Siemens MT50 -> SE K700i -> Omnia7
Luban.Grazl
Junior

Odeslat příspěvekod Aminux 10. 6. 2012 11:59

Tohle by ti mohlo pomoct:
http://www.overclocker.ic.cz/old/clanky ... cniky.html
i když je to pro novější typ, v principu je to stejný. Já sem se s A 64 3000+ dostal na nějakých 2,4 GHz s mírným zvýšením napětí. Asi o jeden stupeň. Musel jsem snížit frekvenci HT a pamětí, tak jak se píše v tom článku.
Aminux
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 6. 2012 12:25

1,8GHz mely 3000+, mas pravdu. :)) Kazdopadne jedine, ceho bys dosahl taktovanim, je zvyseni spotreby. On ten procesor nikam vic nez na 2,4GHz stejne nepujde.

Hlavne bys musel shodit delicku pametem a snizit nasobic HTT.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor