Grafická karta do staršího PC

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lordsly 8. 5. 2012 16:48

Ahoj,

mám tuhle sestavu:
Procesor: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+
MB: ASUS M2N-SLI DELUXE
RAM: 4 GB DDR2 Kingston
Grafika: ASUS EN8600GT
Zdroj: CoolerMaster Extreme Series 430W

Ke hrám se už moc nedostanu, ale v poslední době jsem si chtěl zahrát poslední díl svojí oblíbené série Asssassin's Creed a zjistil jsem, že už to moje sestava moc nedává ani na nízké detaily.
Měl bych proto dotaz, zda se vyplatí koupit nějakou novější grafickou kartu, řekněme tak kolem 3 - 4k, která by utáhla tohle a případně i nějaké to pokračování :) Nebo už to nemá cenu, protože to stejně brzdí zbytek. V minulém threadu okolo té samé grafiky jsem našel zmínku o HD6770, byla by vhodná?

Díky za rady.
lordsly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 5. 2012 17:08

6770 by vhodná určitě byla. Záleží ale, v jakém rozlišení hraješ. Ve fullHD už to určitě nebude o plných detailech...

Jestli věříš svojí desce, že ještě nějakou dobu vydrží (chipset nVidia tyto šance snižuje), tak do nové karty klidně jdi. O moc výkonnější, než je 6770, ale nekupuj. Maximum bych viděl na 6850 případně ekvivalentu od nVidie.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod lordsly 8. 5. 2012 17:21

Díky za odpověď.

Mám 24" Full HD displej, ale na nějaké maximální detaily už s touhle sestavou samozřejmě nemířím. Stačí, když na to půjde alespoň slušně koukat, ale hlavně, když se to nebude sekat.

No jak na to koukám, tak desce už bude za pár měsíců 5 let, tak snad se brzo neodebere do křemíkového nebe :)
lordsly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod harrym 8. 5. 2012 18:16

Brácha je na tom obdobně. Má Gigabyte M55S-S3. Ta deska už je taky stará jak noc, už jí pomalu bude 6 let. A morální životnost neuvěřitelná. Už v ní měnil původní 90nm 2jádro za 3jádrový Phenom I a grafiku za HD4850 z druhý ruky.
Dokonce je schopná sežrat i 45nm AM3 procesory, v CPU supportu jsou uvedené.
Tvoje deska je na tom obdobně.

S ohledem na skutečnost, že máš dost paměti, tak bych se pokusil též o "omlazení" - dopřál bych jí AM3 procesor, nějaký 4jádro nebo výše taktovaný 3jádro. Aspoň AMD Athlon II X3 450/455 (nebo rovnou nějakýho Athlon/Phenom II x4). A k tomu Radeon HD 5770/6770.
Se štěstím bys to mohl poptat od někoho, kdo upgraduje tak dohromady za 3k.

Sranda je, že ten x2 6000+ bys byl možná schopnej střelit dokonce za o cosi vyšší cenu než ten X3 450.
Po vysoko taktovaných AM2 Athlonech je celkem poptávka, a ceny se drží nahoře - průměrná cena na aukru je kolem 1300 (za poslední 2 měsíce neklesla pod 1099). Je to kvůli tomu, že spousta desek podporuje jen AM2 procesory (resp. si to majitelé těchto desek skálopevně myslí, co je ale blbost - já jsem přesvědčen, že do každé AM2 desky jde strčit nejmíň AM2+ procesor, i když není k dispozici upgrade biosu), takže je zkrátka setrvale vysoký zájem.

Staré 8600GT se zbavíš tak za 450Kč max. Když to vezmu tak a kolem, prodej nepotřebného, apd., tak by tě upgrade CPU a GK mohl vyjít na méně jak 1500.
i3-530@22x150MHz/0,9-1,15V; MSI H55M-ED55; Kingston HX 12GB DDRII1600/1,5V; Sapphire HD4830@800SP (2D/160/250/1,00V - 3D/625/1075/1,08V); SSD OCZ V2 60GB, WD WD20EARS 2TB; DVDRW Samsung SH-S223C, SS-350ET activePFC, Spotřeba: Win7 idle=55W, Furmark=154W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod lordsly 8. 5. 2012 18:42

No vážně, teď koukám, že upgrade BIOSu přináší podporu pro AM3 procesory. Neměl jsem tušení, že je něco takového vůbec možné. Díky za tip ;)
lordsly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod misakozlik 8. 5. 2012 21:14

mám také problém stejný - mám starší pc základní deska ms-2590+,procesor amd Athlon 1.8 mhz
neporadil by někdo? Chtěl bych na tom především rozjet nějakou závodní hru na volant a minecraft předem děkuji.
misakozlik
Junior

Odeslat příspěvekod gemo604 8. 5. 2012 21:41

misakozlik
mám také problém stejný - mám starší pc základní deska ms-2590+,procesor amd Athlon 1.8 mhz
neporadil by někdo? Chtěl bych na tom především rozjet nějakou závodní hru na volant a minecraft předem děkuji.

to su take informacie asi ako, ze ja mam 1.5L benzin a chcel by som s nim ist na preteky a vyhrat.
Dopln znacku dosky, oznacenie procesoru,(k tomu ti moze pomoct programik HWinfo), znacku zdroju a jeho vykon, rozlisenie monitoru na akom ides hrat a hry ake chces hrat. je rozdiel ci chces hrat Dirt3 alebo CMR2
gemo604
Junior

Odeslat příspěvekod misakozlik 8. 5. 2012 22:39

značka desky je msi zbytek doplnim zitra a jeste takova trapna otazka...co to je vykon pocitace
To je ram?
nejsem uplne odbornik na pocitace diky
misakozlik
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 5. 2012 00:31

nene.
- přesný typ desky
- přesný typ procesoru (např. athlon 2200+ Xp)
- přesný typ zdroje (např. Seasonic SS-400-ET), či fotografii štítku zdroje
- jakou máš case + čím je chlazená, lépe fotografii vnitřku
- velikost RAM
- rozlišení monitoru + co od toho čekáš (jaké hry, apod)

Předem říkám, že při 1.8 GHz Athlonu čekám X let starou sestavu, u které bude možná nejlepší totální výměna.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 5. 2012 09:16

Athlon, at uz XP, nebo 64, na 1,8GHz = novy cely pocitac. Tady nema vyznam resit ani desku, ani pameti, ani zdroj, je to sedmilety pocitac (minimalne) a je na komplet vymenu.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod misakozlik 9. 5. 2012 13:35

komplet výměna to je jako čeho všeho? jako i základní desky?
misakozlik
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 9. 5. 2012 13:41

Jakože úplně všeho. ;)

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 5. 2012 13:46

Celeho pocitace, vcetne monitoru a nejspis i klavesnice a mysi. Stary monitor bude nejspis CRT krabice s obrovskou spotrebou, mizernou obnovovaci frekvenci a tudiz obrovskou zatezi pro oci. Nove LCD s digitalnim vstupem (DVI, HDMI, nebo Displayport) ulevi unave oci.

Nova klavesnice s mysi nejsou uplne nutne, ale pro lepsi ergonomii bych je vymenil. Samozrejme ne za nove "modely" s cenou 50Kc, ale za nejaky set od Logitechu, napriklad MK520.
KineCZek

Odeslat příspěvekod misakozlik 9. 5. 2012 14:52

deska: msi- ms-6590 (půjdou mi na tu desku dnešní komponenty?)
procesor amd athlon xp 2500+
ram:1)256 mb
2)512mb ale ram se dá dokoupit celkem levně
3)256mb
zdroj:obrázek
cache:přiloha¨
monitor měnit nebudu ten mam celkem nový lcd fujitsu siemens a v nejhoršim to napojim na televizi
jo a ještě další trapná otázka-co je to cache cpu-z mi napsal něco,já to vyfotil,ale nevím co to je opravdu nejsem odborník a taky ještě otázka-na kolik by mě mohla přijít ta výměna všeho když nechci vyměňovat monitor klavesnici,ani myš,ani disky děkuji za odpověď a rady
Přílohy
cache.jpg
cache
zdroj.jpg
zdroj
misakozlik
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 5. 2012 15:10

Ne, nepujdou. CHces to napsat ve svahilstine?

Jake mas disky? Pokud PATA, bude to problem. Pokud SATA, bude to OK. Jakou mas mechaniku? Musis napsat presne modely.

350W Fortron nic moc. Kolik mas penez?
KineCZek

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor