Ahoj, dostal se mi do rukou PC BARBONE, který obsahuje následující skvadru komponentů.
MSI 970A-G43
AMD Vishera FX-4300
MSI R7 370 2GD5T OC, 2GB
WD Blue 1TB
OS Windows 10 Home x64
V minulém týdnu se z ničeho nic přes obraz na monitoru objevil šedý pruh a PC se restartovalo. Po restartu načítá systém (objeví se logo Win) a následuje černá obrazovka. Do pracovní plochy nenabootuje. Osadil jsem PC novým SSD diskem a nainstaloval čistý OS Win 10 Home x64. Instalace systému v pořádku. Instalace ovladačů na mainboard také OK. Při instalaci ovladače na uvedenou grafickou kartu problikne obrazovka do černa a zůstává černá. Po restartu se opakuje stav jako v předchozím případě. Načítá, ale do plochy nikdy nepřejde. Po zmizení loga Windows zůstává obrazovka černá. Ve stavu nouze jsem vyzkoušel aktualizaci ovladače, která proběhne korektně, ale při restartu a načítání následně standardním způsobem opět černá obrazovka. Vyzkoušel jsem různé verze, vypnutí cross přes registry, ale problém i přesto přetrvává. Při odebrání ovladače ve stavu nouze (vrácení změny ovladače - ovladač se změní na Základní ovladač zobrazení) systém naběhne korektně. Má někdo podobné či stejné zkušenosti s touto kartou a případné podněty na opravu? Může být grafika vadná? Smířil jsem uživatele případně s novou GK. Jakou vhodnou alternativu byste doporučili místo této s ohledem na desku, CPU a aby byla klidně i lepších/silnějších parametrů? Předem děkuji za jakékoliv podněty.