problem při přechodu z T7500 na T9300

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod topguner 7. 6. 2016 18:29

Ahoj, mám notebook toshiba L40 F14, instaloval jsem do něj procesor T7500 a pracoval bez problémů. Poté jsem do něj dal procesor T9300 a ten jede stále na 1,2Ghz a 1,000V. Nepřetaktuje se ani nepodtaktuje. Multiplikátor je zaseknutý na 6. Používám win XP-SP3, chipová sada GL960, BIOS z 9/2007 a procesor z roku 2008. Napadlo mě, že je to způsobeno starým biosem, protože T7500 byl vydán dřív jak můj bios, ale T9300 už je novější. Nechce se mě flashovat bios. Nevíte by to mohlo být?
Díky za případné rady.
topguner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krysta 7. 6. 2016 18:37

Neznám sice ten notebook, ani ty CPU, ale není to tím, že napájení na nový čip nestčí?
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod topguner 7. 6. 2016 18:48

Ahoj Krysto,
oba dva CPU mají stejný tepelný výkon, tj. 35W, myslím, že by v napájení nemusel být problém. Jedinný rozdíl je, že t7500 je vyráběn 65nm technologií a t9300 45nm.
topguner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 6. 2016 18:54

Jediný a docela zásadní problém... porovnávat Merom a Penryn....

Umí to jen některé stroje a to po úpravě / aktualizaci BIOSu.

Nejspíš není podporován, nejspíš nepojede.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Pro každého tazatele -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod topguner 7. 6. 2016 19:02

To je škoda. Já myslel že to zvladnu rozjet. Rezebírat notebooky toshiba je totiž za trest.
topguner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 6. 2016 19:59

Netvrdím že to nejde. Jen ti to hledat nebudu.

Btw. Kdybys chtěl to CPU bych koupil ;)
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník