heslo přihlášeného admina

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 17:24

Lze nějak jednoduše zjistit heslo od aktuálně přihlášeného admin. účtu v XP? (Mám tam nastaven autologin přes TweakUI) Offline Windows Password znám, ale hledám něco spolehlivějšího / konkrétnějšího. PS: Finta s nouzovým režimem, kde není třeba admin heslo nefunguje;))
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2012 18:39

Ophckrack nepovažuju za jednodušší.Nicmeně ty tim ůživatelem asi nebudeš - jinak bys heslo neshaněl,zapomeneš - resetneš,fintě s nouzakem aby fungovala jde jednoduše pomoct.Musiš mit ale fyzicky přistup ke stroji,mit možnost bootnout samostatnej editor regu,upravit hodnotu a neni problem.Ale jak řikam pokuds ho zapomněl tak reset neni problem a pokud to neni tvůj ůčet měj trochu cti aspon v tom že to zkusiš vykoumat sám
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 20:51

odhalil si mě, zkouším se nabourat do jedné firmy (kde pracuju pod administrátorským účtem a má pomsta tkví v tom, že zjistím své heslo, které tam mám.) o veškerou svou čest jsem už přišel - tím, že se na to tady ptám a "nezjišťuju si to sám" :-)

pro sebe to nechci, ale pro tchána, pokud tě to tak pálí:) reset není problém, ale je to pro něj trochu nepohodlné, ůčte :)
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 21:06

Nejak si nejsem jisty, zda si timto stylem komunikace pomuzes k tomu, aby Ti nekdo napsal komplexni navod k nabourani ciziho administratorskeho uctu. Ale nemyslim si to.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2012 21:13

Kód: Vybrat vše
pro sebe to nechci, ale pro tchána, pokud tě to tak pálí:) reset není problém, ale je to pro něj trochu nepohodlné, ůčte

Ophcrack tchane :-) nebos nepochopil můj první post...Asi neee.Ale pro koho je nepohodlny reset tak ophcrack a rainbow table je pro něj sci-fi.Takže je to tak trochu škodoliba rada.
Ale nebylo by špatny kdyby se hesla vytahovaly stylem kliky kliky na ikonku ukaž mně všechny hesla a kdyby se ukladaly v plain text.myslim že by neřešili potom někteži lidi věci typu
$cred = Get-Credential

$pwd = [Runtime.InteropServices.Marshal]::PtrToStringAuto( [Runtime.InteropServices.Marshal]::SecureStringToBSTR( $cred.Password ))
Dovedu si představit že pro jejich potřeby by potom šel jeden krok uplně přeskočit
http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 23740.aspx
Naposledy upravil oooooooooo dne 26. 6. 2012 21:29, celkově upraveno 2
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 21:21

jakým stylem? že mám přiznat, že to chci kvůli nějaké nekalé činnosti a lézt do zadku někomu, kdo akorát machruje a nic kloudného neporadí?

"komplexni navod k nabourani ciziho administratorskeho uctu." vidím, že máte všichni téměř jasnovidecké sklony a obdivuhodnou schopnost vcítit se druhého. co tam ještě bylo za kategorie v tom přeborníkovi roku 2010?
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 21:23

Delej, jak myslis... :lol:
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 21:25

reset po každé, když se mu notebook spustí z režimu spánku, pokud ti to óóóó velký runtime marshale nedošlo.
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2012 21:31

Nedošlo, to jde řešit uplně jinak,že mu to nastavoval hlupak je problem toho co to nastavil ale prdim na tebe,v editaci maš mimochodem par infa k nastudovani.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 21:32

to ses teda překonal, ale prdim na to, čau.
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2012 21:54

Lze nějak jednoduše zjistit heslo od aktuálně přihlášeného admin. účtu v XP? (Mám tam nastaven autologin přes TweakUI) Offline Windows Password znám, ale hledám něco spolehlivějšího /

reset po každé, když se mu notebook spustí z režimu spánku,

Pokud měl byt někdo jasnovidec taks to kupodivu požadoval po ostatnich.Jde totiž o dvě zcela odlišne discipliny.Pokud bys misto toho sdělil že požadavek je aby po probuzeni z režimu spanku se notebook choval tak a tak,přičemž ty jsi ten kdo administruje švagrův comp tak je to uplně jiná.Jenže mimo to že položiš špatně formulovany dotaz,tak se velice diviš když ti je v intencich dotazu zodpovězeno.
Ale mam dobrou naladu control userpasswords2,vhodne nastaveni a na tweakui můžeš klidně zapomenout,koneckonců neni jedina věc co umi tweakui co bych nenastavil bez něj.
Slavny twekui děla za ty co nevi třeba toto

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

"AutoAdminLogon"="hodnota"

"DefaultUserName"="něco"

"DefaultPassword"="něco"

"ForceAutoLogon"="hodnota"

Při přechodu z se dotazat na heslo - nedotazat na heslo.O to ti šlo,maš to mimochodem v kolonce jako brno v možnostech napajení.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod digiking 26. 6. 2012 22:52

dík, možnosti napájení to řeší. DefaultPassword tam nemám.
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2012 23:14

Jo jasně ja to myslel jinak že jde o to samy jako když edituješ hodnoty třeba v specialacount,nebo v credentials.Tweakui je gui co šahne do regu a rozšiři možnosti ovladacich panelů,takže i když powertoys je z tweakovacich věci na XP asi nejrozumnějši,když sem to na XP použival dělal sem to raděj obraceně - každou hodnotu co měnilo jsem se snažil najit jakej je ekvivalent.Až jsem ty zajimave ,co jsem usoudil že bych mohl použit měl zaznamenany už sem ho nepotřeboval,považuji takovy věci za cestu do chaosu ze kteryho se nevyhrabu jak to začnu naklikavat protože do regu se dostanu vždycky,neni ovšem jiste že vždycky spustim nějaky udělatko co v něm přepisuje jak divý,raděj to udělam sam bez něj.
oooooooooo
Pokročilý

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor