TrueCrypt - sifrovani - externi HDD

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dadasfx 4. 6. 2008 16:55

nene, budu pouzivat klasiku. Ten cestovni nepotrebuju. Mam TrueCrypt nainstalovany jak ve widlich tak v Ubuntu a navic ho mam i na USB klicence s ostatnima Portableapps.com srandama
„Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ 'Albert Einstein™'

Každý by chtěl do nebe, ale nikomu se nechce zemřít.
dadasfx
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 25. 8. 2008 17:10

Neviem ci je to mozne, prave si to idem zistit (lebo si chcem tiez zasifrovat externy USB disk), tak mozes si ten HDD rozdelit na 2 particie a jednu zasifrovat a druhu nechat volnu a ich velkosti si zvolis sam.
Mne osobne myslienka sifrovaneho suboru az tak sympaticka nie je.
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod puamík 7. 9. 2008 10:37

pepak píše:Když to uděláš jako soubor, můžeš pak u toho souboru odebrat zapisovací a mazací práva všem kromě uživatele SYSTEM (ani Administrator nepotřebuje nic jiného než čtení) a je to pak dost odolné proti poškození - přitom když to připojíš, tak právě díky zapisovacím právům pro SYSTEM do toho bude moct libovolný uživatel zcela volně zapisovat...

Kde se nastavuje "odebraní zapisovacích a mazacích práv"?
puamík
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 7. 9. 2008 10:46

Coho? Toho suboru? Alebo obsahu v nom?
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod puamík 7. 9. 2008 11:12

souboru
puamík
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 7. 9. 2008 11:38

No neviem ci to pojde.
Aky OS pouzivas? Ak Windows, tak skus pridelit tomu suboru prava pre jednotlivych pouzivatelov (napriklad sebe ako adminovi dovol vsetko a ostatnym zakaz vsetko).
Avsak neviem ako sa to bude chovat na inom PC aj keby tam boli rovnakomenny useri.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod pepak 7. 9. 2008 15:46

inetMark píše:Avsak neviem ako sa to bude chovat na inom PC aj keby tam boli rovnakomenny useri.

Bude to chodit bez problémů - EVERYONE má na všech systémech stejné SID a SYSTEM taky.
pepak
Junior

Odeslat příspěvekod Zzdenda 16. 6. 2012 13:45

Stáhl jsem si TrueCrypt 7.1 a když jsem si vybral určitou část k vytvoření kontejneru a nechal NTFS naformátovat, tak mi to po formátování hodilo hlášku že svazek nemůže být vytvořen jelikož nemám administrátorská práva, tudiž se zašifrování neprovedlo.
Když chci vytvořit nový svazek na externím disku tak mi to napíše: Tato instance průvodce vytvořením svazku nemá administrátorská oprávnění.
Nevím kde by mohl být problém, program TrueCrypt jsem spouštěl jako administrátor. Používám Win 7 64-bit.
Poraďte prosím co s tím.
Zzdenda
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 9. 7. 2012 14:40

Pokud s tím nejnáročnějším způsobem šifrování (Serpent-Twofish-AES) mám 109MB/s, což je hádám víc, než kolik zvládne vůbec HDD, pak není důvod, proč ho nezvolit, ne?

-- 9. 7. 2012 14:44 --

Myslíte, že je reálný prolomit 14 místný heslo? TC řve, že je to málo a že by bylo lepší mít 20!
Cz: Pes Filipes
Ru: Собака Филисобака

946
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 7. 2012 16:14

Záleží, jaký tvar to heslo má.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi