VirtualBox-bootování z usb FDD

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod disketa 7. 5. 2012 10:30

Zdravím, jak mám nastavit ve VirtualBoxu, aby mi butoval virtuální operační systém z USB disketové mechaniky? Nemůžu na to přijít. Díky.
NB ACER ASPIRE 5735Z,INTEL PENTIUM DUAL-CORE T3200/2,0 GHz/667 MHz FSB,4GB RAM,320GB HDD
disketa
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 7. 5. 2012 10:51

trváš na tom? nemůžeš prostě z obsahu diskety zhotovit image a bootovat z něj?
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod disketa 7. 5. 2012 11:02

Zdravím, to jsem samozřejmě zkoušel vytvořil jsem si image(iso) ale virtualbox mi hlásí fatal no bootable. Tak opravdu nevím. Vytvořil jsem si MS-DOS,Win 3.1 atp, ale Windows 95 mi nechce naběhnout teda disketa pro provedení instalace.
NB ACER ASPIRE 5735Z,INTEL PENTIUM DUAL-CORE T3200/2,0 GHz/667 MHz FSB,4GB RAM,320GB HDD
disketa
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 7. 5. 2012 11:12

virtualizace W98 a nižších je ve virtualboxu nesmírně mrzká...

existuje kroužek znásilňovačů, kteří se danej fakt rozhodli ignorovat a nabídli postup pro zprovoznění...

pokud ses zasekl už v tomhle bodě, čeká tě ještě spousta překvapení...

máš v tom msdosu podporu pro cdrom? můžeš použít freedos? bezva, tak si ho nabootuj, namountuj image W95 a spusť instalaci příkazem install nebo setup
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod disketa 7. 5. 2012 11:56

Moc děkuji za info a hlavně za "nakopnutí" vyzkouším. Jestli mohu ještě jeden dotaz ale týká se MS OFFICE 2010 a to aplikace Outlook. Mám nastavené vše ale neukládá se mi odeslaná pošta nevíš jak na to? Moc děkuji...
disketa
Junior