Virtual PC problém

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bjbj 24. 7. 2012 17:34

Nainstaloval jsem Windows XP Mode společně s Virtual PC odtud: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ a mám následující problém.

Založím novou virtuální mašinu, přimountuju CD s WinXP SP3 CZ (iso image) a pustím instalaci. Po odsouhlasení smlouvy, když dám F3 Ukončit instalaci a virtuální mašina se restartuje, už nikdy nenabootuje - zamrzne v průběhu POSTu :shock: .

Zkoušel jsem více fyzických počítačů a všude se to takto chovalo. To je hodně zvláštní, nevíte jak takovou mrtvou virtuální mašinu přimět zpátky k životu ?
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 7. 2012 19:03

Zkus sdělit základní info:
viewtopic.php?f=1864&t=1095449
především:
- hw sestavu;
- verzi BIOSu MB včetně nastavení ACPI a podpory virtualizace;
- verzi/edici/legalitu hostitelského OS;
- odkud pochází ISO WXPP/32: je z MSDN/Technetu? Pokud ano: zkontroloval jsi CRC + hash?
- zkoušel jsi instalovat XP-mode z výše uvedené stránky?
Pokud ano: proč podnikáš tak nesmyslné akce?
bjbj píše:Založím novou virtuální mašinu, přimountuju CD s WinXP SP3 CZ (iso image)

Neprostudoval sis nápovědu - na 3 krátké řádky, opět z výše uvedené stránky?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bjbj 24. 7. 2012 19:31

Veškerý software je legální, z MSDN. Kontrolovat CRC + hash jaksi nemá smysl, jelikož instalátor se regulérně ukončí a restartuje PC, zatuhne virtuální PC až v průběhu POSTu, jak píšu. XP mode samozřejmě funguje a proč potřebuji další virtuální mašinu s XPčky není předmětem problému, který se zde snažím vyřešit. Hostitelský systém Windows 7 Ultimate 64bit CZ.
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 7. 2012 19:37

Milanr1 píše: nesmyslné akce

Pokud potřebuješ další virtuál WXPP/32, stačí prostě naklonovat už nainstalovaný a plně funkční .vhd + .vmc.
Jestliže je v hostitelském OS dostatek RAM, mělo by to fungovat, za předpokladu plně kompatibilní hw sestavy (nepochlubil ses).
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bjbj 24. 7. 2012 19:45

Tak jsem zjistil, že to dělá jen při instalaci XPček, sedmičky jsou OK (mám z MSDN různé verze XP (SP, SP3, CZ, EN ...) - to je fakt divné.

Sestava je ok: Gigabyte P965-DQ6, Q6700, 8 GB RAM.
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 7. 2012 20:16

Podpora virtualizace prehistorické platformy založené na socketu Intel LGA 775 = mizerná. :-/
Navíc není plně kompatibilní s 64-bit OS.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bjbj 24. 7. 2012 20:36

Pokud tu instalaci neukončím, normálně se ty XP nainstalují a můžu pak restartovat jak chci a všechno funguje a najede. Pouze když instalaci přeruším F3, tak se to chová jak jsem popsal.

Ale no tak, žádná platforma na to nemůže mít vliv, tohle je proti principům samotné virtualizace. Ano, buď tam ta podpora je nebo není, ale nemůže to ovlivňovat chování virtuálního stroje jako takového.

Zajímavostí je, že starší verze Virtual PC tento problém nevykazují.

Také by nebylo od věci, kdyby popsanou věc někdo sám vyzkoušel, protože mě to dělá všude: doma na hlavním workstationu, na korporátním laptopu i na privátním laptopu (Core i7).
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 7. 2012 08:28

Kód: Vybrat vše
Také by nebylo od věci, kdyby popsanou věc někdo sám vyzkoušel,

Mysliš jako zkusit nahodit - přerušit pomoci F3?Myslim že většina to prostě nainstaluje pokud to potřebuje a neukonči instalaci,takže prakticky vyznam zkoušky je nulový.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bjbj 25. 7. 2012 08:38

Máš pravdu, zajímavé je to pouze z teoretického hlediska. PROČ se to takto chová ...
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod gmann1 25. 7. 2012 09:33

Je to zaujimave, ale otazkou je skor ci stoji za to sa tym teoreticky zaoberat(ma to nejaky hlbsi dovod, kedze sa jedna o "archaicky" soft), ci nie je vyhodnejsie skusit nieco ine, co neustale "zije". (VMware free, VirtualBox (osobna skusenost a abs. spokojnost 8-D )).

8-)
Ked som bol maly, tak som bol namysleny.
Ale teraz ........ uz nemam chybu !
gmann1
Junior

Odeslat příspěvekod bjbj 25. 7. 2012 16:36

Tak ve VirtualBoxu vše bez problémů. :-)
bjbj
Junior

Odeslat příspěvekod roth21cz 25. 7. 2012 17:14

jojo, chtěl jsem navrhnout VirtualBox než jsem se dostal nakonec :-) s Virtual PC v sedmičkách jsem se taky nějak vůbec neskamarádil, virtualbox si naopak nemůžu vynachválit
roth21cz
Kolemjdoucí