Jak přidat počítač do domény ve VPN

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xmms 25. 6. 2012 23:13

Jako doménový řadič mám windows server 2003 a chci přidat do domény počítač s windows xp. Na lokální síti vše bez problému funguje, ale pokud se s win XP připojím vzdáleně přes VPN, při pokusu o přidání počítače do domény se zeptá na heslo a po jeho vyplnění dostanu následující chybu:

Při pokusu o připojení k doméně .... došlo k následující chybě: Cesta k síti nebyla nalezena.
Přitom např. přes RDP se dostanu na server bez problému, jen to přidání do domény nefunguje.

Je vůbec nějak technicky možné připojit počítač do domény, když je vzdáleně připojený přes VPN?
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Liion 26. 6. 2012 00:04

Kdysi jsem to úspěšně provedl. Takže technicky možné to za jistých podmínek je. Já jsem to tehdy prováděl na "microsoftí" VPN kde VPN server dělal router (planet typ si již nepamatuju) a k VPN jsem se připojoval přímo z Win XP (nové připojení => připojení k firemní síti... atd) Pak se nechá připojit k VPN již před přihlášením uživatele do systému (z přihlašovacího dialogu) což je důležité pro první přihlášení doménového uživatele - OpenVPN, Cisco VPN to asi neumožňují.
Ve tvém případě předpokládám problém s DNS - doména se vyhledává pomocí jmenného názvu - je nutné aby po připojení k VPN byl prováděn překlad DNS z doménového DNS serveru.
Liion
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 26. 6. 2012 00:10

Mělo by stačit zakázání DNS z LAN a používat pro překlad DNS server na VPN.
Pak bude doména pravděpodobně správně fungovat.
PC: AMD Athlon II X4 630 | Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Red Vengeance | ASUS M5A99X EVO | AMD Radeon 7770 1GB PCIe16x | 500GB + 640GB SATA2 Samsung SS 16MB Cache. Windows 7 Ultimate 64bit
LG L226WTQ-SF 22"
Samsung Galaxy S III Pebble Blue
dj.kure
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor