Problém se sestavou

Procesory Intel, AMD a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Waverik 16. 10. 2018 16:21

Zdravím místní,
Přicházím sem s problémem se svý postaveným počítačem. Poprosím odpusťte si poznámky typu.. když to neumíš tak to nedělej. Mám několik počítačů za sebou a dnes jsem poprvé narazil na problém. Vlastně dost typický. Deska je evidentně napájená. Grafika, chlazení také, jen mi z toho neleze obraz. Počítač jsem nespustil ani při odpojení pevného disku do Biosu. Několik komponentů je starších, akorát jsem si pořídil zbrusu novou desku a procesor.
Sestava:
MB: MSI 970 Gaming
RAM: 2x8GB DDR3 1600Hz (HyperX Fury)
Procesor: AMD FX 8370
Grafika: testoval jsem dvě: Starou vykopávku GTX560 od ASUSu (100%funkční) a novější Nvidia GTX1050ti (rok stará do teď nevybalená).
Vyzkoušel jsem díky tomu dva ruzne VGA kabely a dve ruzna HDMička... bez signálu. Dokonce dva ruzne 100% monitory

Jelikož jsem se zasekl u tohoto neobtěžoval jsem se se zapojováním mechaniky a usbcek ale to by nemelo nicemu vadit.

Jediná co mě osobně napadla je nedostačující zdroj. Ten mám 520W. Tím si nejsem jistý ale měl jsem za to že by měl stačit. Kdyžtak mě opravte.

Zapojení je normálně přes starý 24pin a 8pin. Ten mám zapojený přes 2x4pin ze zdroje. Taková eventualita byla primo v manualu napsana a znazornena. Dokonce tam byla zobrazena moznost zapojit tam jenom 4pin do prvnich ctyr coz mi ale prislo divné.

Druhá věc co mě napadla je, že je možné, že tovární verze Biosu na desce nepodpouruje tento procesor. To jsem nikdy nedohledal. Jen jsem našel že tam oficialni podpora je : http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/970_GAMING.html Kdyby tomu tak bylo tak je to asi jasny duvod. Kdyby to tak bylo, nevite jestli amd v cesku poskytuje uprage kit službu?

Za odpověď děkuji. Každému kdo pomůže.

S pozdravem,
Waverik
Naposledy upravil Waverik dne 16. 10. 2018 19:15, celkově upraveno 1
Waverik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 10. 2018 16:46

Zkus foto toho zdroje.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

PC sestavy hracum i profesionalum na miru. DELID a dalsi upravy.
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN, Ex-administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Waverik 16. 10. 2018 17:37

Waverik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 16. 10. 2018 18:35

Nepíšeš nic o pamětech. Co 4-pólový konektor u procesoru.
Pečlivě bych zkontroloval vyjmutý AMD i socket, jestli není poškozený.
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod Waverik 16. 10. 2018 19:13

Prominte máte pravdu, používám 2x8 DDR3 1600Hz s dualshock zapojenim. Kontroloval jsem procesor i oslotování zmíněných ramek. Oboje v pořádku.
Waverik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 16. 10. 2018 21:52

HDMI někdy nemusí při startu BIOS ukazovat. VGA předpokládám je myšleno DVI (adapter na analog by asi nefungoval). Není možné vypůjčit si starší GK do PCI slotu?
Jestli jsi prostudoval manuál MB kvůli dalším možnostem nastavování a nic už tě nenapadlo, pak snad jen test u nějakého bastlíře se spoustou komponent nebo reklamace.
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 16. 10. 2018 22:05

Procesor je podporován již od BIOSu ver. M.0, viz. https://asset.msi.com/file/test_report/TR19_3193.pdf.

Mj., možná laická otázka, byl však proveden reset CMOS na desce? Občas je to při sestavení / přestavění nutné, deska se bez reset CMOS jinak ani nehne; pak už většinou vše OK.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Waverik 16. 10. 2018 22:42

Vyzkouším a během zítřka se ozvu. Zatím děkuji všem
Waverik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod herma 17. 10. 2018 05:22

Vytáhnout z bedny na stůl, zapojit MB+CPU+1ks RAM+VGA. Pokud nepojede, postupně měnit. Jinak nezjistíš nic.
herma
Junior

Odeslat příspěvekod Waverik 17. 10. 2018 07:33

V noci mi to nedalo a pustil jsem se do toho rovnou. Restartoval jsem bios pres sroubovak. Radsi jsem na par minut odpojil lithiovou baterii a voala vsechno bezelo. Bez problemu jsem nabootoval svuj 2 roky stary system. Zacel jsem oovladacovavat. Pak uz jsem jen chtěl dodělat věci v Biosu a updatovat ho. V biosu se mi to ale kouslo a musel jsem na tvrdo vypnout. To tedy předpokládám může být poškození desky. Napadl me i spaleny bios. Ale příjde mi to jako nesmysl kdyz teploty v motherboardy ani v procaku nepresahovali 20 C. Ale mohl proste odejit. Jedu jeste pro novou lithiovou baterii treba je to jenom ji. Jeste me opet napadl zdroj. Ale je divne ze by perfektne sel a pak najednou jen napajel desku bez odezvy. Navic mam pocit že jsem vydel vyuziti ani ne 300 w. Tuhle desku mi byl čert dlužen.

Mam alespon jistotu ze procakem ani ramkou to nebylo. Bohuzel ji nemam ze to tím není nyní. Spusteni opět vypadá jen tak že se napojí deska. Ta krasne sviti ale ani nezacne nacitat bios natoz aby bootoval. Kdyby jste k tomu někdo ještě něco měl. Budu rád.
Waverik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pohodar23 17. 10. 2018 08:37

Zkus ještě jednou resetovat BIOS a poté v něm vypnout funkci Eup 2013 (najdeš ji v záložce power management setup). S některými zdroji tato funkce nefunguje korektně.
pohodar23
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2018 09:07

Uplne klidne zkus jiny zdroj, treba RMx 650W ... Seasonic uz muze mit neco za sebou. ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

PC sestavy hracum i profesionalum na miru. DELID a dalsi upravy.
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN, Ex-administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milsimr 17. 10. 2018 09:17

Provést znova reset CMOS a na stabilních "default" hodnotách provést update BIOSu. Po úspěšném update pak provést konfiguraci.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Waverik 17. 10. 2018 21:54

Solved. Znenadání funguje nevim cim to bylo. Díky všem moc. Dost mě to naučilo
Waverik
Kolemjdoucí


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků